reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

A u mnie tez juz 12 kilo... na plusie... i wcale a wcale sie tym nie martwie... po prostu zgubie te dodatkowe kilogramy po porodzie...

reklama
a co tu taka cisza? nikt nic nie pisze ;-)

wg suwaczka 30tc - i 10 dkg więcej w przeciągu 2 tyg.
wielkość brzuszka to 107cm

No dobra :-)
Końcówka 30 tc i 12kg na plusie:angry::oo::oo2::hmm:
Wcale mi się to nie podoba...w ogóle to czuję się wielka i gruba!

U MNIE 10kg na plusie
Co do spodni to mam 1 pare jeansów i jedną parę spodni materiałowych - ciążowych
Ale ostatnio mamuś kupiła mi spodenki dresowe (wyglądają jak zwykłe czarne) i są suuuuper
Nie wypychaja sie kolana, nie mechacą, mają wywijany stan - więc moge je nosić teraz i po ciąży

To moje ukochane spodenki :tak::-)

Nina - 12kg to żadna tragedia :tak:

ja myślę, że mam tak ok 9kg na plusie, ale pewności nie mam, bo w główce mam czarną dziurę i nie pamiętam dokładnie swej wagi sprzed ciąży...:baffled:

Iwona - ja też ciągle w dresiakach pomykam ;-) nawet do pracy w takich chodzę, szefuncio się nie pulta, rozumie że w takich najwygodniej :-) na wyjście mam 1 parę materiałowych ciążowych, 2 spódnice ciążowe i super dresy Nike (zwykłe, nie ciążówki)

Witam wszystkie mamusie.......
U mnie koncowka 34 tygodnia- i 14kg na plusie, a w brzuszku 107cm.:szok: Niedlugo bedzie mnie lepiej przeskoczyc niz obejsc.....:szok::baffled::tak::-D.

hihihi no to w cm mam tyle samo co ty :rofl2: tylko że ja mam tylko jedno bobo :-D(tylko kg troche mniej, no ale ty szczuplutka byłaś przed ciążą no to co innego ;-))...
no to teraz rozumiem pytania szefuncia mego, czy współpracowników - "a ty co bliźniaki pewnie masz" :-) zabawne bardzo :sorry2:

jola466 z tego co napisała barmanka79 rozumiem, że masz dwójke maluszków w brzuszku? Ja mam dziś dokładnie ten sam dzień ciąży co Ty i z jednym maluszkiem dokładnie połowę wagi, która ci przybyła podczas ciąży:happy: mi przybyło 7kg. Masz termin na 24 kwietnia?

Barmanka- u mnie to troche tak wyglada jak by wszystko poszlo mi w brzuch.......w biodrach tylko 3cm wiecej, a rece to mi jeszcze schudly......:baffled:. Ja przed ciaza wazylam 43-44kg. Wszyscy mi mowia ze z tylu to nie widac wogole ze w ciazy jestem, bo nogi jak patyczki.....;-):baffled:.
Nawet w zeszly czwartek mialam z moim mezem smieszna sytuacje......otoz szlismy na usg, no i ze juz mi naprawde ciezko to tak bardzo wolniutko.....na chodniku wszyscy nas mijali- nawet staruszki:baffled::szok:- co mnie troche smieszylo. W pewnym momencie pewna kobieta nas wyprzedzila i odwracajac sie chyba chciala zapytac czy cos nie tak.....ale jak spojrzala na moj brzuch to tylko uslyszelismy....."o moj boze" . Wiec sama widzisz jak ludzie reaguja! Mysle ze nikt sie nie spodziewa po drobnej osobie jak ja ze moze miec taki brzuchol!!!!:szok::sorry2:.

Kaatharina- spodziewam sie dwoch dziewczynek- a termin mam na 24-25kwietnia. No ale mysle ze na pewno nie dotrzymam. Juz tak strasznie sie mecze! No ale dla dobra dziewczyn jeszcze ze dwa tygodnie i bedzie super- ciaza blizniacza w 37tygodniu jest uwazana za ciaze donoszona:tak:. No ale zobaczymy.:tak:

reklama
Do góry