reklama
T
Tunia85
Gość
Tunia to z Erisa ???
tak, tylko do kupienia w aptece, ja używam kremu zapobiegającego rozstępom dla kobiet w ciąży, z tej samej serii jest krem na już istniejące rozstępy, choć tego nie używałam i nie wiem jak i czy działa,
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Tunia a ile mniej więcej kosztuje ten krem??
T
Tunia85
Gość
Tunia a ile mniej więcej kosztuje ten krem??
w zależności od apteki 30-35 zł
parę dni temu kupiłam drugie opakowanie, ma 150 ml, ale jest wydajny, smaruję nim brzuch, biodra, pupę i uda nieco poniżej pupy, może nie jest najtańszy, ale jak się uratuję przed rozstępami na brzuchu to znaczy, że warto było, choć ostatecznie jak mają być to i tak będą,
chodzę w tych samych skarpetkach co przed ciążą, a strasznie mnie gumki od nich obciskają i odgniatają mi się na nogach, muszę chyba jakieś bezuciskowe kupić, bo brzydko te odgniecenia wyglądają, w ogóle zdarza mi się czasem, że po nocy jestem cała "odgnieciona" od pościeli i wszędzie mam taki ślady "zagnieceń" na skórze, chyba wiecie o co chodzi, nie wiem jak to się w ogóle dzieje...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Dziewczyny gdzie najlepiej kupić strój kąpielowy?? Im tańszy tym lepszy ;-) I czy kupować strój dla kobiet w ciąży czy może dla otyłych??
tunia a nie jestes przypadkiem opuchnięta ze tak wszystko sie odgniata na skórze??
tunia a nie jestes przypadkiem opuchnięta ze tak wszystko sie odgniata na skórze??
T
Tunia85
Gość
Dziewczyny gdzie najlepiej kupić strój kąpielowy?? Im tańszy tym lepszy ;-) I czy kupować strój dla kobiet w ciąży czy może dla otyłych??
właśnie nie, ja w ogóle poza brzuchem nigdzie nie przytyłam, ani tyłek ani uda mi nie urosły, tylko brzuszek, nie wiem czemu się tak odgniata
a strój to nie wiem, ja jak coś chcę to po prostu chodzę po sklepach, nie przywiązuję wagi do tego czy coś jest firmowe czy nie, ma być dobre gatunkowo i już, jaki strój kupić to chyba zależy od tego gdzie Ci ile co przybrało, jak tylko brzuch i piersi to poszukaj może dla ciężarnych, powinien być dopasowany do brzuszka i piersi, choć praktyki w tym kierunku nie mam, bo ja wchodzę do mojego bikini więc w nim pływałam
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja do mojego bikini przestałam wchodzić już na początku lata hehe tzn gatki spoko, ale stanik zrobił się jak miniaturka. ja mam spodenki zielone i do tego zielony stanik na plaże. na basen kupilam zwykłą jednoczęściówkę w tesco za 19 zł. ale teraz poszukałam sobie tutaj za 5 euro bardzo ładny strój jednoczęściowy (a zaznaczam, że nigdy takich nie lubiłam hehe) i chciałam go iść dzisiaj kupić bo bardzo ładny i strasznie tani... no i jak zaslabłam to już nie poszlam buuu ale mam nadzieję, że za rok nie będę zmuszona chodzić w jednoczęściowym.
Salomii
Fanka BB :)
ja wogole lubie ziaje, czesto uzywalam roznych maselek z tej firmy i bylam zadowolona strasznie, natomiast teraz mam tez ziajka mammamija czy jakos tak przeciwko rostepom, i konsystencja oraz calosc jest naprawde super, wczoraj uzylam i dzis rano skora jet po tym taka aksamitna mmmmmmmmmm, no i teraz placze w rekaw ze kupilam sobie tylko jedna butelke!! hrrrrrrrr
ja zostaje przy bikini bo niestety jednoczesciowe sa na chwile tylko:/ juz sie przekonalam :// bikini mam wiele wiec mam luzik ale w Pl widzialam tez sliczne i tanie w marketach
ja zostaje przy bikini bo niestety jednoczesciowe sa na chwile tylko:/ juz sie przekonalam :// bikini mam wiele wiec mam luzik ale w Pl widzialam tez sliczne i tanie w marketach
Ja kupiłam w Decathlonie, bo z moich starych strojów nie zmieściłam się w ani jeden biustonosz i w większość majtek (niestety biodra to pierwsza rzecz, jaka mi się w ciąży poszerzyła...). Kupiłam spodenki z dość szeroką gumką i biustonosz. W sumie wyszło chyba ok. 80 zł, więc nie tak mało, ale jeszcze w granicach przyzwoitości. Widziałam tam też jednoczęściówki dla kobiet w ciąży - takie przyszłościowe, z rozciągliwym materiałem na brzuchu Ale to raczej na basen.
reklama
cristalrose
Fanka BB :)
Dziewczyny - kremy na rozstępy nie działąją - lepiej przeznaczcie te pieniądze na coś innego. Tak jak pisałyscie - jeśli macie tendencję do rozstępów, żadne kremy nawet za 500zł tego nie zmienią. Kremy nie przenikają do warstw skóry, gdzie powstają rozstępy - jest to zwyczajne naciąganie ludzi przez koncerny kosmetyczne. Juz lepsze efekty dają masaże- nawet zwykłą oliwką.
Salomii - masz duże szanse na brak rozstępów szczęściaro :-)
Wiolcia - co do kostiumu - polecam tankini - zakrywa brzuszek. Ja kupiłam w Neckermannie kostium-sukienkę plażową, tania nie była, ale jestem z niej bardzo zadowolona. Lepiej nie kupuj typowego kostiumu dla ciężarnych, bo potem go nie wykorzystasz - taki pomarszczony na brzuchu . Zresztą ja szukałam swego czasu kostiumów i te dla ciężarnych były koszmarne.
Salomii - masz duże szanse na brak rozstępów szczęściaro :-)
Wiolcia - co do kostiumu - polecam tankini - zakrywa brzuszek. Ja kupiłam w Neckermannie kostium-sukienkę plażową, tania nie była, ale jestem z niej bardzo zadowolona. Lepiej nie kupuj typowego kostiumu dla ciężarnych, bo potem go nie wykorzystasz - taki pomarszczony na brzuchu . Zresztą ja szukałam swego czasu kostiumów i te dla ciężarnych były koszmarne.
Ostatnia edycja:
Podziel się: