reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

lazurowe.. kochana my nie chcemy cię straszyć niektórym udaje się szybko ale często sie zdarza ze musi upłynąć trochę czasu zanim pojawi się fasolka.... z tego co czytałam to nie ma naukowych dowodów że tabletki działają na płód.. tabletki działają jak je bierzesz jak przestaniesz to cylk jest uzależniony od twoich hormonów... więc tabsy nie mają wpływu na fasolkę....

reklama
Myslicie? Boje sie troche. Chcialabym jak kazda przyszla mama, zeby wszystko gralo jak w zegarku. Mam 22 lata, ale juz od 2 lat marzy mi sie bobasek. Pomyslicie pewnie, ze wczesnie, hmm? No coz, tak juz mam... W koncu nigdy nie wiadomo co nam sie przydarzy, a dziecko to przeciez dar z niebios. Poczekam jeszcze do 13.01 na nastepny @ i jesli wszysto bedzie ok to zaczniemy starania. Juz doczekac sie nie moge kiedy ujrze 2 kreseczki :D

Hej kobietki
Jak po świętach? Toczycie jeszcze się jakoś? :-D
Lazurowe ja bralam 3 lata tabsy, póxniej zaczęlam łykać feminatal i po odstawieniu od razu staraliśmy się o dzidzię. Za nami 3 cykle i nic. Ginka mowiła, ze tabletki ktore bralam nie szkodza i po odstawieniu można się od razu starać ale mówila, że jest grupa tabsów anty, które zawierają skladnik bodajże cyproteron czy jakoś tak i wtedy trzeba odczekac po odstawieniu. W październiku zakończyliśmy dzialania.... dziś dostałam @ i zamierzam zakupić testy owulacyjne i się starać ;) od nowa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tez myslalam, ze moze sprobuje tych testow owulacyjnych, tym bardziej, ze chcemy miec dziewczynke, a PODOBNO najlepszy na to jest stosunek przed owulacja.Nie wiem czy sie sprawdzi. Juz rozmawialam z moim mezczyzna i sie zgodzil, ze czekamy do pierwszego @ i po nim stratujemy :D:D:D Mam nadzieje, ze wszystko potoczy sie po mojej mysli.

czesc kobietki.
Lazurowe nam tez marzyla sie dziewczynka ale po tym roku nieudanych staranek to juz nam jest wszystko jedno aby w koncu udalo sie zaciazyc.masz racje ze niby przed owulka sa wieksze szanse na dziewczynke bo plemniki z chromosomem X sa wolniejsze ale bardziej wytrzymuja ph drog rodnych kobiety a plemniki z Y sa szybsze ale szybko gina.ale to nie jest regula.to zycze wam owocnych staranek w styczniu.jestes mlodziutka ale najwazniejsze ze czujesz sie gotowa na bycie mama.ja mam 28 lat a w styczniu mi stuknie 29 lat i czesto mam jeszcze chwile, ze sie waham.
Bafinka kochana jak u Ciebie?jak temp. i objawy? trzymam za ciebie kciuki.u mnie dzis 31 dc i objawow brak ani na ciaze ani na okres.ale do Nowego Roku jest jeszcze czas.
Kwiatuszek a jak u Ciebie?umowilam sie w koncu na wizyte do ginki na 10 stycznia.ale po tej wizycie to szukam raczej innej lekarki bo ta bedzie juz przyjmowac raz w tyg.a zawsze przyjmowala 2 razy-porazka.

pysia widze ze ty tez ruszasz ze starankami. obys dlugo nie czekala na efekty.
kobietki my tak wczoraj z mezem sobie pogadalismy do poduchy, stwierdzilismy ze jestesmy ze soba b. szczesliwi , jest nam dobrze i ze jednak odpuszczamy psychicznie z tymi starankami.bedziemy sie starac ale nie za wszelka cene.ja jak przestalam mierzyc temp. to az poczulam sie lepiekj psychicznie.testow owulacyjnych juz nie kupuje.a temp. w nastepnym cyklu nie wiem czy bede mierzyc.

u mnie nadal brak objawow jakich kolwiek ani brak @ tylko sluz brazowy,jesli nie przyjdzie do czwartku to rano testuje i jade do gina na wieczor zobaczymy co bedzie na innym forum czytalam ze jesli temp spadla tylko troche to nic nie znaczyy u niektorych kobiet spada i sa zafasolkowane ale ja nie chce sie doszukiwac na sile wiec czekam,

co do temp to ja w tym cyklu mam duże wahania...np przedwczoraj 36.7 wczoraj 37.1 a dziś 36.9.... już sama nie wiem o co chodzi do tego pobolewa mnie podbrzusze i mam tek jakby wzdęte podbrzusze ale to niekoniecznie jest objaw...

reklama
Do góry