reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane Mamusie :)

marta - bardziej chodziło mi o to czym przed nałożeniem kremu myjesz twarz? Przeważnie tu babki popełniają podstawowe błędy. Ważne też by makijaż robić od razu po nałożeniu kremu a jak się zdarza tak, że chodzisz po domu to przed makijażem od nowa oczyszczasz i tonizujesz buzię. Nadmiar kremu zbieraj chusteczką. Czy na pudrze bezpośrednio masz położoną folię? Pytam, bo większość babek folię wywala, a później narzekają, że pryszcze, buzia się świeci itp. Ważne też by gąbki i pędzle regularnie myć, bo inaczej tam stado zarazków.
Puder w pędzlu załatwi Ci 2w1. Bardzo go lubię i gorąco polecam, szczególnie w takiej cenie;-)
Pudry w kamieniu służą do poprawek, lżejsze i skuteczniejsze są sypkie a ten w pędzlu się nadaje także na wyjścia bo praktyczne opakowanie ma.

Żeby dziewczynom innym tu nie przynudzać - napisz do mnie na GG. Wczoraj Izę uświadamiałam;-)

reklama
czy macie jakieś sprawdzony warty polecenia suplement diety wspomagający odchudzanie,
chodzi mi o coś w stylu "Linea" czy ten BioCLa dwufazowy który reklamuje Cichiopkowa

Kfiatus, a Ty sie nie boisz, ze ten suplement zupelnie spierniczy Ci metabolizm i bez niego nie dasz rady utrzymac wagi? Nie znam sie, ale zawsze mi sie tak wydawalo...

Swoja droga przypomniala mi sie pewna babka, z ktora pracowalam w UK. Byla szalenie mila pulchna babka i postanowila schudnac. Poszla na latwizna i oddala sie diecie cambridge. Po kilku miesiacach picia tych koktaili zrzucila ze sto kilo (zartuje, nie wiem ile, ale bardzo duzo, mysle ze kolo 30). Tyle ze babka byla juz po piecdziesiatce, zawsze byla grubiutka, wiec po schudnieciu cala skora jej wisiala. Nie wiem jak sobie z tym poradzila i czy juz nie wrocila do poprzedniej wagi - przypuszczam ze tak

Kwiatuszku suplementów diety nigdy nie stosowałam, więc nie pomogę, zresztą nie wierzę w to moja mama różne wypróbowywała i efektów nie widzę. Ja polecam jako takie wspomagacze, tabletki z octu jabłkowego i herbatę zieloną, ale liściastą do zaparzania, podobno też nakręca przemianę materii yerba matte, ale nie wiem. I jeśli lubisz pikantne rzeczy to papryczki chilii.
napisałam co wiedziałam

jeszcze chciałam napisać, że po półtorej tygodnia mój manicure i pedicure hybrydowy, inaczej zwany oppi jest nadal super

Kwituszku - ja polecam czerwoną herbatę fitness do kupienia na wagę. Piję też koktaile wellness by oriflame, uwielbiam czekoladowy i rzeczywiście jak go wypijam w ramach drugiego śniadania i podwieczorku to nie odczuwam głodu i chudnę. Szkoda tylko, że niekonsekwentna w tym jestem.

Ponieważ bardzo czesto idąc do sklepu nie wiem co kupić :-D:-D
Chciałabym żebyście mi napisały swoją top listę kosmetyków .
Ale tylko takich które kochacie i bez których nie możecie żyć macie takie ?
EW jakąś rzecz co teraz kupiłyście i jest super że na pewno jeszcze raz ją kupicie :-D
Może następnym razem leząc do jakiegoś rosmana nie będę się kręciła w kółko:-D

To kilka moich :
żel pod prysznic
Ziaja, Masło Kakaowe, Kremowe mydło pod prysznic - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
hit nad hity , tani i bardzo dobry .

