reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Hej laski,

dzis bylam u gina i mi powiedział, że mam niedoczynność jajników, wychodzi na to ze nie mam jajeczkowania, i ta niedoczynnosc spowodowała poronienie i jak teraz bym zaszła to prawdopodobnie znów bedzie to samo ;/ przepisał mi tabletki na 3 miesiące więc nie moge sie jeszcze starac a już myslałam, ze w tym miesiącu zaczniemy... Pozdrawiam Wszystkie :)

no to nieciekawie, ale chociaz wiesz na czym stoisz ... weźmiesz tabletki i wierzę że będzie dobrze!!! kciukasy jak zwykle zaciśnięte!!!!!!!
hmmmm a z tym czy dowcipne czy nie to nie wiem hehe ale ja bym się też lepiej upewniła o jakie mu w końcu chodziło....

a ja laseczki po wizycie u zakaźnika u od dziś nie biorę antybiotyku tzn mam 2 tyg przerwy, później 3 tyg brania i znowu 2 tyg przerwy i powtórka badań i może jeśli spadną poniżej pewnej granicy (0,8) to wtedy byśmy się podjęli całkowitego odstawienia bo już nic maleńkiej nie zagrozi wtedy

Witam,
Mój pierwszy post :)
Mam 31 lat i od kilku lat brałam pigułki, ostatnio yaz.
Od pewnego czasu oglądam się za każdym dzieckiem.
Przestałam brać pigułki w połowie kwietnia, standardowo dostałam plamienie z odsatwienia, później 23 maja @, i od tamtego czasu nic...
Spóźnienie narazie okolo 2tyg. Poczytałam forum i widzę, że to norma i nie mam sie czym przejmować. Ze staraniami chcielismy odczekac około pół roku, minimum do końca wakacji.
Dzień przed spodziewanym terminem nie zabezpieczalismy się, zakładając no bo tuż przed to nie trzeba uważać.
No i teraz mam ogromne wątpliwości. Test ciążowy robiłam 2 dni temu i wynik negatywny.
Jak nie ma @ przez tyle czasu, to zrozumiałe, że kalendarzyk działac nie będzie. Jednak jakoś chyba sie zmienia moja możnośc zajścia, bo chyba nie przez cały czas...
Generalnie ja to bym sie nie obraziła ;) ale moze lepiej jednak troszke dluzej odczekać po odstawieniu pigułek.
A moj partner jakos tak sie nie przejmuje i w ostatnim tygodniu to juz nawet sie nie waha i nie zabezpieczamy sie.
Jakbym zaszła, to w sumie super, jednak czy to nie za szybko? Chyba po prostu trochę sie boję (to byłaby moja pierwsza ciąza).
Ja to wole miec wszystko zaplnowane, a nie taka gra w ruletke.
Czy są możliwosc by, choć orientacyjnie wiedzieć, czy jest szansa na ciąże?
Do gin ide w przyszly tygodniu.

Sorki, ze tyle i pewnie chaotycznie napisałam, ale normalnie w pracy skupić sie nie mogę i cały czas o tym mysle.

Czy są możliwosc by, choć orientacyjnie wiedzieć, czy jest szansa na ciąże?
i ty napewno masz 31 lat że zadajesz takie pytania? Nie bierzesz pigułek , nie zabezpieczacie się i ty się pytasz czy jest szansa?
Piszesz tak że ciężko zakumać o co ci chodzi i niestety twój styl pisania bardzo zalatuje naszą "dobrą" znajomą o nicku angelaa_w! jeśli się mylę to sorki...ale chyba już wystarczy tego trollowania bo to się zwyczajnie nudne robi!

To,ze KOCHANA NASZA ANGELA do Nas wrocila, to więcej niż pewne :cool2:Zastanawiam się tylko dlaczego Nas nie zaszczycisz swoja obecnoscia ? Sorki, ale mam pytanie w ogole co to jest to STANDARDOWE PLAMIENIE Z ODSTAWIENIA ? Bo wiesz, tak się sklada, ze ja odstawiłam anty przeszlo pol roku temu i ani razu takich standardow nie miałam, wiec chyba wynika z tego, ze jestem niestandardowa ? :sorry:
Poza tym jedna kwestia która bardzo mnie zastanawia - piszesz ze po plamieniu w maju, 23 maja dostalas @. Zakladajac ze trwala 5-7 dni, teraz piszesz ze masz 2 tygodnie opóźnienia w @ Wychodzi w takim razie ze @ powinnas dostać 21 czerwca, i chcesz Nam wmowic, ze nie wiesz jaka jest szansa po spóźnieniu 2-tygodniowym ze jestes w ciąży ?? Skoro masz 31 lat to mniemam, ze rozum również powinnas mieć racjonalny do swojego wieku, a nie 10-latki.
Na prawde Angela czy jak Ci tam, tu nie ma idotek, wiem ze z Twoja wyobraznia stać sie na cos lepszego przecież ! Nie postarałas sie wcale musze Ci powiedzieć. Jestem zawiedziona, ale jest tyle nowych watkow ze wszystko przed Toba ! Dosyc tego ciągłego ściemniania na forum ! costa, pamxpam, Na_ratunek, angelaa teraz apatka ? Boszzze kobieto, jeśli w ogole Nia jesteś, co Ty masz z glowa....:no:

Ostatnia edycja:
Hejka wszystkim.widze ze cos nie dobrego dzieje sie z naszym forum.
Nuska dzieki za ostrzezezenie.troche poczytalam wasz watek i faktycznie angela u was namieszala.ciekawe po co ta klientka podaje sie pod roznymi nickami i pisze w kolko podobne rzeczy.
Kwiatek jak u ciebie maja sie sprawy z in vitro?
Anecia gratki z powodu obrony .wypoczywasz juz?ja mam teraz 3tyg.wolnego wiec caly czas jestem z malym.
Bafinka a co u ciebie?kiedy bedziesz miec urlop?

kacha nie masz za co dziekowac, Nam dziewucha praktycznie rozsypala forum w drobny pyl i w twarz sobie pluje, ze wcześniej nie zareagowalysmy choć kazda cos przypuszczala. Po co ona pisze ? Sadze, ze ma jakiś problem ze sobą, albo potrzebuje uwagi i zainteresowania którego nie zaznala w zyciu, tyle ze tak jak jestem tolerancyjna tak tu po prostu nie kumam tego, jak można być tak zakłamanym. Po zdemaskowaniu pojawi się pod innym Nickiem - ba, już się pojawila jak widać. Oby Wam nie namieszala, bo szkoda watku.
Pozdrawiam Was dziewuszki i szybkiego zafasolkowania :-)

reklama
Do góry