reklama
Osobiscie nie cierpie smarowania sie jakimikolwiek balsamami.... No ale wszedzie czytam ze jesli chce unikna rozstepow to nie ma rady, trzeba skore nawilzac. No i w koncu trafilam na cos stworzonego dla mnie - Nivea balsam pod prysznic Smaruje, splukuje i moge sie od razu ubrac, a skora swietnie nawilzona przez caly dzien
A tak a propos ciazowych zakupow, moge z czystym sumieniem polecic sklep Butik, ktory nota bene przed ciaza omijalam szerokim lukiem Maja tam fantastyczne, grube legginsy z bardzo rozciagliwa, nie wpinajaca sie w brzuch gumka, ktore ostatnio w promocji kosztowaly 19zl Fajne, specjalne ciazowe spodnie kupilam tez w C&A, ale juz nie za tak fajna cene, bo za 179zl I jeszcze slowko o bieliznie.... Ja od poczatku ciazy mam problemy zpodraznieniami intymnych okolic, jedyna bielizna ktora mnie nie drazni, to bawelniane majtki H&M z organicznej bawelny. Kazde inne, nawet 100% bawelny nie zdaja egzaminu. Btw, uwazajcie na bielizne "ciazowa" w H&M, figi z napisem "Mama" sa identyczne jak te z ich normalnego dzialu z bielizna, tylko...20zl zdrozsze za zestaw
A tak a propos ciazowych zakupow, moge z czystym sumieniem polecic sklep Butik, ktory nota bene przed ciaza omijalam szerokim lukiem Maja tam fantastyczne, grube legginsy z bardzo rozciagliwa, nie wpinajaca sie w brzuch gumka, ktore ostatnio w promocji kosztowaly 19zl Fajne, specjalne ciazowe spodnie kupilam tez w C&A, ale juz nie za tak fajna cene, bo za 179zl I jeszcze slowko o bieliznie.... Ja od poczatku ciazy mam problemy zpodraznieniami intymnych okolic, jedyna bielizna ktora mnie nie drazni, to bawelniane majtki H&M z organicznej bawelny. Kazde inne, nawet 100% bawelny nie zdaja egzaminu. Btw, uwazajcie na bielizne "ciazowa" w H&M, figi z napisem "Mama" sa identyczne jak te z ich normalnego dzialu z bielizna, tylko...20zl zdrozsze za zestaw
moi_pas
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o ciążówki to kilka dni temu kupowałam w h&m. Kosztują od 129 do 159. I jest promocja 50% na drugą parę. W ten sposób wzięłam takie na teraz i trochę luźniejsze na później:-)
Dziewczyny a używacie peelingów? Wiem, że z kofeiną nie za bardzo w ciąży, ale inne? No i chyba bez peelingowania brzuszka?
Dziewczyny a używacie peelingów? Wiem, że z kofeiną nie za bardzo w ciąży, ale inne? No i chyba bez peelingowania brzuszka?
Evelinkaaa
Hejka a ja smaruje się codziennie od 5-tego tygodnia wieczorem Mustellą 9mc i sobie jak narazie bardzo chwale szybko się wchłania i fajnie nawilża i też ostatnio rozmawiałam z koleżanką która zajmuje się pielęgnacją ciała i mówiła że należy robić piling całego ciała przynajmniej raz w tygodniu hmm tylko nie wiedziała czy używać obojętnie jakiego czy może są takie specjalne dla kobiet w ciąży, muszę przejść się do rossmanna i może coś znajdę
AguniaGR
Ja zakupiłam ostatnio spory zapas elancyla, który w superpharmie był -30%, tak więc wyszło mi jakieś 40 zł za opakowanie kremu na rozstępy i 60 zł serum na cellulit. Peelingi robie normalnie (brzucha też) i nawet mi do głowy nie przyszło, że to może mieć jakiś negatywny wpływ. Co powiecie natomiast na kremy na cellilit? Można smarować pośladki?
moi_pas
Evelinkaaa, no właśnie tez mi się wydaje, że peeling nie zaszkodzi. Ja przed ciąża robiłam taki zwykły z mielonej kawy, dodawałam oliwę i ciało było super gładkie po tym. Ale kofeina w ciąży chyba niewskazana. Też się przejdę do Rossmanna, albo kupie jakiś eko-peeling przez internet. Nie wiem tylko czy na brzuszek można też stosować hmmm
AguniaGR z kremami na cellulit to chyba zależy od ich składu. znalazłam takie info:
http://parenting.pl/portal/kremy-na-cellulit-w-ciazy
nie wiem na ile wiarygodne;-)
AguniaGR z kremami na cellulit to chyba zależy od ich składu. znalazłam takie info:
http://parenting.pl/portal/kremy-na-cellulit-w-ciazy
nie wiem na ile wiarygodne;-)
Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o ciążówki to kilka dni temu kupowałam w h&m. Kosztują od 129 do 159. I jest promocja 50% na drugą parę. W ten sposób wzięłam takie na teraz i trochę luźniejsze na później:-)
Dzięki za informacje, mam nadzieję że w Warszawie też jest ta promocja, bo pędze jutro do H&M
Evelinkaaa, no właśnie tez mi się wydaje, że peeling nie zaszkodzi. Ja przed ciąża robiłam taki zwykły z mielonej kawy, dodawałam oliwę i ciało było super gładkie po tym. Ale kofeina w ciąży chyba niewskazana.
Tak nie całkiem na temat, ale mi się skojarzyło a propos kofeiny... Jak to w końcu z tą kawą jest, można w ciąży czy nie? Bo mi lekarka powiedziała, że do dwóch lekkich kawy, z dużą ilością mleka mogę pić codziennie, bez obaw. Zakazała natomiast czarnej herbaty. No a we wszystkich ciążowych magazynach czytam że kawa jest be, za to herbatę pić można...
Ostatnia edycja:
AniolekBB
Ja piję kawę, jedną dziennie rano z mlekiem, lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań, a kobiety które mają niskie ciśnienie nawet mają zalecane picie kawki.
reklama
Podziel się: