reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

... ty kupisz np aventa a dziecko moze byc fanem nuk'a ;)

ed....

myślę, że dziecko nauczy się z każdej butelki korzystać - jak ja byłam mała to był tylko jeden rodzaj - szklane i musiało mi pasować :-):-):-) na dzień dzisiejszy to nam mamom pasuje albo nie, małe dziecko nauczy i przyzwyczai się do każdego rodzaju.

A co do ubranek na sam początek mi najbardziej odpowiada body i półśpiochy ze stopami. Body nie ma znaczenia czy ubierane przez głowę czy kopertowe. Tak mi odpowiadało z Jurkiem i teraz też tak się zaopatrzę. Jedyna różnica to ilości jakie kupię, około 5 kompletów, nie więcej.

Co do wyprzedaży grudniowych, jedna wspominała, nie wiem jak z kombinezonami, ale z czapkami nie czekajcie na grudzień. Ja dla Juranda nie mogłam dostać żadnej czapki, już nic nie było w sklepach.

Ostatnia edycja:
reklama
aga no moje dziecko to smoka innego niż avent nie przyjmowało. na dzień dobry dostał nuka, a pluł nim dalej niż widział, potem jakiś inny i to samo, a dostał aventa i od razu inne dziecko. więc z tym przyzwyczajeniem to może być różnie.
choć z butelkami problemu nie było - pił z każdej

Aga piszesz że 5 kompletów kupisz czy to nie za mało? Pisze swoją liste i się zastanawiam po ile ciuszków kupić żeby mi między praniami nie zabrakło:-), wiem że też zależy jak się będzie brudziło dziecko (ulewanie itp). Nie chce nakupić za dużo żeby dziecko pochodziło we wszystkim

Aga piszesz że 5 kompletów kupisz czy to nie za mało? Pisze swoją liste i się zastanawiam po ile ciuszków kupić żeby mi między praniami nie zabrakło:-), wiem że też zależy jak się będzie brudziło dziecko (ulewanie itp). Nie chce nakupić za dużo żeby dziecko pochodziło we wszystkim

ciężko mi teraz dokładnie stwierdzić ile nam sie uzbierało tych ubranek, ale tak na oko to więcej niż 5 kompletów na początek:sorry2: a i pralka wciąż na chodzie;-)

No właśnie tego się obawiam że pralka będzie szła non stop, narazie sobie napisałam po 5 sztuk z długim i 5 z krótkim rękawkiem, Jak kupie to zobaczę wizualnie czy nie za mało ;-) i najwyżej dokupię

mnie w dużym stopniu zakupowe szaleństwo ominie, tyle ubrań podostawałam, że pewnie i tak dziecko nie da rady we wszystkim chodzić(niektórych jeszcze nikt nie miał okazji nosić), wózek, przewijak itp. mam mieć od siostry,bo jej mała ma teraz pół roku, nawet o łóżeczko nie muszę się martwić

mnie w dużym stopniu zakupowe szaleństwo ominie, tyle ubrań podostawałam, że pewnie i tak dziecko nie da rady we wszystkim chodzić(niektórych jeszcze nikt nie miał okazji nosić), wózek, przewijak itp. mam mieć od siostry,bo jej mała ma teraz pół roku, nawet o łóżeczko nie muszę się martwić

szaleństwo i wydatki:-D z jednej strony fajnie, a z drugiej to taka frajda, no nie? my też szaleć nie będziemy:tak: ale łóżeczko kupić muszę bo dziewczynki swoje wykończyły:-p zastanawiam się nad turystycznym z regulowanym podłożem - tyle że włożyłabym do niego normalny materacyk:-)

myślę, że dziecko nauczy się z każdej butelki korzystać - jak ja byłam mała to był tylko jeden rodzaj - szklane i musiało mi pasować :-):-):-) na dzień dzisiejszy to nam mamom pasuje albo nie, małe dziecko nauczy i przyzwyczai się do każdego rodzaju.

tu sie nie zgodze bo czasami smoczek jest za twardy i dziecko nie chce ciaganac, albo za szybko leci i sie krzytusi ;-)
w dzisiejszych czasach mamy wybor butelka to nie jest jakis komsiczny wydatek wiec trzeba sobie i dziecku ulwatiac zycia skoro mozna ;-)
to tylko moja opinia :tak:

co do ilosci ubranek pamietac trzeba ze bedzie zima i ja tam wole miec wiecej zeby ciagle nie prac i prasowac, taki leniwiec ze mnie :-p

no to ja z ubrankami mam takie doświadczenia, że pralka chodziła raz na kilka dni, a wcale dużo nie miałam. młody do ulewających nie należał i pamiętam jak wszyscy mówili, że takie małe to będzie co chwile brudne, a ja w wielkim szoku bo czasami w ogóle go nie przebierałam w dzień. bodziaków kilka można mieć bo jak się maluch spoci to się przebierze, a z resztą myślę, że nie ma co przeginać.

reklama
Do góry