reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

kacha agusia agnes bafinka i reszta staraczek z naszej paki sliczne te wasze bable
my wlasnie przed wizyta u androloga walczymy dalej niby nasienie nie jest zle u mnie niby wszystko ok a nadal sie nie udaje chyba to nie pora jeszcze zobaczymy co czas pokaze caluje wszystkie

reklama
nowym staraczkom zycze powodzenia i wytrzymalosci w staraniach.wiem co to znaczy bezskutecznie sie starac przez jakis czas.sama staralam sie rok i 5 miesiecy po odstawieniu tabl.cykle mialam idealne, wyniki moje i meza tez, wszystkie dni plodne byly nasze a mimo to dlugo nam sie nie udawalo ale teraz cieszymy sie naszym kochanym synusiem wiec kobietki nie poddawajcie sie i walczcie o wasze bobaski.
kwiatuszku
ja caly czas trzymam za Was kciuki.oby wkrotce sie wam udalo!

dzikuje laseczki moje kochane za wsparcie m ma tabl teraz w lipcu kolejna wizyta oby dobrze tolerowal leki

helloł czy ktos tu jest?
m juz miesiac ponad bierze leki narazie wszystko jest ok
agnes ,bafinka,kaśka ,agusia,pysia i cała reszta babolki meldowac sie gdzie sie podziewacie

Ostatnia edycja:
Witam!!!
1,5 dowiedziałam sie, że moja ciąża t. 10 obumarła, musiałam mieć zrobiony zabieg :(. Troszkę się wystraszyłam że jest coś ze mną nie tak, ale wyniki badań histopatologicznych nie wykazały większych nieprawidłowości. Teraz zaczełam przyklejać plastry anty. Dopiero pierwszy jest przyklejony. Parę dni temu zaczeliśmy z mężem myśleć o następnym dziecku. Już mamy córeczkę, więc nie jesteśmy sami. Wiem, że i po zabiegu muszę troszkę odczekać z zajściem w ciąże ( dlatego też biorę evre) i po kuracji hormonalnej muszę poczekać. Czy któraś z was może mi pomóc w tej decyzji? Czy po miesięcznej dawce może się coś stać maluszkowi? Czy jeszcze poczekać? POMOCY :)

Czesc dziewczyny
mam maly problem i mam nadzieje ze mi pomozecie.
8 kwietnia wzielam ostatnia tabletke po pol roku brania a wczesniej 5 tat z przerwami, okres dostalam 13 kwietnia i do tej prory niestety nic:( w miedzy czasie kochalam sie z narzyczonym wiec jest mozliwosc ciazy ale robilam 3 testy ( 6,11,26 maja) i niestety nic nie wykazaly. Konsultowalam telefonicznie z lekarzem ta sytuacje, kazal czekac i zrobic kolejny test za 3 tyg nie wiem co jest moze ktoras z was miala podobny przypadek i moze mi pomoc :(

Ostatnia edycja:
Po odstawieniu tabletek owulacja może pojawić się zaraz a może być nawet opóźniona, i nie znaczy to że jak odstawiłaś tabletki i dostałaś @ to za kolejny mc dostaniesz znów (może tak być ale nie musi). Ja proponuję Ci zrobić tak jak radzi lekarz - powtórzyć test za kilka dni. Albo idź na test z krwi beta HCG. Mogło być tak, że owulacja np. wystąpiła w ciągu ostatnich kilku dni (oczywiście tak hipotetycznie - nikt teraz tego nie wie) i wtedy test ostatnio zrobiony nie wykaże ewentualnej ciąży. Poczekaj kilka dni i zrób test.

najlepiej zrób test z krwi albo powtórz test z moczu kilka dni po terminie @. Jeżeli test bedzie nadal negat tz że ciąży raczej nie ma. Powinnaś wtedy iś do ginekologa przepisze Ci być może luteinę na wywołanie okresu.
powodzenia!

Czyli mam sie niczym nie przejmowac ? Ale tak sie nie bardzo da bo martwie sie ze nak moze jestem w ciazy to moze cos sie stac albo ze nie jestem i moge byc chora:( bede musiala pojsc zrobic to badanie z krwi tylko tu jest problem bo mieszkam zagranica a dokladnie w Szwecji i nie wiem czy tu sie da zrobic takie badanie:(

reklama
hejka!

kwiatuszek jestem ;-) trzymam za Was kciuki!!!! musi być dobrze!

Bafinka kurde Twój smykuś już ma ponad 8 miesięcy, boziuuuu jak ten czas leci :-)

kacha i Twój młody już taki duży, boże kiedy to zleciały te 4 miechy....

a gdzie reszta???

justa myślę że miesięczna dawka raczej nie ma wpływu na maleństwo w razie poczęcia ale lepiej mimo wszystko odczekać bo po co sobie później robić wyrzuty w razie czego

no a jeszcze co u nas... Adaś pięknie już mówi (tworzy też zdania i jest przy tym boski), poza tym nie robi już prawie miesiąc w pieluszki, zakładamy tylko na noc, poza tym też tylko na noc dyda sobie smoka :-) to tyle z nowości, a tak poza tym to dom, praca, dom, praca i tak w kółko

Do góry