reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

:-) witam się z ranka no i moja @@@@ nadal nie pojawiła się , ale dziś rano był test i negatywny , więc cykl mi się rypnoł pewnikiem , może wiosnę poczuł :szok::szok: szlag mnie trafi , sama nie wiem co myśleć ...

reklama
mandrzejczuk, no właśnie nie za bardzo regularne. W styczniu 25, lutym 28, marzec 30 - średnia jest 27,8.... A wcześniej nie wiem, bo byłam na tabsach..
I jak myślisz????
Ale chyba i tak zacznę działac tak jak mówisz kołao 10dc.
Kupiłam testy owulacyjne, będę się testować, dam znać, jak wychodzą.... I wiesiołka i castagnus dalej biorę.

no to jak najkrotszy mial 25 dni to odejmij 14 dni i w 11 dc mniej wiecej wychodzi na owulacje, czyli mozesz sie juz zaczac starac ze 3 dni przed owulacja, lepiej wczesniej jak za pozno, a ze plemniczki potrafia 3 dni przetrwac to zaczekaja jakby co ;)

Dzięki kafane....
A teraz mi doradźcie moje mądre koleżanki, kiedy najintensywniej "pracować"? żeby było najlepiej.... Bo ja sama chyba nie umiem sobie wyliczyć :no::no::no::no::no::no:.

Kurcze, wczoraj byłam taka "dętka" że nawet nie miałam siły tu dłużej posiedzieć i odpowiedzieć na Twpje pytanko:baffled: Co do starań to ja akurat mierzyłam temperaturę... fakt że na poczatku po odstawieniu tempka też wariuje ale idzie się na niej w miarę "oprzeć". Ale jeśli nie mierzysz to obserwuj śluz, kiedy masz jakieś bóle jajników itp. No a najlepiej od najkrótszego cyklu odjąć 12-14 dni i wtedy najlepiej się starać. Ale z drugiej strony przy Twoich nieregularnych cyklach to nie wiem czy to zda egzamin, więc może kup testy owulacyjne tak jak mandrzejczuk i wtedy rób tak od 10 dc i powinnaś się dowiedzieć czy i kiedy masz owulację. Pozdrawiam

Kurcze, wczoraj byłam taka "dętka" że nawet nie miałam siły tu dłużej posiedzieć i odpowiedzieć na Twpje pytanko:baffled: Co do starań to ja akurat mierzyłam temperaturę... fakt że na poczatku po odstawieniu tempka też wariuje ale idzie się na niej w miarę "oprzeć". Ale jeśli nie mierzysz to obserwuj śluz, kiedy masz jakieś bóle jajników itp. No a najlepiej od najkrótszego cyklu odjąć 12-14 dni i wtedy najlepiej się starać. Ale z drugiej strony przy Twoich nieregularnych cyklach to nie wiem czy to zda egzamin, więc może kup testy owulacyjne tak jak mandrzejczuk i wtedy rób tak od 10 dc i powinnaś się dowiedzieć czy i kiedy masz owulację. Pozdrawiam

Tak kupiłam testy, ędę się testować....
Ale zawsze tak około 11dc boli mnie przez okoł 2 dni jajnik, raz jeden raz drugi.... Czyli po jakim czasie od tego by była owulacja?
Bo ja myślałam że w te dni, ale chyba nie :no::no::no::baffled::baffled:

Tak kupiłam testy, ędę się testować....
Ale zawsze tak około 11dc boli mnie przez okoł 2 dni jajnik, raz jeden raz drugi.... Czyli po jakim czasie od tego by była owulacja?
Bo ja myślałam że w te dni, ale chyba nie :no::no::no::baffled::baffled:

U mnie zawse owluacja była jednoznaczna z bólami jajników, tzn w ten dzień kiedy najmocniej bolało to czułam że to właśnie "ten dzień" ale zwykle bolalo też dzień przed i po. Może u Ciebie też tak jest. Ale najlepiej będzie jak chyba jednak bedziesz robila te testy. A przy okazji możesz też mierzyć temperaturę codziennie rano przed wstaniem mniej więcej o tej samej godzinie. I skok tempki to bedzie prawdopodobnie owulacja, tak było u mnie... najpierw niewielki spadek a nastepnie skok. pozdrawiam

A ja juz nie moge doczekac sie staranek o :))) tylko niecierpliwie spogladam na suwaczek i mysle, ze chcialabym juz ale slub mnie powstrzymuje.

Juz chce :)))
z lozka wtedy wychodzic nie bedziemy a co... jak szalec to szalec ;D

reklama
Do góry