reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Lilith no zobaczymy jak to będzie w tym moim cyklu. wiem, że biały śluz to ok a że jak inny to nie za bardzo. Nawet różowy raz miałam.. a co najlepsze raz też tak miałam parę dni jakiś śluz a jak poszłam do ginki to już go nie było i nic nie wykazało..heh... no ale zobaczymy jak to będzie gdy się @ skończy czy znow będą plamienia...

Własnie! A odnośnie staranek to lekarze zalecają dokończyć opakowanie i dopiero wtedy odstawić, a nie ot tak przerywać w trakcie ktorejkolwiek tabletki!

reklama
Co do tabletek, też wzięłabym do końca i poczekała na @. Teraz o ile się ne mylę po odstawieniu powinnaś dostać już normalną @. Ja tak kiedyś nagle odstawiłam i przyszła i od tego liczy się normalny cykl, ale co ja tam wiem, to wieki temu było.

Pysia, na razie sie nie stresuj, zobaczysz jak to teraz będzie. A Ty masz po @ od razu plamienia? czy jak, bo akurat w tym się zagubiłam :D

Zrobilam test owulacyjny. na razie wyszly 2 kreski. ale kreska testowa jest jasniejsza od kontrolnej wiec na razie wynik ujemny. jutro znow zrobie i zobaczymy co i jak.

Ja mierze od 6 dnia cyklu i na razie mam nastepujace wyniki:
36,6 36,7 36,6 36,5 36,6 36,5 36,5 36,5 .na razie sie utrzymuje.
Lilith my dostalysmy od czarnej taki fajny program z karta i tam sobie robimy zapiski tak tylko dla siebie.

Women??
Szkoda, że nie możecie tego udostępnić.. byśmy poszły na wątek z wykresikami. Widać, że Ci tempka opadła troszkę na płodne, więc wyczekuj testa, sluzu, nie wiem czy szyjkę sprawdzasz i do dzieła :)
Trzeba pamiętać, że owulacja może wystąpić do 3 dnia po skoku, dlatego warto ocenić szczyt śluzu i szyjki :)

lilith ty się na tym znasz to powiedz mi jak ja mam temp 36.5 36.5 36.4 36.5 i śluz mleczny mało rozciągliwy to są jeszcze nie płodne dni?? tak w ogóle to oglądalam filmik z ginem który powiedzial ze śluz płodny rozciąga się do 3 cm???? możliwe to??? to ja takiego w życiu nie mialam....w ogóle to to jest bardzo skompikowane.... a jak się mierzy twardość szyjki?? i czy obniżona jest???

reklama
Temperatura w dni płodne i niepłodne czyli ta przedskokowa zawsze będzie niższa. Więc sprawdzaj śluz. Nieprzejrzysty czy tam mleczny to znaczy, że są dni niepłodne, za to rozciągliwy, że tak, więc moim zdaniem u Ciebie dopiero się wszystko szykuję. Nie każdy ma taki śluz, ja tam czytałam, że i na 5 cm się rozciaga i nigdy takiego nie miałam chyba że po przytulankach, bo na następny dzień po nich tak wygląda resztka nasienia [ nie badamy wtedy sluzu od razu ]. czasem do zapłodnienia wystarczy tylko ten wodnisty nawet, więc się nie martwić :) Najwyżej brać coś na jego poprawę.
Śluz inny, bardzo płodny może też być w środku tylko, przy szyjce więc go nie widzicie :)
Szyjkę to sprawdzasz tak: jak jest miękka to przypomina wargi a gdy twarda to jest jak czubek nosa.
Z określeniem, czy jest wysoko, czy nie to już inna sprawa.. na początku cyklu jest ona nisko czyli łatwo Ci ją dosięgnąć a z czasem, gdy zbliżają się dni płodne i owulacja zaczyna uciekać do góry, czyli musisz wyżej palcem sięgnąć by ją wyczuć. Zauważysz to badając ją na pewno :)

Czy widziałaś Bafinko jakiś przykładowy wykresik??
Może tak łatwiej byłoby zrozumieć??

To mój stary wykresik, jest dość linijkowy ale nie szkodzi. Widać tu że w dni gdy jest @ temp. jest wyższa, później się utrzymuję na mniej więcej podobnym, by nastapił skoczek. Zaznaczyłam tam też szczyty, czyli kiedy ostatni dzień był płodny śluz i szyjka była najwyżej najmiększa i najbardziej otwarta.
Po skoku, temperatura utrzymywała się jak to w fazie lutealnej na wyższym poziomie, by spaść dzień przed @. Tak jest u mnie, niektórym dziewczynom spada w dniu @ innym na dwa dni przed @.
Pierwszy prawidłowy - jednak nie.. z niedoborem wapnia.. - 28dni

To dla porównania stary, sprzed 2 lat:

staranka wstrzymane( dietka) - 28dni
Wtedy @ przychodziła u mnie w dniu spadku temperatury. Widać na nim też, że szczyty i dodatnie testy owulacyjne wyszły już po skoku :) Stąd musicie pamietać, że jest 3 dni przed skokiem i 3 po :)

Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz, postaram sie pomóc. Szkoda, że nei macie choćby na 28 dni wykresiku na jeden miesiąc co by można było podpatrzyć.

Ostatnia edycja:
Do góry