reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
gosiulek - to prawda, choć ponoć szewc bez butów chodzi. Póki co moja wiedza mnie dobija, bo zbyt dobrze wiem, kiedy co się tworzy w łonie i np siedzę sobie przed tv i myślę - no kochany jak teraz tworzy się się zalążek mózgu, to weź idż w ślady mamusi a nie wujka Andrzeja ;) albo zaraz potem niby nospa jest ok, ale kiedyś coś czytałam o słabym napięciu mięśniowym u dzieci po nospie ipt. Więc mam niezły kosmos w głowie ;))))

A wiecie, że my nie lubimy mówić czym się zajmujemy? w rodzinie, wśród nowych ludzi. jakoś tak dziwnie się wtedy wszyscy spinają, jakbyśmy byli wróżkami. to i nas spina, więc kiedy kogoś poznamy, odciągamy ile się da mówienie o tym, co robimy.

Marta ja w ciazy pilam kawe,jesli mialam lepszy dzien..bo mnie od kawy odsunelo,od samego poczatku..ale czasami pilam,sypana bez mleka i cukru..i moim dzieciom nie zaszkodzila kawa ;-),mam zdrowe i cudowne dzieciaki..nie maja zadnej nadpobudliwosci..sa normalne..takie same jak wiekszosc dzieciakow..:tak:

Anisiaj zawód masz super ja chciałabym pracować z trudną młodzieżą, bo ja z wykształcenia jestem socjologiem i pedagogiem resocjalizacyjnym. Ale masz racje jest coś takiego w przekonaniu ludzi ;-)
Madlen ja też myślę że jak od czasu do czasu sobie kawkę wypiję to nic się nie stanie :tak:

Dziewczyny u was też brzuch już było widać na początku 3 miesiąca? Bo teoretycznie nie powinno ale ja nie wymiotuję, jem normalnie i przytyłam kilogram ale brzuch mi już widać nie wiem czy to dobrze?

Ostatnia edycja:
ja mykam zaraz do pracy, jeszcze szefowa zadzownila i musze zrobic robote kolezanki wiec bede dzis zmeczona wiec jutor rano zajrze do was :* mielgo dnia :D

Ostatnia edycja:
Marta to wszystko zalezy od ciazy..jak tyjesz i w ogole..na pewno nie wolno wciagac brzucha..,ja z corka do 3,4m.nosilam swoje spodnie,ale fakt guzika ostatniego juz zapiac nie moglam,a z synem to brzuch mialam duzy od samego poczatku..:tak:
no i z mlodym tylam cala,a z corka tylko brzuch sie powiekszal....;-)..,
ja nospy nie bralam ani w jednej ani w drugiej ciazy..chociaz brzusio czasami bolal,ale dalo sie wytrzymac..bralam jedynie witaminki ;-)

Madlen no ja mam tylko brzusio ogólnie przytyłam kilogram :-D brzuszka nie wciągam hi hi bo fajnie go mieć :-) w spodnie swoje wchodzę bo zawsze miałam luźniejsze w pasie ( taka nie wymiarowa jestem ) nospy też nie biorę choć czasem boli i jajnik też ale nie biorę bo da się wytrzymać. Ja biorę prenatal i kwas foliowy

reklama
jeju nie mam sily na nic a jeszcze tye roboty :-( umylam dwa okna jeszcze dwa mi zostaly ale sa one wiekszych rozmiarow wiec tak sobie na nie patrze i zaklinam je by sie same umyly hihi pranko powieszone posprzatane zostalo umyc podlogi i poodkurzac no a ja nie mam juz sily :-( sikalam wlasnie i krecha na tescie blada wiec moja owu juz sobie poszla susza nastala haha.
marta ja tez lubie sklep olivia maja ladne rzeczy tam ostatnio byla w olivi wyprzedarz apaszek roznistych po 5 zl

Do góry