reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

niestety nie kochana....waze 10kg wiecej niz Ty:zawstydzona/y::-(
spokojnie damy rade
tez masz pewnie niedlugo wizyte u gina
dostaniemy zielone światło i dajemy czadu
ja odkurze mojego orbitreka i dodatkowo brzuszki
aerobik na razie niewkonalny bo mój mąż sie boi siedziec dluzej z małym zeby sie nie rozdarł na cyca
swoja droga
tez boje sie tej wizyty bo dr ktora mnie zszywala po porodzie powiedziala ze mam bardzo brzydka szyjke
nadżerka ze hej
wiec kolejne atrakcje w sferze intymnej mnie czekaja
wypalanka pewnie.... bosheee jak to w ogóle brzmi
dzis zobacze co gin powie o 18:20 jedziemy
Hanie podrzucamy po drodze to szwagierki
a Tymus liczymy ze usnie w aucie i posiedzi z mezem i poczekaja na mnie

reklama
spokojnie damy rade
tez masz pewnie niedlugo wizyte u gina
dostaniemy zielone światło i dajemy czadu
ja odkurze mojego orbitreka i dodatkowo brzuszki
aerobik na razie niewkonalny bo mój mąż sie boi siedziec dluzej z małym zeby sie nie rozdarł na cyca
swoja droga
tez boje sie tej wizyty bo dr ktora mnie zszywala po porodzie powiedziala ze mam bardzo brzydka szyjke
nadżerka ze hej
wiec kolejne atrakcje w sferze intymnej mnie czekaja
wypalanka pewnie.... bosheee jak to w ogóle brzmi
dzis zobacze co gin powie o 18:20 jedziemy
Hanie podrzucamy po drodze to szwagierki
a Tymus liczymy ze usnie w aucie i posiedzi z mezem i poczekaja na mnie

no nie ma innego wyjścia. Ja juz też mam sprzet przygotowany, rowerek czeka, mąż przyniósł mi z piwnicy kołyske na brzuszki, od czerwca zaczynam basen, aaa i ostatnio sobie przypomniałam,że jeszcze mam pas vibroaction, to sobie troche pomasuje brzuszek żeby sie jędrniejszy zrobil:-)

Co do gina, wlaśnie musze się umówic, no i ja tez z obstawą w postaci męża i synka jadę:-), a córcia w przedszkolu bedzie.

mnie to w zasadzie nie te kilogramy przerażają, będą powoli schodzić i tyle, tylko taka oponka ni to tłuszczu ni to skóry na brzuchu:szok::szok::szok::shocked2::shocked2:, koszmar

mnie to w zasadzie nie te kilogramy przerażają, będą powoli schodzić i tyle, tylko taka oponka ni to tłuszczu ni to skóry na brzuchu:szok::szok::szok::shocked2::shocked2:, koszmar

no to fakt... nie wyglada to apetycznie. No i kilogramy jakos spadną , a nad oponka to już tzreba naprawde duzo popracowac. a tak w ogóle ...podwójne mamy, nie macie wrazenia, ze po drugiej ciąży jednak ten brzuszek wolniej wraca do siebie???

no to fakt... nie wyglada to apetycznie. No i kilogramy jakos spadną , a nad oponka to już tzreba naprawde duzo popracowac. a tak w ogóle ...podwójne mamy, nie macie wrazenia, ze po drugiej ciąży jednak ten brzuszek wolniej wraca do siebie???
o tak...
ja musze w koncu ten pas kupic
jak mi nie pomoze to przynajniej na wyjscia bedzie by jakos sie splaszczyc

kurcze dziewczyny, a mnie mecza zaparcie i moze dlatego waga stoi.
lewatywy nie robilam ani przed ani po poprodzie, a moze powinnam..?
Wronka Ty kiedys pisalas, ze po porodzie uratowala Ci zycie.
Jednorazowo uzylas czy wiecej razy?

elvie...uzylam raz...po porodzie...to starczylo, pozniej było ok:-). Przed porodem nie musiałam bo mi się sam organizm przeczyscił:-)

Przed porodem też nie miałam potrzeby używać, ale teraz się zastanawiam, bo opróżniać się do 3 dni mi się nie uśmiecha. Wczoraj na papierze nawet trochę krwi zobaczyłam:-( Na szczęście hemoroidów nie mam, ale od zaparć można się ich nabawić:-(

kurcze dziewczyny, a mnie mecza zaparcie i moze dlatego waga stoi.
lewatywy nie robilam ani przed ani po poprodzie, a moze powinnam..?
Wronka Ty kiedys pisalas, ze po porodzie uratowala Ci zycie.
Jednorazowo uzylas czy wiecej razy?

Przy karmieniu piersią zaparcia są normalne na początku, pytałam o to lekarkę jak miałam ten sam problem. Musi Ci się uregulować gospodarka wodna i wszystko wróci do normy ( u mnie juz ok).
Mnie zaleciła czopki glicerynowe co drugi dzień bo przez takie ciągłe zaparcia można się niestety hemoroidów nabawić.

reklama
Przy karmieniu piersią zaparcia są normalne na początku, pytałam o to lekarkę jak miałam ten sam problem. Musi Ci się uregulować gospodarka wodna i wszystko wróci do normy ( u mnie juz ok).
Mnie zaleciła czopki glicerynowe co drugi dzień bo przez takie ciągłe zaparcia można się niestety hemoroidów nabawić.
dobrze wiedziec
ja tez mam zaparcia
srednio raz na 3 dni sie wyprózniam a jak juz to z wielkim bólem
boje sie hemroidów po w ciazy mialam i po proodzie to juz w ogole takie ze szooook
na szczescie jakos sie wchlonely jak urodzilam ale przy takich zaparciach to duzo nie trzeba zeby sie pojawily
mam w domu te czopki to wyprobuje

Do góry