reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

malamrowko, nie martw się!
Czytałam że w drugiej ciąży piersi nie powiększają się jak przy pierwszej ciąży, ale nie ma to wpływu na ilość pokarmu i karmienie - więc głowa do góry :-)

reklama
Ma do was pytanie mamuski, ostatnio zaobserwowalam jakies dodatkowe ciemne wloski na brzuchu. Nie wiem czy to efekt dzialania hormonow? Nie chce miec owlosionego brzucha :((( Czy ktoras z was ma podobnie???

mama2010 - hmmm.... Mnie włoski dodatkowe nie rosną. Moja siostra jak była w ciąży to jej urosły ale taki ciemny meszek i to dopiero pod koniec ciazy.... A bardzo masz to owłosione...? Jeśli nie to nie martw sie tym :)

Nie bardzo, raczej taki delikatny meszek i mam nadzieje ze nie urosnie tego wiecej bo bede wygladac jak malpiszon :)

No ja też się bałam jak to będzie z karmieniem bo mimo, że piersi mi urosły ale z małego B na pełne B więc nadal nie mam się czym pochwalić, ale trochę na ten temat poczytałam i się uspokoiłam :-)

A co do dodatkowych włosków to mają prawo się pojawić na brzuchu w linii poniżej pępka, a czasami jeswt tak, że zawsze tam były a teraz się wzmacniają tylko i bardziej je widać ...

Ostatnia edycja:
Co do piersi i karmienia nie wiem jak jest naprawdę, ale ja wśród swoich znajomych zuwazylam taka prawidlowowsc, ze im wieksze piersi i im mniej urosna w trakcie ciazy tym neistety mniej pokarmu:-( Ja dosc hojnie obdarzona przez nature karmilam bardzo krotko wlasnie ze wzgledu na brak pokarmu, a i w ciazy piersi urosly mi nieznacznie w sumie na samym poczatku tylko, a pozniej juz nie urosly, co akurat bardzo mnie cieszylo. Teraz jest podobnie, ale mam nadzieje, ze uda mi sie tym razem karmic dluzej:tak:

Jesli chodzi o owlosienie na brzuszku to ja bardzo podobnie mialam w pierwszej ciazy. Moze tych wloskow nie bylo jakos bardzo duzo, ale znacznie wiecej niz normalnie i tez sie smialam, ze w malpke sie powoli zamieniam:-D Po porodzie jednak wloski zniknely, wiec zupelnie bym sie tym nie martwila. To pewnie wina hormonow:tak:

moja znajoma pediatra zawsze mi powtarzała..."pamiętaj aniołku, pokarm bierze się z głowy, a nie z wielkości piersi"
no i tak jest,wytwarzana przez podwzgórze przysadki mózg. prolaktyna odpowiada właśnie za laktację

reklama
witam!
no więc z moimi piersiami w pierwszej ciązy było tak, ze powiekszyły sie chyba ze 2 rozmiary. potem, jak pojawił sie pokarm, miałam wrazenie, ze są jeszcze większe. chodziłam w topach zamiast w stanikach. pokarmu miałam mnóstwo!
potem wrócily do normalnego 75B :-)

teraz znów zaczynaja rosnąć.

faktem jest, że to prolaktyna odpowiada za laktacje, tak jak napisała Meryan.

co do włosków na brzuszku, to w pierszej ciazy pojawił sie tylko pasek ciemny pigmentowy, ale to już bliżej końca.

natomiast teraz mam wrazenie, że sie troszke wzmocniły.

Do góry