reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

kacha10 ja jestem chyba takim przypadkiem, ktorym kazda ciezarna chcialaby byc. Moje jedyne objawy to sennosc, wzrost biustu i tyle ;)) aha no i czeste siusianie co mnie strasznie dobija...chociaz ostatnio doszly mi klopoty ze snem ale to pewnie dlatego, ze spie cale dnie i w nocy juz mi sie nie chce ;))

Bafinka, a moze sprobowalabys wizyty w jakiejs klinice specjalizujacej sie w leczeniu problemow z zajsciem w ciaze? Zanim mi sie udalo zajsc to przeszperalam troszke internet i w Bialymstoku jest podobno najlepsza klinika w calej Polsce. Podobno wyleczyli 70 albo 90% juz nie pamietam osob z problemami bezplodnosci. Moze cos w tym kierunku powinniscie podumac co? Skoro "zwykly" ginekolog ani jeden ani drugi ani trzeci nie moze ci pomoc...nie wiem ale ja juz bylam przygotowana na wszystkie mozliwe wyjscia.

Przesle Wam troche tych moim fluidkow i zycze Wam abyscie do konca roku wszystkie zaciazyly &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
w mojej okolicy nie ma żadnej takiej poradni... na razie utknęłam w martwym punkcie boo mamy zbadać to nasienie a nie wiem jak się do tego zabrać... czy pojemnik na nasienie musi można kupic w aptece? sama nie wiem co mam robić szkoda mi kasty na tych ginów bo już kupe wydałam a nic się nie dowiedziałam... a na kase chorych jest bez sensu bo wizyty na zapisy to pewnie miałabym jedną w miesiącu...

Bafinko, ja niestety nie pomogę bo u nas w uk to na pewno inaczej wygląda. Mąż ma termin, kiedy oddać nasienie, na dana godzinę, kupuje pojemniczek za grosze.. Badanie wykonuje w domu i musi dowieźć w ciągu 30 minut.

Dziś przyszedł mi żel i testy.. :)

Na pewno :)

Nie martw się temperaturą, to nic nie znaczy i tak jest na wyższych jeszcze.
Czasem takie spadki od 6 do 10 dc lub przed @ i w jej dniu skok ponowny świadczą o fasolce lub implantacji :) Ale to nie mówie po to by się ktoś nakręcił :D

Bafinko, zrób sobie na własną reke to badanie i będziesz już widziała:

Oznaczanie poziomów estradiolu i progesteronu dostarcza istotnych informacji o przebiegu procesu owulacji.

Estradiol (E2) jest produkowany przez dojrzewające pęcherzyki Graffa. Jego poziom zmienia się istotnie w ciągu cyklu. Badanie stężenia estradiolu wykonuje się w 3dc (razem z FSH) w celu oszacowania rezerwy jajnikowej, w późnej fazie pęcherzykowej (na kilka dni przed spodziewaną owulacją) w celu oceny dynamiki dojrzewania pęcherzyków oraz po owulacji w celu oceny czynności ciałka żółtego. W monitorowaniu owulacji (szczególnie w cyklachstymulowanych gonadotropinami) powtarzanie badania estradiolu w połączeniu z USG umożliwia ocenę rozwoju pęcherzyków a także określenie optymalnego momentu do podania leków zawierającychgonadotropinę kosmówkową (hcg) w celu wywołania pęknięcia pęcherzyka (pęcherzyków).

Tu masz stronkę:

Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 4. Estradiol i progesteron. - Artykuły - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

Lepiej wydać tą kasę na badanie i wiedzieć, niż na gina który nic nie robi :)

reklama
Do góry