reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zagadki grudniówek

No to proste będzie :)

Co łączy te dwa filmy?

zag1.jpg
zag2.jpg

reklama
Wanda, nie googlowałam, ale też nie kojarzyłam tego obrazu z Uffizi, chociaż tam byłam. Po prostu mam w domu kilka albumów z malarstwem, a w liceum miałam historie sztuki w ramach klasy humanistycznej i po prostu wiem, gdzie szukać.
A co do "Mistrza i Małgorzaty", to ja bardzo lubię rosyjską literaturę, a najbardziej to chyba "Idiotę" i "Biesy" Dostojewskiego. AL e przyznam otwarcie, że pokochałam te książki nie od razu. Do Biesów podchodziłam kilka razy zanim je przeczytałam, ale jak już przeczytałam to się w nich zakochałam. Mam kilka takich książek, do których musiałam po prostu dojrzeć. do niektórych jeszcze dojrzewam ;D

Paula ja tez nie oglądałam tego filmu :)

reklama
Steffi - chodzi o coś bardziej konkretnego niż ilość słów w tytułach - ale jeżeli masz taką samą ilość słów, w obydwu tytułach, to być może dobrze je odgadłaś :)

Podpowiedź do tytułów - oba się nie tłumaczy na język polski :) Sa oryginalne u nas też :)

Myślcie myślce :)

Klucha z rokiem produkcji była blisko :)

Do góry