reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Ja na wyjście ze szpitala ubiore maluszka chyba tak: body z długim rękawkiem, na to śpioszki i na to jeszcze mam pajacyk (to jest taki komlecik), czapeczke i potem na to wszystko taki polarkowy kombinezonik mam z kapturkiem. Dzidzia będzie w foteliku wracać do domku, więc w rożek nie będzie zawinięta, ewentualnie jak będzie bardzo zimno to jeszcze maleństwo nakryje się kocykiem.

reklama
a ja wtrace pare groszy jako troche doswiadczona mama ;-)

gaziki LEKO szczerze mowiac kiepsko sie sprawdzaja, bo nie da sie nimi dokladnie wyczyscic pepuszka. lepszy jest spirytus i patyczki do uszu. a spirytus i tak sie przyda do odkazania przewijaka jak maluszek sie posiusia lub zrobi niespodziewana kupke podczas przewijania :tak:

polecam do kapieli na poczatek oilatum, bo jest super i nie trzeba juz maluszka smarowac oliwka. a kosmetyki u mnie sprawdzaja sie bambino, hipp i nivea czyli standard :) aha - i bardzo sobie chwale bepanthen - pomaga na wszelkie odparzenia pupci, ale mozna nim tez smarowac buzke maluszka i popekane od karmienia brodawki.

trzymajcie sie kwietniowki :-):-):-)

ja jeszcze nie mam nic z kosmetykow ale w przyszlym tygodniu sie rozejrze.

Jagoda ja nie kupuje zadnych kombinezonow u nas juz jest wiosna wiec mysle ze nie beda potrzebne.no chyba ze pogoda sie zmieni- teraz to wszystko mozliwe.:eek:

Własnie wrócilam z zakupkow. Kupilam troche rzeczy do szpitala. Wkladki laktacyjne, husteczki nawilzajace dla bobaska w pudeleczku laktator reczny Canpol babies, tylko ja mam ze smoczkiem silikonowym bąbelek nie takim jak na zdjeciu (bardzo fajny i niedrogi) i dwa opakowania najwiekszych podpasek. Jeszcze musze pieluch i do szpitala jestem gotowa. Bo majtki jednorazowe, plyn do higieny intymnej, tantum rosa w saszetkach i koszulke oraz biustononosz tez juz mam. Reszte zakupow ma maz zrobic i ma przygotowana dluga listę :-D .

laktator_web.jpg

WIKI oj zapomnialo mi sie???juz wiem peg-perry a ten model to pramette 2007 jest fajny bo jest dla maluszka no i spacerowka ale bez dokupowania gondolki 2 w 1 i sklada sie jedna reka jak parasolke no i cena przystepna bo 289€ w Polsce ok.1600zl

naszego malucha jeszcze niewiem w co ubiore bo jak na razie to temp. jest wiosenna , mysle ze wystarczy cieple wdzianko i kocyk . w sumie to i tak tylko kawalek ze szpitala na parking i juz jestesmy w autku .A do domu chyba bedzie ,,transportowany,, w nosidelku .

fajnie ze piszecie o kosmetykach ktore sa dobre i naprawde pomagaja np. na odparzenia
a jak dziewczynki z butelkami i smokami ?
bo ja zamierzam karmic piersia , ale niewiem czy mi sie uda , kto wie moze bede miala malo pokarmu albo cos takiego, no i wlasnie sie zastanawiam czy lepiej kupic teraz butelki plus reszte arsenalu czy po porodzie ?

Właśnie wygrałam czapeczke z Nexta na allegro - spodobała mi się - będzie pasowała do takiego czerwonego dresiku małego :-) teraz poluje na drugą :-D

reklama
majkam ja tez planuje karmic piersia i dlatego kupilam laktator z butelka i tyle. Mysle, ze nie ma co na zapas kupowac, jezeli okaze sie ze z jakis przyczyn bede musiala karmic butelka to sie dokupi.
Ja zadnego cieplejszego kombinezonu nie mam i kocyka tez (!). moze rozek starczy, zamowilam z allegro i jeszcze nie dotarl :wściekła/y: , a ja oczywiscie nie moge sie doczekac.

Do góry