reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

malamrowko, nie martw się!
Czytałam że w drugiej ciąży piersi nie powiększają się jak przy pierwszej ciąży, ale nie ma to wpływu na ilość pokarmu i karmienie - więc głowa do góry :-)

reklama
Ma do was pytanie mamuski, ostatnio zaobserwowalam jakies dodatkowe ciemne wloski na brzuchu. Nie wiem czy to efekt dzialania hormonow? Nie chce miec owlosionego brzucha :((( Czy ktoras z was ma podobnie???

mama2010 - hmmm.... Mnie włoski dodatkowe nie rosną. Moja siostra jak była w ciąży to jej urosły ale taki ciemny meszek i to dopiero pod koniec ciazy.... A bardzo masz to owłosione...? Jeśli nie to nie martw sie tym :)

Nie bardzo, raczej taki delikatny meszek i mam nadzieje ze nie urosnie tego wiecej bo bede wygladac jak malpiszon :)

No ja też się bałam jak to będzie z karmieniem bo mimo, że piersi mi urosły ale z małego B na pełne B więc nadal nie mam się czym pochwalić, ale trochę na ten temat poczytałam i się uspokoiłam :-)

A co do dodatkowych włosków to mają prawo się pojawić na brzuchu w linii poniżej pępka, a czasami jeswt tak, że zawsze tam były a teraz się wzmacniają tylko i bardziej je widać ...

Ostatnia edycja:
Co do piersi i karmienia nie wiem jak jest naprawdę, ale ja wśród swoich znajomych zuwazylam taka prawidlowowsc, ze im wieksze piersi i im mniej urosna w trakcie ciazy tym neistety mniej pokarmu:-( Ja dosc hojnie obdarzona przez nature karmilam bardzo krotko wlasnie ze wzgledu na brak pokarmu, a i w ciazy piersi urosly mi nieznacznie w sumie na samym poczatku tylko, a pozniej juz nie urosly, co akurat bardzo mnie cieszylo. Teraz jest podobnie, ale mam nadzieje, ze uda mi sie tym razem karmic dluzej:tak:

Jesli chodzi o owlosienie na brzuszku to ja bardzo podobnie mialam w pierwszej ciazy. Moze tych wloskow nie bylo jakos bardzo duzo, ale znacznie wiecej niz normalnie i tez sie smialam, ze w malpke sie powoli zamieniam:-D Po porodzie jednak wloski zniknely, wiec zupelnie bym sie tym nie martwila. To pewnie wina hormonow:tak:

moja znajoma pediatra zawsze mi powtarzała..."pamiętaj aniołku, pokarm bierze się z głowy, a nie z wielkości piersi"
no i tak jest,wytwarzana przez podwzgórze przysadki mózg. prolaktyna odpowiada właśnie za laktację

reklama
witam!
no więc z moimi piersiami w pierwszej ciązy było tak, ze powiekszyły sie chyba ze 2 rozmiary. potem, jak pojawił sie pokarm, miałam wrazenie, ze są jeszcze większe. chodziłam w topach zamiast w stanikach. pokarmu miałam mnóstwo!
potem wrócily do normalnego 75B :-)

teraz znów zaczynaja rosnąć.

faktem jest, że to prolaktyna odpowiada za laktacje, tak jak napisała Meryan.

co do włosków na brzuszku, to w pierszej ciazy pojawił sie tylko pasek ciemny pigmentowy, ale to już bliżej końca.

natomiast teraz mam wrazenie, że sie troszke wzmocniły.

Do góry