reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Frezja tak patrzę na tą kwotę 2500zł i myślę sobie, że to zdecydowanie za mało na ogarnięcie tego wszystkiego. Osobiście wolę kupić lepsze rzeczy tym bardziej, że w niedługiej przyszłość będę chciał mieć drugie dziecko. No czekać mnie będzie przeprawa z przyszła żoną, ale może podzieli moje zdanie i sie zgodzi. :)

reklama
hi hi...
dziewczyny chłopa dostały, to na forum od razu poruszenie... ;)

kurcze, już miałam nic nie kupować, ale nie mogłam sie powstrzymać... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59394340 :)

dziewczyny, macie może jakąś taką ujednoliconą listę tej drobnicy, co to w cholerę kosztuje, małe, że prawie nie widać i raczej niebędne???
bo ja juz sie nie moge doliczyć tego wszystkiego...

Teddy wybierz sobo coś z tego ;)

• nożyczki do obcinania paznokci dla niemowląt z zaokrąglonymi końcami
• miękka szczotka do włosów
• gruszka gumowa do usuwania wydzieliny z nosa (najmniejszy rozmiar)
• zakraplacz, łyżeczka z miarką
• patyczki do uszu (specjalne dla dzieci)
• termometr do mierzenia temperatury dziecka (douszny)
• pojemnik na wodę (do przemywania pupy)
• pojemniki na czyste i brudne waciki
• termometr do pomiaru temperatury ciała
• butelka do karmienia (jako rezerwa)
• sterylizator do butelek
• wiaderko na brudne pieluchy (do zamaczania)
• nawilżacz powietrza (zwłaszcza zimą)
• oliwka dla niemowląt (np. Bambino) lub przegotowana spożywcza oliwa z oliwek
• kremy na pupę (np. maść Bepanthen, Sudokrem, maść Linomag)
• wazelina (do natłuszczania termometru)
• zasypka ALANTAN (puder, można też używać mąki ziemniaczanej – będzie ona też przydatna do zrobienia delikatnego krochmalu do kąpieli (ja wsypywałam mąkę ziem. do kąpieli) w przypadku podrażnień skóry maluszka, łagodzi wszelkie podrażnienia skórne, potówki itp.
• płyn do kąpieli Oliatum
• chusteczki pielęgnacyjne nawilżone (produkty Bambino – nie uczulają)
• pudełko na husteczki
• krem do twarzy (np. Bambino)
• waciki bawełniane
• gaziki jałowe (do przemywania pępka i oczu)
• spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1)
• sól fizjologiczna w spray’u do przemywania oczu lub czyszczenia noska (do zakraplania np. noska gdy jest katar-rozpuszcza wydzielinę i dziecku łatwiej oddychać) / roztwór 3% kwasu bornego lub rumianek do przemywania oczu (ew. PHYSIODOSE, farmaceutka powiedziała mi ze ten i tylko ten, bo on jest specjalnie dla bobasków /oczywiście nie tylko/ "Polecany do codziennej higieny oczu i nosa, zwłaszcza u niemowląt i u osób ze skłonnościami do alergicznych schorzeń skóry". kosztuje to 11,34 zł za 12 pojemniczków po 5 ml)
• proszek do prania bez fosforanów przeznaczony dla niemowląt (np. Jelp, Dzidziuś)
• płatki mydlane (na początek, do zamaczania zmoczonych pieluch lub przy uczuleniu na inne detergenty)
• rivanol (dla chłopców rada lekarza ze szpitala)
• nadmanganian potasu
• jakieś podstawowe medykamenty np. środki przeciwgorączkowe dla niemowląt !!!nie zbijać gorączki do 38oC, dopiero powiżej!!!(np. Paracetamol w czopkach, Nurofen w czopkach (polecany przez pediatrów)!, Ibufen szybko działa), coś na kolki, żel na ząbkowanie itp

reklama
Do góry