coś ala peeling do buzi
Dax Cosmetics, Vulcanic Mat, Mikrodermabrazja - szafirowy peeling do ścierania zmarszczek i redukcji rozszerzonych porów - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Mam pierwsze opakowanie ale jest rewelacyjny

odżywka do włosów
Schwarzkopf, Gliss Kur Liquid Silk Gloss, Ekspresowa odżywka regeneracyjna dwufazowa do włosów matowych i trudnych do ułożenia `Płynny Jedwab` - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
jak nie mam czasu na coś spłukiwalnego nakładam to , używam już kilka lat zamiennie z tymi do spłukiwania szybka w użyciu i fajna .

krem
Ava, Emulsja przeciwzmarszczkowa extra tłusta - kosmetyki, perfumy, perfumeria
ma mało składników ( zero chemi ) nie wierzę w działanie spłycające zmarszczki zresztą takiego mi nie potrzeba . super tłusty na noc rewelacyjny . do tego śmiesznie tani :-D ( w rosmanie chyba 12 zeta ) ale jak ktoś ma tendencję do zapychania porów to nie polecam

Kafeteria - Damska torebka - Masło kakaowe - spray przyspieszający opalanie
przyspieszacz opalania dla osób łatwo się opalających lub już opalonych ale efekty rewelacyjne .

to są takie moje hity które mam zwykle w domu . resztę testuje i zmieniam w zależności od potrzeb . kosmetyków kolorowych używam bardzo mało i też zmieniam , fluid mam jeden zwykle na rok , puder brązujący jeszcze na dłużej , tusze wywalam bo wysychają :-D

to teraz czekam na was polecajcie co lubicie :tak:

Ja mam "nudną" łazienkę- praktycznie wszystko z oriflame
laugh.gif

Wybitnie polecam: tusz (nie trafiłam na lepszy) wonder 10782 Tusz do rzęs Oriflame Beauty WONDER - Oriflame

Tender Care - miodzik dobry na wszystko: 1276 Krem uniwersalny - Oriflame

Żel do rąk (nie wyobrażam sobie podróży bez niego, obowiązkowy w aucie): 11286 Antybakteryjny żel do mycia rąk - Oriflame

Scrub do rąk (bo dłonie to nasza wizytówka): 17298 Odnawiający scrub do rąk - Oriflame

Dezodorant do stóp (można przez rajstopy używać, można psikać do butów) - fajnie chłodzi, w aucie w upały konieczny: 20549 Orzeźwiający dezodorant do stóp Feet Up - Oriflame

Ampułki antycellulitowe Perfect Body

Nie potrafię żyć tez bez kilku "obcych" produktów:

antyperspirantów Rexona
odżywki WAX do włosów (do kupienia w aptece)
cementu do włosów Loreal LOREAL THERMO REPAIR CEMENT DO WŁOSÓW THERMIQUE (1726759814) - Aukcje internetowe Allegro
Wody perfumowanej ZEN: Shiseido Zen 50ml PERFUMERIA24 (1706500874) - Aukcje internetowe Allegro

A i żeby nie było, że tylko o siebie dbam to wrzucam też męskie - obowiązkowe w naszej łazience:
Zapach, który na mnie TAAAAAAK działa: JOOP! Wolfgang Joop! Homme EDT 90 ml Zlote Zapachy (1689120453) - Aukcje internetowe Allegro
Żel do mycia twarzy: Loreal men expert pur&mat żel peeling głęboko oczyszczający, 150 ml kosmetyk męski, ceny
Balsam po goleniu NIVEA for Men

reklama
co do suplemetntów to kupiłam tą Belissę sun
i chrom organiczny- mam nadzieje ze pomoze mi pozbyc sie ciągoty do słodkości bo to mnie najbardziej gubi
Elvie
kupuje w sklepie ze zdrową żywnoscią oryginalną czerwoną herbatę taką w prasowanych kostkach, piję ją ale jakos nie widzę róznicy

Do góry