reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Bafinka ja mysle tak samo jak kwiatuszek. to faktycznie juz kupe kasy wydalas na tych lekarzy.ja zawsze na wizyte czekam 1,5 lub 2 miesiace- to jest porazka.zadzwonilam w pon. do przychodni i umowilam sie na pierwszy wolny termin i wizyte mam 13 grudnia.mi to w tym przypadku pasuje, bo mienie rok staranek.jak mialam infekcje to bez problemu sie wtedy mna zajela i w ciagu tyg. mialam usg robione.wiec zobaczymy co wymysli mi w grudniu.
Madrzejczuk to super ze, sie dobrze czujesz, niejedna ciezarna moze Ci pozazdroscic.pobralam od ciebie fluidki ciazowe.oby mi sie do grudnia udalo.trzymaj mocno za nas.

reklama
Lilith niezly artykul. chyba faktycznie sama zlece sobie te badania.poczekam jeszcze na bieg wydarzen i jakby sie teraz nie udalo to sie na nie skusze.

Ja akurat chodze prywatnie ale mam taka super ginke ze ona by zycie oddala zeby pomoc naprawde jest super mozna z nia rozmawiac jak z kolezanka bo taka fajna atmosfera tam panuje.Wszystkim zycze takiej ginki.a jakies tabl inne moja przyjaciolak bierze clo ale nie wiem na jakiej zasadzie to jest

Wiem o czym mówisz, ja miałam takie ginka ale na nfz. Jak byłam w ciąży i panikowałam to mnie biedak ciagle do pionu musiał stawiać :) Fantastyczny człowiek. Wybrałam go z tej białej listy.

U mnie dzisiaj 11 dc poodstawiennego, myslalam ze juz idzie owulacja, bo zaczał się sluz...ale jeszcze nie przyszla...do którego dnia warto mierzyc, tak ze jest realana szansa na owulacje przy cyklach teoretycznie 28 dniowych?

Hej, dziewczyny a orientujecie sie może jak jest z testami owulacyjnymi? czy jeżeli test wyszedł pozytywnie jednego dnia to to wystarczt by stwierdzić ze w ciagu24-36h bedzie owulacja? nie pytam o to czy ona będzie na pewno(wiem ze moze sie tak zadrzyć że jednak nie), chodzi mi o to czy możliwe jest ze test wychodzi poytywnie jednego dnia, a na drugi już nie a mimo wszystko owulacja była?(bo z tego co czytałam na necie dziewczynom często 2-3 dni pod rząd pozytywnie wychodził...

U mnie dzisiaj 11 dc poodstawiennego, myslalam ze juz idzie owulacja, bo zaczał się sluz...ale jeszcze nie przyszla...do którego dnia warto mierzyc, tak ze jest realana szansa na owulacje przy cyklach teoretycznie 28 dniowych?

owulacja jest zawsze 14 dnia przed miesiaczka, 28-14=14 czyli 14 dnia cyklu jest owulacja. A mierzyc chcesz co? Temperature? Lepsze chyba beda testy owulacyjne, przy pogodzie jaka mamy nie trudno o bledne wyniki nawet przy malym katarku...

reklama
Sorki, bo nie jasno się wyraziłam Chodzi oczywiscie o testy owulacyjne...narazie mierzę, czyli dzis jest 11dc, są dwie kreski ale ta druga jest słaba....wiec jest negatywny prawda?? zwariować można od tego liczenia

Do góry