reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Ja mam marny po tylu latach tabletek,a kiedyś było zupełnie inaczej. Muszę coś o tym poczytać, bo mam dzisiaj 9 dzień cyklu, zgapiłam się znowu z mierzeniem temperatury (warto teraz zaczynać czy już nie ma sensu?) no i coś muszę ruszyć, stąd moje różne pytania. Jak trafi się jakaś specjalistka od wiesiołka, to proszę o info, kiedy można go zacząć brać :)

reklama
Z moimi cyklami to jest historia. Po odstawieniu pigułek (równy rok temu) miałam co 60 dni @, potem raz 4 miesięczną przerwę. Po niej @ 6.01 i teraz 11.02 (teoretycznie cykl ostatni 37 dni). Mam nadzieję, że powoli wraca to do normy, ale kto to wie :(

Katt, gratulacje!!! Czwarta lutowa ciężaróweczka:-)
Ja wczoraj wymiękłam i zrobiłam po pracy test, no i źle zrobiłam, bo wyszedł "-". teraz nie wiem czy dlatego, że nie jestem, czy dlatego, że nie wykrył. Nie mam żadnych objawów, nadal. Tylko jak sie rano przeciągnęłam to zabolało mnie podbrzusze, ale zaraz przeszło. Nadal czekam:-) Dzisiaj obchodzimy spóźnioną rocznice:-) Może kupi mi coś fajnego.
A gdzie Katy? Nie ma aktualnej tempki, mam nadzieję, że skoczyła:tak:

Dzoana wszystkiego naj naj z okazji rocznicy, Temp nie spadła wiec jest jeszcze nadzieja:-D

Też się zastanawiam gdzie Katy się podziewa, pisała że nie jest w najlepszym nastroju:-:)-(

Anisiaj czemu nie przejdziesz się do ginekologa? Zawsze coś da na regulacje cykli, ja przed pierwszą ciążą miałam jak Ty, masakra.

Dziewczyny, nie wiem czy wiesiołek pomógł czy organizm dopiero się uregulował (teraz 3 mieś po odstawieniu pigułek) czy poprostu teraz mieliśmy szczęście. Ale.....udało się.
II krezki. Nie wkleje bo nie umiem (przesłać z tel do komputera) :)
M powiem chyba dopiero jutro.....chyba ze nie wytrzymam i się wypaplam.

KatyB - w robiliście z M badania?

- gratulacje !!!

Katt, gratuluję :)))))))))

dziewczyny kochane powiedzcie mi - jak to jest z testami owulacyjnymi? kiedy się je robi - tzn. co one pokazują, że owulacja była, jest czy się zbliża? może to głupie pytanie, ale totalnie nie wiem

no i jak to jest z tym wiesiołkiem - kiedy go bierzecie i jakie są jego efekty?

- pokazują że owu dopiero będzie

Katt, gratulacje!!! Czwarta lutowa ciężaróweczka:-)
Ja wczoraj wymiękłam i zrobiłam po pracy test, no i źle zrobiłam, bo wyszedł "-". teraz nie wiem czy dlatego, że nie jestem, czy dlatego, że nie wykrył. Nie mam żadnych objawów, nadal. Tylko jak sie rano przeciągnęłam to zabolało mnie podbrzusze, ale zaraz przeszło. Nadal czekam:-) Dzisiaj obchodzimy spóźnioną rocznice:-) Może kupi mi coś fajnego.
A gdzie Katy? Nie ma aktualnej tempki, mam nadzieję, że skoczyła:tak:

- jak mogłaś zrobić źle test ? ... to się tak da ? :-D:-D:-D ... ale wykres wygląda obiecująco :tak:

No też właśnie sprawdzam jej tempke, bo jestem ciekawa. A u Ciebie dzoana bardzo ładnie to wygląda :-) Trzymam kciuki:-) Jak powtórzysz np za dwa dni, to może już wyjdzie:-)

anisiaj jeśli masz takie długie cykle, to śmiało możesz zacząć mierzyć tempke od jutra:) Najlepiej, jeśli założysz sobie wykres na enpr, to będziemy mogły Ci pomagać i będzie wszystko ładnie widoczne :-) A testy owu , to chyba możesz od ok.20dc robić przy takich długich cyklach. Ale możesz zacząć też wcześniej:-)

Ja zmykam do pracy. Mam nadzieję,że Katy się w tym czasie odezwie chociaż na enpr.

Miłej niedzieli wszystkim życzę :-)

reklama
Lori, z tym złym zrobieniem testu to chodziło mi o to, że popołudniu zrobiłam, a niby powinno sie zrobić zaraz po wstaniu:-)
No wiem, że Katy wczoraj była zdołowana:-( Ale dzisiaj jest nowy dzień i może będzie miała lepszy nastrój.
Wykres obiecujący, ale Katy chyba mi napisała, że pop prostu miałam tak spóźnioną owulację (aż o 10 dni?). Sama nie wiem, wczoraj jajnik mnie pobolewał i zaczynam sobie wkręcać, że może jest coś nie tak:wściekła/y: dzisiaj kupię test i zrobie jutro lub pojutrze. Chyba, że wcześniej małpa przyjdzie. Czuje, że mam mokro i co chwile latam do kibelka czy to czasem nie pojawiają się plamienia, które u mnie zwiastowały @:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry