reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakup biustonoszy do karmienia.

linkowa

Zaciekawiona BB
Kiedy kupowałyście biustonosze do karmienia?

Jestem w 8 miesiącu, piersi mi się troszkę powiększyły, ale nie jakoś imponująco.
Chciałabym już mieć całą wyprawkę dla dziecka i siebie ;) ale nie wiem czy dobrze dobiorę rozmiar.
Czy po porodzie biust powiększył się Wam znacznie?
Czy w obwodzie pod biustem "schudłyście"?

reklama
Rozwiązanie
Ja kupiłam w 8 miesiacu ciąży. Przed ciążą nosiłam 80B a biustonosz kupiłam 85B. Piersi sie troche powiekszyly i akurat pasowal bardzo dobrze. Karmie już prawie 3 miesiące i cały czas pasuje, jest ok.
Kup sobie przynajmniej 2 biustonosze. Najpierw jeden, a jak będzie pasował to kup drugi na zmianę. I kup sobie też wkładki laktacyjne bo mleko często samo wycieka. Ja noszę już 3 miesiac wkladki i często jak karmie z jednej piersi to wycieka trochę z drugiej, albo w nocy trochę też samo wyleci. Mi się najlepiej sprawdziły wkladki firmy Johnson baby, a biustonosz Canpol babies.
Ja zrobiłam ten błąd i kupiłam wcześniej, jakoś dwa tygodnie przed datą porodu. Niestety są za małe :(
Biust zaraz po porodzie był mocno "napęczniały". Obwód mi się zwiększył. Skoczyłam z 38b na 90c. Teraz, 6 tygodni po porodzie laktacja się normuje i staniki robią się luźne

No ja też zrobiłam ten błąd że kupiłam niby z zapasem A okazało się już szpitalu że mogę na nie jedynie popatrzeć. Zamówiłam 70 e A ostatecznie musiałam zmienić na 70j takze widzisz jaka różnica.

A ja ze względu na mały biust uwielbialam sportowe staniki szczegolnie w okresie połogu. Ja mam 70C takze sportowy sie u mnie sprawdza do teraz.

Ja kupiłam w 8 miesiacu ciąży. Przed ciążą nosiłam 80B a biustonosz kupiłam 85B. Piersi sie troche powiekszyly i akurat pasowal bardzo dobrze. Karmie już prawie 3 miesiące i cały czas pasuje, jest ok.
Kup sobie przynajmniej 2 biustonosze. Najpierw jeden, a jak będzie pasował to kup drugi na zmianę. I kup sobie też wkładki laktacyjne bo mleko często samo wycieka. Ja noszę już 3 miesiac wkladki i często jak karmie z jednej piersi to wycieka trochę z drugiej, albo w nocy trochę też samo wyleci. Mi się najlepiej sprawdziły wkladki firmy Johnson baby, a biustonosz Canpol babies.

Rozwiązanie
Do góry