reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było... Chyba w ogóle nie tęskniłyście .. ;-)

Anecia1111 super bebzolek, fajnie że udało Ci się nabyć kochanych kilogramów tylko w brzuszku:) W takie gorąco to pewnie obydwoje się męczycie..:-(

LILITH, zupełnie nie mam pojęcia jak to jest.. Na chłopski rozum to powinno być tak samo jak po hormonach w tabsach ale z własnej autopsji wiem że każdy organizm jet inny i nic nie dzieje się u dwóch kobiet tak samo.. A lekarz co Ci mówił na ten temat??

A właśnie, jeśli chodzi o mnie.. Pęcherz chyba przeziębiony bo CAŁY CZAS chce mi się usiusiuusiusiuuu.. Jest dziś 27dc a ostatni miał 26 dni... wrażliwe tylko sutki no i zasypiam na siedząco! Wczoraj z laptopem na kolanach! Głowa mi opadła i śpię :szok: Innych jazd raczej nie mam.. Generalnie staram się nie myśleć ale w sobotę robię test :tak: Aaaaaaaaaa i w ogóle mnie brzuch nie boli!

Uciekam robić żarełko bo mąż zaraz wróci głodny z pracy

Buziale kochane i do poklikania

reklama
Margola, lekarz właśnie nic nie mówi :D Że wyniki w porządku ale organizm może nadal być rozchwiany.. oni tu ogólnie nic nie mówia, nawet o skutkach ubocznych nie poinformowali a później się dziwili co się ze mną dzieje :D DO soboty niedaleko więc oby @ nie przychodziła.

Ja dziś 1 dc. Przyszła @ wredna podstępnie, zacziła się i tak około 17 zaczął strasznie mnie bolec brzuch a po godzinie już była. Mam dziś strasznie wisielczy nastrój, rano jeszcze miałam dobry chumor, ale jak narazie od 17 co chwile coś mi do jeszcze bardziej pogarsza.... Niech ten dzień się już skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba idę spać@!

piekny i zgrabny, nic w boczki nie poszlo tylko w brzusio. A ile juz przytylas?

Na ostatniej wizycie było 11 na plusie. Ale od wizyty przez dosłownie 5 dni przytyłam 1,2 kg :szok: Więc jest ponad 12 na plusie :-) Ale myslę że tylko tak do 15 dojdę :-D

Anecia1111 moja siostra brała tabletki na podtrzymanie i przenosiła aż zielone wody miała i cesarke... także to zależy od osoby... ja trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie

No też własnie nie ma reguły i to zależy od kobiety. Chociaż ja tabsy odstawiam już 27.07 (prawdopodobnie) i połozna ostatnio mówiła że nie rokuje mi donoszenia ciąży dalej niż do 15.08 :-D Będę robila wszystko żeby tak było :-) Seks na okragło :-D

Fajny brzusia, ależ zazdroszczę.... Ale taki na wprost (tzn, nie na boki) to na dziewuchę!!!!

Hehe... tylko ostanio własnie coraz bardziej mi się brzuch na boki rozłazi :-D Może będę miała dzisiaj nowe fotki (jak namówię męża żeby pstryknął) to jutro wstawię :-)

cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było... Chyba w ogóle nie tęskniłyście .. ;-)

Anecia1111 super bebzolek, fajnie że udało Ci się nabyć kochanych kilogramów tylko w brzuszku:) W takie gorąco to pewnie obydwoje się męczycie..:-(

LILITH, zupełnie nie mam pojęcia jak to jest.. Na chłopski rozum to powinno być tak samo jak po hormonach w tabsach ale z własnej autopsji wiem że każdy organizm jet inny i nic nie dzieje się u dwóch kobiet tak samo.. A lekarz co Ci mówił na ten temat??

A właśnie, jeśli chodzi o mnie.. Pęcherz chyba przeziębiony bo CAŁY CZAS chce mi się usiusiuusiusiuuu.. Jest dziś 27dc a ostatni miał 26 dni... wrażliwe tylko sutki no i zasypiam na siedząco! Wczoraj z laptopem na kolanach! Głowa mi opadła i śpię :szok: Innych jazd raczej nie mam.. Generalnie staram się nie myśleć ale w sobotę robię test :tak: Aaaaaaaaaa i w ogóle mnie brzuch nie boli!

