reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zagnieżdżenie a test domowy

Hej,
Ostatnio poraz pierwszy miałam plamienie przed miesiączka w 26 dc. Trwa to już 3 dzień i na pewno nie jest to miesiączka bo normalne bum leżała na ketonalu no i mam bardzo obfite miesiączki. W 15 dc doszło to stosunku z moim chłopakiem bez zabezpieczenia ale też nie do końca (wiem wiem to nie metoda antykoncepcyjne :)) już 28 dc a plamienie praktycznie się skończyło. Zastanawiam się czy to moglo być krwawienie implantacyjne. Zrobiłam dzisiaj test i jest negatywny. I stąd moje pytanie czy jest on wiarygodny? Po jakim czasie od wystąpienia takiego krwawienia dochodzi do zagnieżdżenie? Czy w jego wystąpieniu odrazu po 48h wytwarza się hcg czy może trwa to kilka dni i hormon zacznie się wytwarzać później?

Dziękuję :)

reklama
Kiedy miałam zawirowania hormonalne to potrafiłam plamić parę dni przed okresem wciąż mając nadzieję że to nie okres hahaha ale zapach żywej krwi dalej już mnie studził...potem dzień ciszy i buch okres także ja wiem że różnie to może być.
Co do zagnieżdżenia i plamienia.. czytałam że plamienie to owe wygląda tak że pojawia się maleńka ilość zabarwionego śluzu .. niźli dosyć obfite plamienie że wkładka jest potrzebna ..
Mam znajoma która w obu ciążach obficie plamila w dni okresu a potem w kolejnych miesiącach już bez plamien..i czy to o zagnieżdżenie chodziło to nie wiem ale ona to myliła z okresem bo było dość obfite
Stosunek nie do końca u ciebie więc pewnie okres.przyjdzie

Może jednak to plamienie srodcykliczne lub z niedoboru progesteronu. Jeśli jednak zagniezdzenie to za 3-4dni najczulszy test powinien być wiarygodny.

Zaczyna rosnąć po. Przyrost podwaja po ok 48h. Więc jak np było 26 i już dajmy było tego dnia lub nastepnego 1-2ml to sobie przelicz.

reklama
Do góry