reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

cześć laleczki

dawno nie zaglądałam i tak siedzę i myślę sobię; a zajrze, zobaczę której sie udało :) ależ miałam nosa! Bafinko z całego serca gratuluje!!! tak bardzo sie cieszę! tyle razy każdej z Was powtarzałam że się uda i są efekty! Kochana, tylko proszę Cię bardzo, uważaj teraz na siebie! Jest straszna pogoda, ślisko i w ogole a o nieszczęscie nie trudno.. Ja sama przed samiusieńkimi Świętami wylądowalam w szpitalu na patologii ciąży.. Dostałam okropnych bóli brzucha, tak bolało że płakałam i nie mogłam chodzić.. Okazało się że to kolka nerkowa bo złapałam jakąś bakterie i ta szalała już w pęcherzu.. puścili mnie w czwartek 23.12.2010 po 3 dniach :O teraz duuuzo odpoczywam i już tak nie szaleje na zakupach czy ze sprzątaniem w domu, także Ty dmuchaj na zimne i oszczędzaj się od samego początku!
Tybie życzę dużo zdrówka i żeby ciąża była bezproblemowa a porod szybki:) zobaczysz jak te tygodnie lecą szybko, ja w przyszłym tyg już zacznę trzeci trymestr! A moim kochanym staraczkom życzę żeby ten Nowy rok wszystkie Was uszczęśliwił i przyniósł upragnione bobaski!
trzymajcie sie ciepło i jak następnym razem zajrzę to chcę więcej atak dobrych wieści!! Mnóstwo fluidków śle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
och jej nawet nie wiesz jak ja sie boję.. tyle słyszy się teraz o poronieniach a mój ł ma obciążone geny i boje sie że dziecko nie będzie zdrowe do tego i u niego i u mnie są co pokolenie bliźniaki a ja jeszcze brałam clo- sprzyja bliźniakom i boje się że nam się parka trafi... a ja bym chciała jedną dziewczynkę... ale najważniejsze byle zdrowe... wiesz może w którym tyg widać czy jest jedno czy więcej płodów??

a wiesz już jaka płec?? uważaj na siebie

Bafineczka widzę że u Ciebie to 4 tydzien dopiero wiec teraz jeszcze nie bedzie na 100 % wiadomo ile sztuk :) ale jak będziesz na wizycie ok 7-8 tyg to juz na pewno lekarz stwerdzi czy jedno czy wiecej. od 7 tyg zaczyna bić serduszko i pewnie tak lekarz wyznaczy (wyznaczył?) Ci wizytę. a właśnie, zapisałaś się już do gina?
obciążeniami się nie przejmuj na zapas. mój M jest po nowotworze przecież, lekarz mowi że to nie ma nic do rzeczy z dzieckiem w łonie matki, tylko później trzeba mieć maleństwo pod opieką specjalisty. Ja już od dluższego czasu wiem że będe miała druga córeczkę:) a ze strony męża tez sa bliźniaki więc wiem co czujesz :)
Nic sie nie martw, wszystko na pewno będzie dobrze. Ciesz sie ciążą!!!!

Zobacz załącznik 315627mój teścik z rana:)
moje objawy? pisałam wam jak w sobote 18 miałam owu to w poniedziałek wiedziałam już że jestem:) nigdy wcześniej nie bolały mnie sutki i to był pierwszy objaw,potem w środe czyli 5 dni po owu czułam silny ból brzucha i myślę ze to byla implantacja, częściej siusiu latam, mam skurcze macicy, i ochotę na kwaśne.. temp podwyższona bo 37.1.. ten pierwszy test zbił mnie z tropu ale teraz myśle że źle zrobiłam bo nie poczekałam 5 min tylko z 1 min i go wyrzuciłam a może słaba kreseczka juz wtedy by się pojawiła.. mam teraz wyrzuty bo byłam na 2 zakrapianych imprezkach i pofolgowałam sobie i boje sie czy alkohol dzidzi nie zaszkodzi...

Dziewczyny prosze napiszcie mi w którym dniu cyklu najlepiej zrobić badanie prolaktyny i testosteronu?? bardzo prosze o odpowiedź

reklama
Bafinko kochanie gratuluuuuuuuuuuuję ogromniaście!!!!!!!!!!!! Wiedziałam że i Tobie wreszcie się uda :-D Dbaj teraz bardzo o siebie, zdawaj relacje co u Was, jak się czujesz itp. A czy jest jeden maluszek czy więcej to powinno by widac ok 8 tygodnia, ale czasami jest tak że widać później, podobnie jak bijące serduszko więc się na zapas nie stresuj bo stres nie jest dobry w tym stanie. No i dbaj o siebie na prawde mocno!!!!!! Ubieraj się grubo żebys się nie przeziębiła i uważaj na drogach i chodnikach bo ślisko strasznie i łatwo o wywrotkę. I odżywiaj się zdrowo bo maluszek teraz dużoooooo potrzebuje. I nie zapominaj o kwasie foliowym conajmniej do końca 3 miesiąca, żeby układ nerwowy maluszka dobrze się wykształcił.

Pysia teraz czekam na Twoją fasolkę :-) W końcu ja, Mandrzejczuk i Bafinka z naszej "starej" grupy zaciążyłyśmy więc i Tobie się uda.

No i oczywiście za wszystkie pozostałe staraczki trzymam kciuki!!!

Do góry