reklama
anioleczek12341
Fanka BB :)
komplet to kaftanik i śpioszki a body tylko mam z długim bo to zima jednak jeszcze bedzie a u nas w domu nie jest zbyt gorąco zimą
sylwia_m18
Mi się ta lista mała otwiera i ciężko mi coś odczytać:-(
anioleczek12341
sylwia niestety nie da się tego wstawić inaczej. przynajmniej ja nie potrafię
sylwia_m18
Trudno jakoś sobie poradzę
patik80
aniołeczek mnie tez się mala ta lista ale daje radę zobaczyć co tam zamieściłaś;-) mnie osobiście łatwiej było ubierać body, bo kaftaniki się wciąż podwijały, więc patrząc na Twoją listę, ja już bym kaftaników nie kupowała. Ale to wszystko zależy od dziecka, moje były spokojne przy ubieraniu i przekładanie przez głowę nie robiło problemu. Generalnie na sam początek masz już sporo:-) ja dokupiłabym tak jak planujesz body, może zamiast kolejnego kompleciku pajacyk i jakieś bluzeczki np. welurowe na wyjście na dwór. I chyba nie doczytałam czy masz śpiworek na dwór albo kombinezon...
Ja na sam początek w domu wycierałam dziewczynki płatkami kosmetycznymi i przegotowaną wodą( w termosie zawsze przygotowywałam zapas ciepłej wody) więc w mojej liście na pewno te płatki się znajdą. A do szpitala brałam zawsze ręczniki papierowe, żeby po skorzystaniu z toalety móc się podmyć i osuszyć krocze. No i maść na brodawki - ja miałam Bepathen - który również jest dobry dla pupci maluszka:-)
Ja na sam początek w domu wycierałam dziewczynki płatkami kosmetycznymi i przegotowaną wodą( w termosie zawsze przygotowywałam zapas ciepłej wody) więc w mojej liście na pewno te płatki się znajdą. A do szpitala brałam zawsze ręczniki papierowe, żeby po skorzystaniu z toalety móc się podmyć i osuszyć krocze. No i maść na brodawki - ja miałam Bepathen - który również jest dobry dla pupci maluszka:-)
Cortina
a ja kupie kominezon na 56, corka jak sie urodizla miala 56 cm a ponad mies. jesczze nosila r.56 i musialam dokupic bo w 62 plywala a za rada pan w sklepie mialam prawie wszystko na 62
mysle ze kombinezon 56 i posmiga dzieciaczek do polowy marca a pozniej jakas kurteczka ew 62
wyjdzie w praniu
kupie na wyprzedazach zimowych napewno za grosze beda wtedy kombinezony
pociel polecam Feretti moja mimo ze z prze 6 lat wyglada jak nowa Gluck tez sie u nas sprawdzil
Anioleczku ja niestety nie widze twojej listy
mysle ze kombinezon 56 i posmiga dzieciaczek do polowy marca a pozniej jakas kurteczka ew 62
wyjdzie w praniu
kupie na wyprzedazach zimowych napewno za grosze beda wtedy kombinezony
pociel polecam Feretti moja mimo ze z prze 6 lat wyglada jak nowa Gluck tez sie u nas sprawdzil
Anioleczku ja niestety nie widze twojej listy
ja też nie bardzo widzę listę. ale muszę przyznać, że aniołeczek nieźle się nad tą listą napracowałaś)) tyle, że dla mnie nie jest ta lista zbyt praktycznie chociażby pod względem kolorów bo to trochę bez sensu szuaknie (dla mnie!! tobie może odpowiadać). i wiem, że ja na pierwszy tygodnie wolałam bardziej jednolite ubranka bo jednak pierze się na starcie osobno i potem jeden fioletowy komplet będziesz wrzucać do pralki?? tak tylko mówię dla rozjaśnienia o co chodzi
w każdym razie kilka uwag ogólnych jeszcze ode mnie:
- po pierwsze nie przegrzewać dziecka - mój maluch urodził się w grudniu i od samego początku spał w bodziaku z krótkim pod kołderką i tyle. jak słuchałam, że dzieci do spania są w bodziaku, rajstopkach, pajacach, rożkach i jeszcze pod kocem to mnie strzykało i to konkretnie.
- po drugie to jednak bym kupiła jakieś bodziaki z krótkim pomimo zimy - o wiele wygodniejszy i praktyczniejszy dla mnie był zestaw body+pajac. kaftaników prawie nie używałam bo sie zwijały małemy na pleckach itp.
- po trzecie bucików na start bym nie kupowała bo to zbędny gadżet. dziecko powinno być w skarpetkach dopóki nie zacznie ładnie chodzić (mój do dzisiaj biega w papcioskarpetach). do kombinezony butów i tak nie ubierzesz. lepsze ciepłe skarpetki
w każdym razie kilka uwag ogólnych jeszcze ode mnie:
- po pierwsze nie przegrzewać dziecka - mój maluch urodził się w grudniu i od samego początku spał w bodziaku z krótkim pod kołderką i tyle. jak słuchałam, że dzieci do spania są w bodziaku, rajstopkach, pajacach, rożkach i jeszcze pod kocem to mnie strzykało i to konkretnie.
- po drugie to jednak bym kupiła jakieś bodziaki z krótkim pomimo zimy - o wiele wygodniejszy i praktyczniejszy dla mnie był zestaw body+pajac. kaftaników prawie nie używałam bo sie zwijały małemy na pleckach itp.
- po trzecie bucików na start bym nie kupowała bo to zbędny gadżet. dziecko powinno być w skarpetkach dopóki nie zacznie ładnie chodzić (mój do dzisiaj biega w papcioskarpetach). do kombinezony butów i tak nie ubierzesz. lepsze ciepłe skarpetki
anioleczek12341
kombinezon jest w planie zamieszczony w tabelce.
Jak dla mnie to body nie wyklucza kaftanika- najpierw bede zakładała body a na to kaftanik i śpioszki tak to sobie wyobrażam a jak wyjdzie w praktyce? zobaczymy bardzo dziękuje patik za twoją odp
gosiu dziękuję za uwagi. faktycznie nad listą sie napracowałam jednak to dopiero taka pierwsza wersja. Może i masz racje z tymi body z krótkim? wiec coś dokupię. Musze to zapisać no tylko nie zgadzam sie co do bucików- to są właściwie takie skarpetki tylko wyglądem przypominają butki. mam dwie pary i zobaczę jak beda w praktyce sie miały. wtedy zdecyduję co z nimi dalej
Jak dla mnie to body nie wyklucza kaftanika- najpierw bede zakładała body a na to kaftanik i śpioszki tak to sobie wyobrażam a jak wyjdzie w praktyce? zobaczymy bardzo dziękuje patik za twoją odp
gosiu dziękuję za uwagi. faktycznie nad listą sie napracowałam jednak to dopiero taka pierwsza wersja. Może i masz racje z tymi body z krótkim? wiec coś dokupię. Musze to zapisać no tylko nie zgadzam sie co do bucików- to są właściwie takie skarpetki tylko wyglądem przypominają butki. mam dwie pary i zobaczę jak beda w praktyce sie miały. wtedy zdecyduję co z nimi dalej
Ostatnia edycja:
reklama