reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych dzieci

niki ja kupowalam duzo z Next maja sliczne ciuszki tylko ze cena nie mala :baffled:
Tutaj we Fr h&m i c&a to dwa najtansze sklepy jakie moga byc:)) ceny-tanio,zwlaszcza jak na ich zarobki! Ale ciuszki czesto kupuje bo sa ladne;-)
Co do plci chcecie miec niespodzianke:-)

reklama
aaaaa i jeszcze ladne ciuszki maja dla dzieci w Tesko z tej firmy F&F ( o ile dobrze pamietam:confused:)
ja buciki tylko z firmy Geox dla Nadii.

Niki ja mimo, że znałam płeć to i tak raczej kupowałam wszystko uniwersalne. Zazwyczaj dominował kolor zielony i żółty :)
Mona no właśnie już mi dziewczyny mówiły, że w tesco też są fajne rzeczy, ale nigdy nie mogę się wybrać :)
Czasami też w Lidlu są fajne rzeczy dla dzieci.

Co do plci chcecie miec niespodzianke:-)
To Nasze pierwsze dziecko więc tak sobie postanowiliśmy:-).A co do C&A we Francji to racja-jak byłam u znajomych w Lyon to się obkupiłam że szok za naprawdę małe pieniążki i gatunkowo całkiem całkiem.
Mona- zupełnie zapomniałam o Tesco:-D, jest przecież na Milczańskiej.Trzeba się wybrać i rozglądnąć.

to podpowiem jescze o Careroure tama jest marka TEXX (jak jak w tesco cherokie:) tez naprawdo fajne rzeczy:) szczefgolnei w tym na bohaterów warszawy i na prawobrzerzu:)

Do Niki
No to ja też powiem o Pepco. Dla niemowląt wydają mi się ładniutkie ciuszki. Dla starszych nieco gorszy wybór. Co do jakości różnie bywa. Raz kupiłam fajne spodenki Disneya, innym razem kiepskiej jakości bluzeczkę, gdzie po praniu napis prawie zlazł całkowicie. Też kupilam piżamkę średnio piękną ale nie mogłam znaleźć piżamek w mieście na 92 z długimi nogawkami i krótkim rękawkiem. Acha, mam też śliczną kurteczkę. Jak znajoma nazywa - chińska bawełna. :) Trochę Kassi nosiła ale po każdym ubraniu wywracałam ją na lewą stronę, tak była przepocona. Niestety w środku nieoddychający polar. Nie kupiła bym tam już kurtki na polarku, bo straszne te polarki.
O ile Was nie zrażają używane rzeczy, polecam również zakupy w ciuchbudzie na Placu Żolnierza (dostawy w poniedziałki). Można kupić fajne pajace za malą cenę. Troochę też fajnych kupiłam w ciuchbudzie koło Fali (dostawy w środy). Ostatnio kupiłam śliczny misiowaty płaszczyk Next na 3-4 lata Kassince za 25 zł w ciuchbudzie na Placu Żołnierza. Już teraz go nosi - zawijamy rękawy. Wygląda ślicznie. Teściowa myślała, że nowy. :)
Smyk niedawno rozdawal kupony rabatowe (20% zniżki) na targach dla dzieci. Pamiętam, że dostałam kiedyś taki talon jak bylam w ciąży i robilam USG prenatalne.
Poza tym w styczniu będą wszędzie wyprzedaże, o ile będziesz jeszcze na chodzie. :)
Kupowalam też na Allegro, bo w ciąży padł mi błędnik i malo ruszalam się z domu. A na Allegro chyba można kupić wszystko co się da.
No i oczywiście jeszcze hurtownie: Bebe Club, Boboland i Tato (ta ostatnia ma już mało). Oleńka także ma ładne ciuszki ale mają ceny okropne.

Ostatnia edycja:
Koleżanka ma chrzcić syna w styczniu. Będzie miał 15 miesięcy. Jest gruby i duży. W hurtowniach oglądalam ciuszki. 86 mieli największe. Nie wiem czy on w to wlezie. Czy wiecie gdzie można kupić coś na chrzest na 92 cm?
Może po prostu jakieś spodenki i sweterek dobrać? Koleżanka chce, żeby bylo to coś jasnego. Poradźcie dziewczyny.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Północny Wiatr miałam ten sam problem co Twoja koleżanka. Szymon zawsze był duży i też ciężko było dostać na niego fajne ubranko do chrztu. W hurtowniach nie ma na to szans. Mi się udało kupić w sklepie na Manhhatanie. Kupiliśmy komplet firmy Krasnal- biała koszulka, bezrękawnik, ocieplane spodenki sztruksowe i cieplejsza kurteczka. Do tego był też kaszkiet, ale my też chrzciliśmy w ziemie (koniec lutego) i kupiliśmy zwykła białą czapkę . Kupiliśmy rozmiar 86, ale spokojnie jeszcze Szymon nosił spodenki i kurteczkę później.
Mam nawet zdjęcie kurteczki ;) do tego były jeszcze jasnobrązowe spodnie z takim samym kożuszkiem przy nogawkach jak w kurteczce przy rękawkach :)
9igwu0.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Północny Wiatr- co do odzieży używanej, to jestem za:). Kupon ze Smyka mam-ten na 20%-dostałam chyba z 2,3 sztuki:-). A co do wyprzedaży styczniowych-właśnie nie wiem jak to będzie:)-może uda mi się jeszcze pochodzić po sklepach.Co prawda sporo ciuszków już mam-troszkę dostałam, część kupiłam na allegro.Zostały mi tylko "duże" zakupy:wanienka,materacyk, przewijak,pościel:-).Dziękuję dziewczyny za pomoc,życzę spokojnego piątku.U mnie na dzielnicy mgliście.

Do góry