reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zadbane ciężarówki - makijaże, moda i inne przyjemności :)

Asiula-bukkiecik super,miła praca z kwiatkami:)i pahnąca.
W salonie już nie pracuje bo od początku ciąży zle toleruje smrody chemiczne typu trwała.Pazurki robię w domu przy kawce i ciasteczkach:tak:
Manicure japoński kosztuje 30zł i mam klientki nawet z warszawy ,gdzie liczą sobie za niego 80zł i barzdo cieżko z terminami.
Ogólnie malo stylistek robi japoński i nie jest on jakoś bardzo rozpowrzechniony.

reklama
NOS dziewczyny... czy wam w ciązy też tak puchnie nos???????????

Ja tak na początku ciąży byłam i zwróciłam uwagę mojej dobrej kol. co już była przy końcówce "Ola, ty zawsze miałaś taki kulfoniasty nos????" nie chciałam jej sprawiś przykrości... ale to było dla mnie takie szokujące odkrycie (znamy sie 10 lat), że jakoś tak to ze mnie samo wyparowało... i teraz nie wiem czy los się na mnie mści, czy jestem przewrażliwiona i sobie wmawiam, czy w ciązy to normalne, ale mój nos jest gigantyczny... i w dodatku czerwony jak u alkoholika!!!!!!! wyglądam jakbym nie trzeźwiała od miesiaca :baffled:

Asiula ja chcę taki bukiet!!! bombastyczny... ale to nie na cywilny.. na cywilny chyba różowe róże... no bo mam czarną sukienkę z różowymi dodatkami....
ale na kościelny jaknajbardziej.. mozesz wstawić fotkę większą tego bukietu? :p

Olga mnie się ta opcja z japońskim bardzo podoba i przeszłam wszystkie kosmetyczne salony, a sporo się u nas tego pootwierało i babeczki zaskoczone co ja od nich w ogóle chcę! ale spoko.. dowiedziały się że istnieje coś takiego to powinno się lada dzień pojawić.. póki co wypróbowałam twoją radę z matowieniem paznikci przed malowaniem i powiem ci że trzymają 4 dzień! gdyby nie to że teraz tak szybko mi pazury rosną i już w 1/4 od skórek nie ma lakiery to pewnie bym tak jeszcze z tydzień pochodziła... i odkryłam w sobie talent artystyczny i sama sobie na cywilny będę frencza robić... tylko nie wiem jak w nóżkach... obawiam się, że temu zadaniu Misiek już nie podoła... jednak frencz to frencz :-D

Ostatnia edycja:
eli-cieszę się że matowienie działa:-)Pamiętaj tylko że trzeba matowić BARDZO delikatnie -wystarczy ze mocniej pojedziesz pilnikiem albo blokiem polerskim i możesz płytkę uszkodzić!
Ważne jest też odtłuszczenie płytki-na tłustej gorzej się trzyma,ale o tym chyba już pisałam:-D
Co do nosa to mnie na szczęście nie puchnie ale za to widać na twarzy że utyłam,nawet małż ostatnio zauważył:tak:

olgha a czy można odtłuszczać zwykłym zmywaczem...? tzn ja tak robię i jest ok.. ale primerem może byłoby jeszcze lepiej..?

NOS dziewczyny... czy wam w ciązy też tak puchnie nos???????????
... i teraz nie wiem czy los się na mnie mści, czy jestem przewrażliwiona i sobie wmawiam, czy w ciązy to normalne, ale mój nos jest gigantyczny... i w dodatku czerwony jak u alkoholika!!!!!!! wyglądam jakbym nie trzeźwiała od miesiaca :baffled:

eli ja słyszałam że taka "zmiana"nosa to typowy objaw na córeczkę;-):tak:

Primer to wytrawiacz do płytki,przed nałożeniem żelu-bezkwasowy a pod akryl kwasowy.Przed malowaniem wystarczy odtłuścić zwykłym płynem do odtłuszczania-tzw.cleanerem.np.takim:
Cleaner odtłuszczacz 250ml dla zel i tipsy OFERTA (664715466) - Aukcje internetowe Allegro
jeśli nie chce Ci się zamawiać przez neta to czasami w drogeriach można dostać ,możesz też użyć zwykłego spirytusu salicylowego-albo od biedy mocnego alkoholu-efekt taki sam:)
Zmywacz może do końca sie nie ulotnić z płytki więc może zakłucać przyczepność lakieru-lepszy cleaner.

olgha a czy można odtłuszczać zwykłym zmywaczem...? tzn ja tak robię i jest ok.. ale primerem może byłoby jeszcze lepiej..?

Ostatnia edycja:
olgha chciałam napisac cleaner :-D ale tak to już jest ostatnio z moja koncentracją... dziewczynki odebrałam dzisiaj mój bukiecik ślubny.. chciałam taki skromniutki rożowiutki z efektem motylka i jestem bardzo zadowolona.. z różowych goździków.. później dodam fotkę jak nie zapomnę ;)

mam pytanie... jak nazywa się taki przyrząd do usuwania zrogowaciałego naskórka z pięt??? nie mam na myśli tarki, tylko takie coś co wycina ten naskórek... wyglądem przypomina mi taki specjalny nożyk do sera (sorki za skojarzenie)
miałam kiedyś takie coś tylko mi się stępiła żyletka w środku... i za cholerę nie pamiętam jak to się nazywało, a chciałabym kupić bo jest świetne...

reklama
Olgha dziękuję... wiedziałam, że będziesz wiedzieć :-D nawet nie pięte będę zcinać a bok stopy, bo miałam źle wyprofilowane buty i mi się zrobiły takie rowki nieładne :baffled:

Do góry