reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

reklama
Tunia a ile mniej więcej kosztuje ten krem??

w zależności od apteki 30-35 zł

parę dni temu kupiłam drugie opakowanie, ma 150 ml, ale jest wydajny, smaruję nim brzuch, biodra, pupę i uda nieco poniżej pupy, może nie jest najtańszy, ale jak się uratuję przed rozstępami na brzuchu to znaczy, że warto było, choć ostatecznie jak mają być to i tak będą,

chodzę w tych samych skarpetkach co przed ciążą, a strasznie mnie gumki od nich obciskają i odgniatają mi się na nogach, muszę chyba jakieś bezuciskowe kupić, bo brzydko te odgniecenia wyglądają, w ogóle zdarza mi się czasem, że po nocy jestem cała "odgnieciona" od pościeli i wszędzie mam taki ślady "zagnieceń" na skórze, chyba wiecie o co chodzi, nie wiem jak to się w ogóle dzieje...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny gdzie najlepiej kupić strój kąpielowy?? Im tańszy tym lepszy ;-) I czy kupować strój dla kobiet w ciąży czy może dla otyłych?? :sorry:

tunia a nie jestes przypadkiem opuchnięta ze tak wszystko sie odgniata na skórze??

Dziewczyny gdzie najlepiej kupić strój kąpielowy?? Im tańszy tym lepszy ;-) I czy kupować strój dla kobiet w ciąży czy może dla otyłych?? :sorry:

tunia a nie jestes przypadkiem opuchnięta ze tak wszystko sie odgniata na skórze??

właśnie nie, ja w ogóle poza brzuchem nigdzie nie przytyłam, ani tyłek ani uda mi nie urosły, tylko brzuszek, nie wiem czemu się tak odgniata

a strój to nie wiem, ja jak coś chcę to po prostu chodzę po sklepach, nie przywiązuję wagi do tego czy coś jest firmowe czy nie, ma być dobre gatunkowo i już, jaki strój kupić to chyba zależy od tego gdzie Ci ile co przybrało, jak tylko brzuch i piersi to poszukaj może dla ciężarnych, powinien być dopasowany do brzuszka i piersi, choć praktyki w tym kierunku nie mam, bo ja wchodzę do mojego bikini więc w nim pływałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja do mojego bikini przestałam wchodzić już na początku lata hehe tzn gatki spoko, ale stanik zrobił się jak miniaturka. ja mam spodenki zielone i do tego zielony stanik na plaże. na basen kupilam zwykłą jednoczęściówkę w tesco za 19 zł. ale teraz poszukałam sobie tutaj za 5 euro bardzo ładny strój jednoczęściowy (a zaznaczam, że nigdy takich nie lubiłam hehe) i chciałam go iść dzisiaj kupić bo bardzo ładny i strasznie tani... no i jak zaslabłam to już nie poszlam buuu ale mam nadzieję, że za rok nie będę zmuszona chodzić w jednoczęściowym.

ja wogole lubie ziaje, czesto uzywalam roznych maselek z tej firmy i bylam zadowolona strasznie, natomiast teraz mam tez ziajka mammamija czy jakos tak przeciwko rostepom, i konsystencja oraz calosc jest naprawde super, wczoraj uzylam i dzis rano skora jet po tym taka aksamitna mmmmmmmmmm, no i teraz placze w rekaw ze kupilam sobie tylko jedna butelke!! hrrrrrrrr
ja zostaje przy bikini bo niestety jednoczesciowe sa na chwile tylko:/ juz sie przekonalam :// bikini mam wiele wiec mam luzik ale w Pl widzialam tez sliczne i tanie w marketach:)

Ja kupiłam w Decathlonie, bo z moich starych strojów nie zmieściłam się w ani jeden biustonosz i w większość majtek (niestety biodra to pierwsza rzecz, jaka mi się w ciąży poszerzyła...). Kupiłam spodenki z dość szeroką gumką i biustonosz. W sumie wyszło chyba ok. 80 zł, więc nie tak mało, ale jeszcze w granicach przyzwoitości. Widziałam tam też jednoczęściówki dla kobiet w ciąży - takie przyszłościowe, z rozciągliwym materiałem na brzuchu ;) Ale to raczej na basen.

reklama
Dziewczyny - kremy na rozstępy nie działąją - lepiej przeznaczcie te pieniądze na coś innego. Tak jak pisałyscie - jeśli macie tendencję do rozstępów, żadne kremy nawet za 500zł tego nie zmienią. Kremy nie przenikają do warstw skóry, gdzie powstają rozstępy - jest to zwyczajne naciąganie ludzi przez koncerny kosmetyczne. Juz lepsze efekty dają masaże- nawet zwykłą oliwką.

Salomii - masz duże szanse na brak rozstępów szczęściaro :-)

Wiolcia - co do kostiumu - polecam tankini - zakrywa brzuszek. Ja kupiłam w Neckermannie kostium-sukienkę plażową, tania nie była, ale jestem z niej bardzo zadowolona. Lepiej nie kupuj typowego kostiumu dla ciężarnych, bo potem go nie wykorzystasz - taki pomarszczony na brzuchu :baffled:. Zresztą ja szukałam swego czasu kostiumów i te dla ciężarnych były koszmarne.

Ostatnia edycja:
Do góry