reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Bafinka, kochanie nie matrw sie na zapas.Musicie byc ostrozni, delikatni. Ciesze sie ze sie dobrze czujesz. Fajnie ze juz po zabiegu. A samopoczucie jak?

Ja też teraz wygooglowałam, że te zabieg pomaga w zaciążeniu :) dlatego 3mam kciukasy, dojdziesz do siebie i się uda!:)

Hejka Kochane!

Agness jestem :-) całe czas podczytuję ten wątek.. sentyment został, bo w końcu też starałam sie o maluszka po tabsach :-) u mnie OK, mały rosne jak na drozdżach... klops z niego ze szok, ale jednym słowem mój mały SKARB :-)

Bafinka trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie... moze po zabiegu pójdzie sprawniej ... oby :-)

Zresztą za wszystkie trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!

A w ogóle to znowu zaczęłam brać tabsy bo kolejnego maluszka planujemy tak za minimum 2 lata. Mam nadzieję że jak będziemy chcieli to nie bedzie problemów po tabletkach.

Laski co mowice o moich temp sa jakies miarodajne zawsze miałam o wiele wiekszy wyrazniejszy skok a teraz słabo a wiec
5,6,7 dzien cyklu 36,6
8dc 36,5
9,10 dc 36,6
11dc 36,5
12dc 36,7
a dzis 13dc 36,6

zawsze po owulce temp była juz wyzsza raczej na poziomie 36,9cos takiego śluzu tez za bardzo nie widzialam ale zwykle mam go malo szyjka jak na owulke brzuch tez troche pobolewal prosze o wasze opinie

dziewczyny mam pytanie jestem na tabletkach ...i probuje mniej wiecej obliczyc dni plodne?
Ten tydzien jest tygodniem miesiaczki od poniedzialku do niedzieli w ten poniedzialek biore juz kolejna tabletke, i w zwiazku z tym mam pytanie czy nowy cykl zaczol sie od poniedzialku czy od czwartku z dniem krwawienia??? zazwyczaj mam 4 dni krwawienia tylko. :-//

PS. Mam pytanie po jakim czasie wraca plodnosc po tabletkach biore marvelon juz ponad rok a wczesniej mialam implant.:confused::confused::confused::zawstydzona/y: czy dlugo trzeba czekac?czy to zalerzy od kobiety?:eek:

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam pytanie jestem na tabletkach ...i probuje mniej wiecej obliczyc dni plodne?
Ten tydzien jest tygodniem miesiaczki od poniedzialku do niedzieli w ten poniedzialek biore juz kolejna tabletke, i w zwiazku z tym mam pytanie czy nowy cykl zaczol sie od poniedzialku czy od czwartku z dniem krwawienia??? zazwyczaj mam 4 dni krwawienia tylko. :-//

PS. Mam pytanie po jakim czasie wraca plodnosc po tabletkach biore marvelon juz ponad rok a wczesniej mialam implant.:confused::confused::confused::zawstydzona/y: czy dlugo trzeba czekac?czy to zalerzy od kobiety?:eek:

witam cię w naszym gronie:)
1 dzień krwawienia to pierwszy dzien cyklu tak jest zawsze..
co do marvelonu to ja go brałam 2 lata i od kwietnia nie biorę i w ciąży jeszcze nie jestem: ale na to się składa wiele czynników.. choć jeden z ginów powiedział ze marvelon jest tabletką starego typu i też może mieć wpływ na brak ciąży...

ja czuje sie dobrze nic mnie nie boli dziś chyba odwarze się na przytulanka bo mój m za mną chodzi i pyta czy długo jeszcze ma czekać... a co do tego zabiegu to hdt ma na celu udrożnienie jajowodów żeby pęcherzyk mógł sie dostać do macicy i dlatego pomaga w zaciążeniu:) zobaczymy czy mi pomoże lekarz powiedział ze do lutego powinno się udać:)

witam cię w naszym gronie:)
1 dzień krwawienia to pierwszy dzien cyklu tak jest zawsze..
co do marvelonu to ja go brałam 2 lata i od kwietnia nie biorę i w ciąży jeszcze nie jestem: ale na to się składa wiele czynników.. choć jeden z ginów powiedział ze marvelon jest tabletką starego typu i też może mieć wpływ na brak ciąży...

ja czuje sie dobrze nic mnie nie boli dziś chyba odwarze się na przytulanka bo mój m za mną chodzi i pyta czy długo jeszcze ma czekać... a co do tego zabiegu to hdt ma na celu udrożnienie jajowodów żeby pęcherzyk mógł sie dostać do macicy i dlatego pomaga w zaciążeniu:) zobaczymy czy mi pomoże lekarz powiedział ze do lutego powinno się udać:)
Oh kurcze przepraszam wpadlam tu bez przywitania sie jak jakas nie rozgarnieta:zawstydzona/y::-D:-D:-D
Ale tak strasznie chcialam sie dowiedziec ze az zapomnialam z tego wszystkiego.
Czesc wszystkim Kobietkom :-) mam na imie Ewelina i jestem w trakcie planowania kolejnej dzidzi ;-):-):tak:Jak narazie zdazylam sie przywitac na staraczkach tylko w kilku watkach ;-)
A ze uzywam antykoncepji jeszcze poki nie zdam prawa jazdy(styczen) to ..chcialam spytac jak dlugo trzeba czekac na powrot do plodnsci, dziekuje Ci bardzo za odpowiedz szybka ;-):tak:chcialabym zajsc przed wakacjami:sorry2:ale jak to bedzie to nie wiem ...mam pytanie jeszcze jedno a czy wy juz zrobilyscie wszystkie badania takie jak pisza na necie zanim zajdzie sie w ciaze???

ja jestem umuiona juz na 10stycznia do family planning bo mam astme i chcialam sobie to skonsultowac :tak:

a robilas juz badanka hormonow? po jakm czasie sie zainteresowalas ze moze byc cos nie tak ??ze sie nie udaje zajsc?

Ostatnia edycja:
reklama
więc ja od zawsze miałam b nieregularne cykle i wiedziałam podświadomie że będę mieć problem z zajściem... a po odstawieniu tabsów to się potwierdziło.. nie dostałam @ przez 96 dni! drugi cykl miał 56dni... no i stwierdziłam że trzeba zacząć działać.. minęło jeszcze trochę czasu zanim znalazłam dobrego gina ale on od razu skierował mnie na badania hormonalne teraz miałam ten zabieg hdt i mam stwierdzone pco więc biore tabletki... też mam astne ale na razie się tym nie przejmuję... co do płodności to jedni mówią ze po tabsach się ona zwiększa ale ja patrząc z doswiadczenia forumowiczek mogę powiedzieć ze musi minąć kilka miesięcy zanim wszystko sie unormuję więc proponuję zaczaś sie starać od razu po odstawieniu tabsów

Do góry