reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam dziewczyny!
Jestem tu nowa i trochę zaniepokojona więc proszę o cierpliwość ;)
2 lata zażywałam tabletki anty z jedną przerwą ok. 4 miesięcy temu (podczas przerwy nie odczuwałam żadnych dolegliwości w związku z odstawieniem tabletek, normalny okres pomiedzy 27 a 29 dniem) Wróciłam do brania tabletek na 4 miesiące i teraz odstawiłam tzn 2 tyg temu dokladnie 5 czerwca. Stosunek miałam w 9, 10 i 13 dniu cyklu a teraz zastanawiam się czy miałam to szczęscie i "wstrzeliłam" się w dni płdone (tak nie pewne po odstawieniu tabl) czy nie.
Zastanawiam się czy dni płodne wystąpiły u mnie normalnie czy ze względu na tabletki jakoś się przesunęły.
Wiem, że powinnam zrobić po prostu test ale na to jeszcze stanowczo za wcześnie więc może wy podzielicie się ze mną swoimi opiniami ;)

reklama
trudno powiedziec czy mialas owu kazda kobieta ma inny organizm jedne maja od razu drugie nie wiec lepiej sie nie nakrecaj ale życze powodzenia zostan z nami
witam rowniez druga kolezanke jak tescik?

Hej to znowu ja ;)
W dalszym ciągu zastanawiam się co z tą moją ciążą czy jest czy jej nie ma :(
Czytałam dużo postów w których dziewczyny pisały, że zachodziły w pierwszym cyklu po odstawieniu tabl. i wszystko było ok.
Bardzo chciałabym do nich należec, z tym, że u mnie dodatkowo istnieje jeszcze możliwość ciąży bliźniaczej po pierwsze ze względu na tabletki a po drugie u mojego narzeczonego w rodzinie są bliźnięta on sam z nich jest.
Zaobserwowałam pewne zmiany w moim organizmie tylko nie potrafię okreslic czy to przez odstawione tabl czy moze to wczesne objawy ciąży (zagniezdzajacego się jajeczka) przez kilka dni od razu po przewidywanej pzreze mnie owulacji czułam kłucie w lewym jajniku a teraz z dnia na dzien coraz bardziej bolą mnie sutki okropnie, całe piersi nie, tylko sutki. Zaczęłam sobie również mierzyć temperaturę no i od dwóch dni utrzymuje się 37.0 stopni. nie sugeruje sie tym narazie bo to za krotkie obserwacje ale chcialam o tym wam wspomniec.
Jak sądzicie dziewczyny? ;)

aha i jeszcze mam taki śluz biały, mętny o konsystencji kleju..
Czytałam, że taki miały kobiety we wczesnej ciąży ale może on również zwiastować nadchodzący okres. w zasadzie wszystkie te objawy mogą zwiastowac i to i to. JESTEM, W KROPCE ;(

reklama
Do góry