reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

cześć dziewczyny! podczytuje Was od czasu do czasu i ciesze się że jesteście tak pozytywnie nastawione! Ja cały czas za wszystkie trzymam kciukasy!! Odzywam się bo chciałam pocieszyć Ikasie; ja też tak głupio odstawiłam pigułki, z nowego blistra wzięłam chyba z 10 tabsów i stwierdziliśmy z mężem że czas na dzidziusia :) Było krwawienie z odstawienia, jeden normalny okres i kolejnego już nie dostałam jak widać na sygnaturze :) Nie wszystko stracone! Każdy organizm jest oczywiście inny i tu nie ma żadnych wątpliwości ale na pewno nie można się nakręcać i cały czas o tym myśleć bo to źle działa nie tylko na kobietę ale również na całe jej otoczenie :))

Ja chwilowo na L4, przeziębienie i ciśnienie za duże i tak mam się troche polenić :) a tak to wszystko dobrze. Nawet te nudności nie są już tak uciążliwe a wymioty tylko 2-3 razy w tygodniu także sukces nareszcie! Jest juz nawet imie dla syneczka (jeśli to będzie syneczek ;p ) - Karolek :) a na córcię jeszcze trwa walka; ja- Majka a mąż Wiktoria, no i ni w ząb nie możemy dojść do ładu :) No i zaczynamy przeprowadzkę echhhhh ciężki kawał chleba i kuuupa kasy! no ale cóż, czego nie robi sie dla maleństwa :)

Trzymajcie sie dziewczynki! Myślami jestem codziennie z każdą z Was! Ciepłego popołudnia słoneczka!!

Dzięki serdecznie za slowa otuchy... Czyli nie wszystko jeszcze stracone dla mnie?:)
A mam do Ciebie takie pytanko....jak odstawiłas tabletki, dostalas krwawienie z odstawienia to jak to liczylas , to krwawienie?? Jako poczatek nowego cyklu??

reklama
Witam!Cztery lata temu urodziłam córcie.Od tamtego momentu stosuje antykoncepcje hormonalną.Teraz kiedy dziecko mam juz odchowane chciałabym ponownie zajsc w ciążę.Obawiam sie jednak ze tyle lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych moze mi to utrudnic pozatym czytałam ze zajscie w ciąże odrazu po odłozeniu tabletek moze zakończyc sie ciąza mnoga :) po jakim czasie od odłożenia tabletek moge bezpiecznie starac sie o dzidziusia? Dziekuje za porady :)

A więc, nie wiadomo było co się dzieję bo zęby wyglądają po tej stronie na zdrowe, nie licząc ostatniego, co dopiero się wyżyna. Trzeba było porobić zdjęcia, ale fajno szybko, od razu były na komputerku. Okazało się, że na dole mam jakąś infekcję, która błyskawicznie zaczęła się rozprzestrzenia wzdłuż szczęki i innym zębom.. wszystko ładnie mi pokazywał.
Dostałam antybiotyki w dawce:
Metronizadol 400 : 3 razy dziennie
Amoxicillina 500: 3 razy dziennie
Ibuprofen w podwójnej dawce 400mg: co kilka godzin – ale sobie chyba podaruje
Kodeina: co kilka godzin – też sobie podaruję.
W sobotę mam iść na wyrwanie ;/ I teraz, czy te antybiotyki mi zaszkodzą?? Mogą zakłócić cykl??
Bardzo wasz proszę o opinie. Na jednym z tych leków, byłam podczas zapalenia przydatków, chodzi o Metronizadol..

kochana dobrze że już wszystko się wyjaśniło leki pewnie uśmierzyły ból a co do działania tych antybiotykow to nie mam pojecia czy mają wplyw ale mi się wydaje ze raczej nie.. a jak się czujesz?

Dzięki serdecznie za slowa otuchy... Czyli nie wszystko jeszcze stracone dla mnie?:)
A mam do Ciebie takie pytanko....jak odstawiłas tabletki, dostalas krwawienie z odstawienia to jak to liczylas , to krwawienie?? Jako poczatek nowego cyklu??

tabletki brałam ponad 3 lata bez przerwy, i tak: na samym początku czerwca miałam sobie @ taką normalną miedzy blistrami tabsów. Potem o czasie zaczęłam kolejny blister. Po jakiś 10 tabsach przestałam btać i po 2 dniach dostalam @... Czyli między normalnym krwawieniem a krwawieniem z odstawienia minęło troche ponad 2 tyg ( bardzo krótko). To drugie krwawienie traktowałam jako 1dc. Ja wiem z 5 dni i było po wszystkim. Kolejny okres po 32! dniach w lipcu a w sierpniu juz nie dostałam :) Brałam folik, i staranka co 2 dni, czasami w porywach częściej. A, no i bardzo często ze wszystkim w środku po prostu zasypiałam i dopiero w nocy szłam do łazienki :)) Mam nadzieje że nie zagmatwalam za bardzo, jak cosik to pisz, będe starala się pomóc, jakoż że na L4 jestem to i czas się dłuży.. ;)

Bafinko, tez mi już dziewczyny napisały, że raczej nie będzie miało to wpływu.
Czuję się kiepsko.. boli głowa od tego, mam nudności, ucho i szczęka też bolą. Ale właśnie dobrze, że już wiadomo co się dzieję. Po co mi tylko być na czczo przed zwykłym znieczuleniem.. tego nie rozumiem..

reklama
u mnie początek schizy maniakalnej... zaczynam się doszukiwać objawów
wiem ze to bez sensu ze za wczesnie i ze są znikome szanse ale moja chora psychika zaczyna wariować.... stwierdzam że nie moge sama za długo w domu siedzieć bo glupoty mi do głowy przychodzą....

Do góry