reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
joweg nie ma sprawy widzę, że podobnie ślubowałyśmy :)
karolina a dlaczego? no ja nie orientowałam się jeszcze ale z chęcią poznam wasze opinie :)
po prostu moja siostra tam rodziła dwa razy i sobie chwali, no i szwagierka też .

no to juz drugi raz mialam przytulanka z porecalną :baffled: ... a to dopiero 11:00 ...

Karolina - mi sie wydaje ze moje ściemniały jakos bliżej 12 tc ... no i takie ciemniejsze zostały juz do dzisiaj :sorry2:

marta- prawda jest taka, że ile pacjentek tyle opini o wszystkim. Ja z doświadczenia tylko mogę powiedzieć, że moje dwie koleżanki- rodziły we wrześniu- tydzień po tygodniu, właśnie na polnej i po pierwsze o mało się nie przekręciły, po drugie nikt się nimi nie interesował, traktowali je paskudnie i wręcz żądano łapówki za "lepszą" opiekę. A jedna jak stanęła ze skierowaniem w ręce, bo małe owinięte było pępowiną i miała się wg ginekologa stawić do szpitala to ja odesłali mówiąc, że kolejna histeryczka. Dlatego ja polnej- mówię stanowcze nie!!!! ale wszystko zależy na kogo trafisz ;)

lori- a tak narzekałaś, że nie masz.... No to już masz ;)

marta lekarza ktorego ja mam uwazam za najlepszego pod sloncem. o kazdej porze dnia i nocy odbiera telefon jak jest sie jego pacjentka nie ma problemu by sie do niego dostac, w gabinecie ma najnowszy sprzet usg i ktg tez ma polozna tez ma ktora mu pomaga. nie pracuje on na polnej ale np jak mi zaczelo sie poronienie to mnie tam wyslal a nie na lutycka gdzie on pracuje. koleki do niego sa kolosalne np teraz na maj chyba zapisy sa tyle ma ludzi facet jest mega odebral ok 7500 porodow i nie znam osoby co by na niego cos zleggo powiedziala. przyjmuje na podolanach. jesli chcesz isc do niego to podam Ci namiary. naprawde jest swietny. z moim bylam u niego to siedzielismy tam 40 min przyjal nas po godzinach i nam wszystko wytlumaczyl pokazal mezowi wszystko nie ma tak ze maz czeka na korytarzu no chyba ze chcesz. niestety kosztuje on 150zl. ale jakby kosztowal 250 bym za niego zaplacila bo jest watrt swojej ceny. teraz bylam po poronieniu u niego to nie wzial kasy ode mnie. powiedzial co i jak i ze jak tylko zobacze chocby bladziocha to od razu mam do niego przylazic nawet bez rejestracji. wiem ze zrobilam mu reklame ale jest wart tego naprawde.

wiolka23- co pijesz ?

martaSx-wlasnie widze hehehe :) mojemu mezusiowi strasznie sie spieszylo i rok po tym jak bylismy razem wzielismy slub :)

wlasnie zorbilam se suwaczek i podsumowalam z mezem od dnia w ktorym zaczelismy sie starac i to juz ponad dwa lata :(

Lori chciałaś to masz hihi:p to teraz urządzaj sobie pogaduchy z kibelkiem :-D no ale pewnie jesteś spokojniejsza jak objawy są :) ale ja tam ich nie zazdroszczę :p nie wyjaśniłaś mi kotek co z tym pamiętnikiem, chyba ze nie doczytałam !!!!!!!!! bo wiem ze sa takie fajne gdzie sie wkleja zdjęcia z usg a potem np juz po urodzeniu dziecka i jest tam miejsce na różne info idt o taki CI chodzi pamiętnik ?????? czy taki po prostu zwyczajny np w zeszycie ??????????????
Karolina w cale nie powinny zciemnieć naprawde !!!!! wiec tym to sie nawet nie martw i nie słuchaj głupot bo przeciez każda kobieta zmienia sie indywidualnie w ciązy, nie ma reguły na to !!!!!!!!!!!!!

a Ja musze leciec na zakupy jakieś , niestety wózek kaput także teraz wszędzie piechota z Jasiem , ehhhhh....... dziś zaplanowałam sobie kapitalne sprzątanie calutkiej kuchni,:) musi mi ten czas jakoś szybko zlecieć do jutra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karolinko kochana ja urodzilam 4 dzieci i z zadnym mi nie ciemnialy brodawki czy tam sutki a tylko z pierwszym mialam kreske na brzuchu. Dziewczynki jak wy sie denerwujecie to mi sie to tez udziela :-:)-:)-(pewnie kazdej z nas ciezaroweczce wiec nie wymyslajmy. Wasze malenstwa maja sie dobrze , serduszka bija , to najwazniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!

Silene widze suwaczek kochana
:-) jak to dobrze prosze wierzyc ze teraz juz wszystko bedzie dobrze.

MalaMi na sniadanko byla kanapeczka z wedzonym zoltym serem plus jogurt z ziarnami a po sniadanku piekne nudnosci hi hi . Czyli ze wszystko jest ok.

A moj m dzisiaj w domu i mnie wkurzyl bo ciagle tylko komputer wiec mu powiedzialam ze postanowilam okruszka nie karmic piersia
;-) skoro ma czas zeby wstawac o 4 rano do kompa to bedzie mial tez czas wstawac karmic dzidzie he he . Normalnie byl w szoku :szok: patrzyl na mnie i ciagle pytal dlaczego nie chce karmic he he , juz ja mu pokaze he he.

Oczywiscie zartowalam mowiac mu to a ja dziewczynki cala moja 4 rodzilam w Raszei na ul .Poznanskiej przechodzilam z tym szpitalem zmiany he he na przelomie tylu lat i tyle porodow i okruszka nie wyobrazam rodzic gdzie indziej . Ja to powinnam miec u nich juz jakies bonusy he he typu znieczulenie he he

Ostatnia edycja:
joweg ja mojego meza jeszcze nawet roku nie ma jak znam. poznalismy sie na necie na czacie 26 lutego :-) w sierpniu podjeclismy decyzje o dziecku w pazdzierniku bylam juz w ciazy grudzien poronienie styczen slub i tak leci . ale nie zaluje niczego :-) jak sie trafi na ta osobe to sie czuje i nie ma co zwelkac . ja mam takie zdanie

reklama
bobo takie terminy oj to masakra ja potrzebuje kogoś chyba na teraz :/ ja z moim poznałam sie na fotce :)
joweg my po dwóch latach wzięliśmy ślub a 1,5 roku przed ślubem mieszkaliśmy ze sobą, także wiesz nie byłam zdziwiona niczym he he hec

Do góry