reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakończenie karmienia

co do cycków: mieszcze się już we wszystkie staniki sprzed ciąży, nawet te najmniejsze ( po urodzeniu miałam D) Jak tak dalej pójdzie to będzę niedługo nosic Balbo A.... pierwszy chudnie mi cyc, z resztą trochę gorzej ::)

jedyna pociecha to taka, ze przynajmniej nie sa jak wiszące do kolan worki, tylko takie do zaakceptowania przeze mnie ;) ;D ;D

reklama
Hej
Wlasnie sie do was dolaczym wiec sie wypowiem
Ja wlasnie zakoczylam karminie- trwalo to 11 miesiecy
Zaczelam odstawiac po 6 miesiacy sukcesywanie co jakis czas wprowadzajac nowy posilek
Bardzo balam sie co to bedzie jak sie juz mleczko skonczy- ale jest ok- piersi nie bola maluch nie mlacze ( bo tak naprawde to on zrezygnowal)

sjp a je ci mleczko modyfikowane z butelki ? ? ?

Ja dalej karmie i musze zaczac przyzwyczajac do odstawienia cycusia, ale moja cora nie che pic mleczka, ani jesc kaszek wiec jeszcze zwlekam z zakonczeniem.

Je i tez sie dziwie ze nawet chetnie- lekarz zalecil nam narazie takie przejsciowe bo podobno dzieci Po cycoleniu maja wrazliwe brzuszki- daje mu HUMANE

koreczku masz racje :) ;D

Cycolenie to najwspanialsza chwila spedzana z maluszkiem ;D

I dlatego tez mam opory, jesli chodzi o zakonczenie cycolenia i tego przepieknego uczucia.

Ja chyba odstawię Maćka w grudniu - żeby od nowego roku już nie cycolił .....

Hihi, żebym tak od świąt do świąt nie przesuwała terminu. Myslałam jeszcze, żeby zacząć od jego urodzin, ale to już tak blisko, a ja kompletnie nie wiem jak to zrobić ::)

edytko bardzo dobrze cie rozumiem :)

Mam to samo ;) Tez nie wiem jak odstawic Sandrunie i chyba bede ja karmic i cos mi sie wydaje, ze chyba dlugo to potrwa ;)
W dzien nie cycoli prawie w cale (chyba, ze do spania), wiec problemu nie mam, ale na wieczor musi byc cyc no i wnocy cycus jest niezastapiony. Tak, ze bedzie tak w nocki cycolic i cycolic i cycolic ;D

Jula cycoli do spanka w ciagu dnia,choc zdarzaja sie wyjatki.
Wczoraj np zjadla o 8 cycunia i dopiero chyba cos kolo polnocy dalam jej jak tylko zakwekala w nocy bo rozsadzalo mi cycunia .Wieczorem zasypia z tata .

Jest to wspaniala wiez ale i super udogodnienie.tez nie wiem kiedy skonczymy karmic.najpierw mailo byc 6miesiecy potem do urodzina teraz ...brrrr....nic nie mowie...

reklama
Od czwartku nie karmię:-) . Nie pisałam wcześniej, bo i tak już od prawie miesiąca karmiłam tylko raz (rano). W czwartek Robert sam zrezygnował z piersi. Najlepiej, że w świadomości dalej zostało mi, że powinnam trzymać dietę jako matka karmiąca:-D i mam jakieś dziwne opory przed braniem lekarstw. :crazy: . Pewnie niedługo mi minie. Za niedługo koleżanka robi panieńskie,:rolleyes: :rofl2: :rofl: :laugh2:

Do góry