Uciekam robić żarełko bo mąż zaraz wróci głodny z pracy

Buziale kochane i do poklikania

Tęskniłysmy :tak: A te upaly to fakt... katorga :-( Ale dla dzidziola przeżyję wszystko :-)

Dziewczyny, nie przeglądałam całego wątku, więc mam pytanie, czy nie wiecie jak ma się sprawa z zajściem w ciąże po zastrzyku hormonalnym. Miałam tylko jedną dawkę, w grudniu zeszłego roku. Pierwszą @ po nim dostałam końcem marca już [ a niby do 6 miesięcy się czeka ] od razu po tym dostałam zapalenia przydatków [ leczyłam się 2 tygodnie ], później robiona cytologia etc plus badania hormonalne wyszły idealnie. Testy owulacyjne także wykazują owulacje ale poprawność cyklu dopiero sprawdze w tym na ktory teraz tak czekam..
Pytam o to, bo wiem, że po zastrzyku są spore problemy, tylko, że jak pisałam ja miałam tylko jedną dawkę, której w miare szybko się z siebie wyzbyłam.

Wydaje mi się że skoro miałaś już normalnie okres to nie ma raczej przeciwskazań do zajscia :-) A od marca po tej pierwszej @ miałaś normalne okresy?

Agness tulę mocno! I nie smutaj się tak moco, zobaczysz że w koncu ujrzysz te 2 wymarzone kreseczki. Ja w to mocno wierzę!!! I kciukasy wciąż zaciśniete!

Anecia, no nie do końca. Jeden był lekko zakłócony a kolejny cykl był normalny natomiast w nastepnym zapalenie przydatkow złapałam i aż się nie wyleczyłam @ nie było. Ten czerwcowy to już po zapaleniu i badankach, więc zobaczymy jak będzie.

Agnes, zafunduj sobie dziś coś specjalnego dla siebie, może humorek sie poprawi a jak nie to szybciej do wyra i od następnego dnia oby optymistyczniej było. No i to w końcu nowy cykl prób, więc na pewno nie będzie to czas zmarnowany ;p

Anecia dzięki słoneczko.... Tobie też zdrówka życzę, a właściwie wam....

LILITH dziękuję Tobie też. Chciałabym, ale wróciłam z pracy późno.... Dopiero o 21 byłam, I padam na twarz, ale może jutro rozważę dogłębnie Twoją propozycję. A propos twojego pytania, ja bym do lekarza poszła, żeby mieć 100% pewność że jest ok.
Ja brałam bardzo długo tabsy, i kazał mi poczekać 3 cykle, 1 - oczyszczenie się z tabsów, 2 - owulacja jednego jajnika, 3 - owulacja drugiego jajnika. Podobno one mają na zmianę. Życzę ci powodzonka, i tzrymam kciuki

mandrzjczuk, a ty co tak cicho??? Działasz ostro?

Anecia, no nie do końca. Jeden był lekko zakłócony a kolejny cykl był normalny natomiast w nastepnym zapalenie przydatkow złapałam i aż się nie wyleczyłam @ nie było. Ten czerwcowy to już po zapaleniu i badankach, więc zobaczymy jak będzie.

Agnes, zafunduj sobie dziś coś specjalnego dla siebie, może humorek sie poprawi a jak nie to szybciej do wyra i od następnego dnia oby optymistyczniej było. No i to w końcu nowy cykl prób, więc na pewno nie będzie to czas zmarnowany ;p

No ale skoro zapalenie przydatków wyleczone to teraz już nie powinno być żadnych przeciwskazań do zajscia :-) tak wiec też trzymam kciuki mocno zaciśniete!!!!!!!!!!!

Agnes jak sie dzis czujesz?? Mam nadzieje, ze powitalas dzionek z lepszym nastawieniem i ochota na kolejne staranka i przyjemnosci.
Co do lekarza, do w UK nie jest tak latwo, stwierdzil, ze juz ok bo zdrowa jestem i tyle. Dlatego tez caly kolejny cykl i nastepne chce prowadzic "kalendarzyk". Zobaczymy.

Anecia, nie dziękuje, choć sie nie nastawiam zupelnie, bo dopiero od przyszlego cyklu zaczne "szalec" :D Dziś w dodatku tempka z 36,9 na 36,7 poleciala wiec raczej to watpliwe..
No ale kto wie, cuda sie zdarzaja :D

Witam mam pytanko jestem po tabletkach odstawiłam je 7 miesięcy temu 6 mies. staralismy się i nic dostałam wspomagacz Clostilbegyt obecnie miałam cykle 28 dniowe powinnam dostać w czwartek @ ale cisza mam tylko dziwne objawy powiekszyły mi się okolice około brodawkowe brązowe bolą mnie brodawki mam jakis dziwny śluz biały troche lepki niewiem co myslec poradź cie dziewczyny jak myslicie mogło się udać ?

reklama
Do góry