kasiadz
Fanka BB :)
bo zazwyczaj gdy dziecko siada to przenisi się je do spacerówki, w pierwszych wózkach jest możliwość przerobienia i ja teraz mam taki przerobiony, ale zazwyczaj ludzie kupują lekkie parasoli bo są wygodniejsze, też bym kupiła ale kasy nie mam a jak się dowiedziałam że w ciąży jestem to już w ogóle zakup sobie odpuściłama czemu kilka mies. Kasiu ???
ja dziecko nr 1 wozilam ponad 2 lata w wozku
nadmiaru gotowki nie mam ale marze o nim juz dlugoooo !
w każdym razie gdybym mogła się cofnąć w czasie kupiłabym zwykły tani wózek z gondolą bez spacerówki i osobno lekką spacerówkę trochę lepszą bo z niej się dłużej korzysta
jeśli chodzi o prezenty na chrzest to zależy kiedy się go planuje, ja robilam jak młoda miała 6 miesięcy i chcieliśmy dostać krzesełko do karmienia i kojec. Mate używaliśmy od kiedy odpadł pępuszek, leżaczek od ok 1 miesiącawszelkiego rodzaju leżaczki, maty itp. to się bardzo często dostaje na chrzciny i z tym ja bym się wstrzymała - tzn przy pierwszym się wstrzymałam i na chrzcinach dostaliśmy
poza tym jak już pisałam wszystko wychodzi w praniu i teraz za wcześnie na szaleństwa. przykład - laktator. ja bez niego sobie życia nie wyobrażam, ale kupiłam dopiero jak widziałam, że bez niego nie dam rady. koleżanka kupiła przed porodem i już brała do szpitala i co? okazało się, że nie będzie karmić i bez sensu wydana kasa.
ja lektatora nie kupiłam bo babka ze szkoły rodzenia kazała się wstrzymać i dobrze zrobiłam, postępowałam tak jak radziła babka od laktacji i nie potrzebowałam laktatora