reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Dziewczynki, od którego dnia mam liczyć nowy cykl, jeśli kończę brać tabletki anty?... Od pierwszego dnia @ po zakończeniu blistra, czy tydzień później, kiedy mija 28 dzień? (tzn wiecie 21 tabletek + 7 dni bez = 28 dni, w taki sposób to liczę, tak jak by normalnie wyglądał cykl dalej z tabletkami)??

Bo już zgłupiałam zupełnie i nie mogę się połapać :laugh2: Tabletki kończę w ten czwartek ostatnią, a 28 dzień "tabletkowego cyklu" by przypadał 21 października...

reklama
Nie jestem pewna, ale jak dostaniesz @ tabletkową i nie weźmiesz prawidłowo kolejnego listka to znowu @ dostaniesz, bo to już będzie ta normalna a nie wywoływana tabletkowo.
Ale dobrze by było jakby ktoś to mógł potwierdzić.

Lilith, ale tak od razu, jedną po drugiej?... :confused: Bo gdzieś właśnie słyszałam, że jak się zapomni tabletki wziąć to przez to najczęściej są tak zwane "wpadki na tabletkach", czytaj, że rozpoczyna się proces dojrzewania komórki jajowej... Tylko jak to liczyć?...

Cykl z tabletkami to 21 tabletek + 7 dni przerwy = 28 dni
Ostatnią tabletkę biorę w czwartek 14.10.2010
Nowy cykl mam liczyć od:
a) piątku 15.10.10?
b) początku @ "z odstawienia" po tabletkach?
c) kiedy minie 28 dzień WCIĄŻ JESZCZE TRWAJĄCEGO tabletkowego cyklu, tj. 21 października?
d) pierwszego dnia kolejnej @ ? ? ? :confused:

Masakra, skomplikowane :dry:

normalnie "MILIONERZY" w TVN to pikuś! :laugh2:

Ostatnia edycja:
Początkowo bym liczyła od dnia kiedy przyjdzie @ z tabletek. I jeśli nie dostaniesz kolejnej po niedługim czasie to to uznaj za początek własnie swojego cyklu. Choć dla mnie to jest własnie @ tabletkowa..
U mnie było tak, że jak odstawiłam tabletki swego czasu, przyszła @ z odstawienia a po pewnym czasie następna, jakby moja.

Ale to bylo wieki temu,
dlatego dobrze by było jakby inne dziewczyny, które odstawiały normalnie się wypowiedziały.
Na pewno jutro napiszą, więc się nie martw, masz jeszcze kilka dni czasu :)

Dziękuję za pomoc, Lilith :laugh2: I faktycznie liczę jeszcze na opinie Dziewczyn :tak:

Jak to u Was było?...

No i niesamowicie jesteśmy podekscytowani z narzeczonym... To będą starania o pierwszego Dzidziusia :tak:

lala to akurat jest proste
pierwszy dzień @ to 1 dzień cyklu nawet jeśli to okres z odstawienia tabsów to jeśli po @ nie weźmiesz następnej porcji tabsów to ten cykl może być już z owulacja tabletki przestaja działać zaraz po odstawiemiu

Zawsze i w kazdej sytuacji pierwszy dzien okresu to pierwszy dzien cyklu. Nie wazne czy jest to okres z odstawienia czy jest to okres juz jakis czas po odstawnieniu.

Ikasia skoro masz teraz 7dc to znaczy ze niedlugo beda dni plodne szoruj po testy owulacyjne i one ci pomoga rozwiazac ta zagadke ;)

cześć, dziewczyny! czytam was i postanowiłam sie dolączyć. ja tez jestem obecnie na etapie starań :) odstawiłam tabletki i teraz czekam. pomocuję się testami owulacyjnymi-i rzeczywiście 14 dnia cyklu (liczonego od 1 dnia plamienia po odstawieniu) wyszły 2 grube krechy:) teraz czekam na efekty...
sergeevna-cykl liczysz od pierwszego dnia krwawienia z odstawienia, nie wiem jak jest u innych ale ja po tym krwawieniu nie miałam juz żadnych plamień mimo, że przestalam brac tabletki.

reklama
Dzieki dziewczyny...wkońcu teraz wszytsko rozumiem.... Dzisiaj bede robic test i zobaczymy....mnie zawsze bolaly krzyze, brzuch na owulacje....chociaz ona byla tak dawno ze moge nie pamietac Zobaczymy co dzisiaj test pokaże,,....zwlaszcza ze zaczyna mnie od wczoraj potwornie glowa bolec....tak tez mialam....pozdrawiam

Do góry