reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Widzialam ze pisalyscie o tym co zamiast kwiatow na slub my w sumie to nic nie napisalismy byl wierszyk by zamiast zkwiatow wlozyc grosik . niestety kwiaty sa nieuniknione bo zawsze sie ktos wylami i my dostalismy niestety kwiaty tez no ale ktos byl kumaty i zapytal to mowilismy ze wino zamiast kwaitow. mysle ze z tym winem to jest swietny pomysl bo ludzie nie kupia na te okolicznasc byle jakie winko tylko lepsze wiec mozna sobie zrobic super kolekcje :-)

reklama
21jxc1d.gif Ale nadrabiania mialam:szok: rozpisalyscie sie dziewczynki

Ja zawsze chcialam malego elegancika ubierac, jakos sukieneczki nie dla mnie, teraz bardziej majke stroi tatus z dziadziusiem a ja czekam na tego mojego malego przystojniaka:-)

Justynka tule Zobacz załącznik 435636Zobacz załącznik 435636

witam dziewczynki ja tylko na chwilunie bo musze golabki zrobic-tesc wpadnie wieczorem i poprosil o polskie danie,a wiem ze golabki uwielbia... Bobo ja za Ciebie trzymam kciuki juz tydzien,ale dzisiaj bede jeszcze mocniej!!! Lorelain ja sie dolaczam do dziewczyn i jak sie skrzykniemy zeby Ci po tylku przylac za te zamartwianie to przysiegam nawet z Wloch przylece! duzo zdrowka dla synka, reszte pozdrawiam i spadam!

ojjjjj jak slodko :-) Jaś pomocnik super :-)
pamela ja mam jeszcze troszke do terminu @ dzis 28dc a ja mam 31 dni wiec czekam ale nie nastawiam sie na fasole nie w tym cyklu :-(

Ilonko- Jaś jest taki słodziak....

dziewczyny my pisaliśmy na zaproszeniach, że chcemy grosik zamiast prezentów i wino zamiast kwiatów. Ale tak jak pisze bobo- zawsze się ktos znajdzie co da kwiaty i prezenty. W sumie dostaliśmy fajne prezenty i bardzo przydatne: kpl garnków; dwa kpl sztućców, ale jednakowych więc mamy jakby jeden większy kpl; pościele (tego nigdy za dużo); wietrarkę udarową, kpl patelni; serwis obiadowo kawowy z porcelany chodzieskiej którą uwielbiam no i sama wybierałam wzór. Dostaliśmy też dwie pojedyncze cegły na budowę naszego gniazdka. Kwiaty w zasadzie zaraz pojechały do kościoła, bo my i tak wyjeżdżaliśmy i by zwiędły. A wino.... teściowa schowala!!!
Ale pomysł z winem- rewelacja. Ja nawet kupiłam takie dwa wielkie kosze wiklinowe do tego wina. :)
Byłam na ślubie gdzie młodzi chceli książki- też super sprawa. Ja miałam dylemat co wybrać- książki czy wino, ale mąż ostatecznie zdecydował że wino. Choć ja uważam, że na książki zawsze szkoda kasy. ;)
Innym razem młodzi prosili o totolotka; maskotki, karmę dla zwierząt (oddawali do schroniska); świeczki czy kredki i nne do domów dziecka. Każdy pomysł jest dobry.
A kwiaty.... nie czarujmy się zduszone wszystkie razem, nawet nie zdążysz się nimi nacieszyć zanim nie uwiędną. ;)

no to dziewczyny leżałam sobie z Matusiem i czytałam książke...tak mnie zmuliło że leciałam wymiotowac...od razu mi lepiej :happy2:

w ogóle to czytam książke "wpadka" która kupiłam jak karmiłam Matusia...taki sobie sposób wymyśliłam żeby przetrwać nocne karmienia ... żeby nie zasnąć i boroczka nie przygnieśc własnym cycem to on sobie przez godzine jadł a ja czytałam książki :-)

bobofrutek - ah ta adrenalina...ja juz w tym dniu testowałam bo nie wytrzymałam :sorry2:

Ilonka - Jasiek jest słodki...mojemu to by się nie chciało trzeć, ale za to jest pierwszy do wyjadania pal licho że to surowe ale grunt to złapać coś w garść i uciekać....jak był w wieku Jasia to jeszcze ewntualnei lubił mieszać mąke itd...teraz to by sobie nie chciał niepotrzbnie rączke brudzić :-D

z tymi książkami to dla mnie rewelacyjny pomysł :) .... bo za winem to ja nie przepadam bo nawet słodkie jest za gorzkie :sorry2:

Marta wierszyk fajny sami wymyslalaiscie?

Ja nawet nie wiedzialam ze ludzie prosza o inne rzeczy niz kwiaty,ale u nas bylo malutkie przyjecie na 17 osob wiec kwiatow az tyle nie bylo, wiekszosc gosci dala pieniazki za ktore potem kupilismy meble I samochod, byly tez zestawy garkow, talerzy I sztuccow.
Marysia melduj sie jak wrocisz od gina

Lori nie zazdroszcze gownianej sytuacji ja ostatnio mialam cale lozeczko w kupie bo mala nie wie gdzie sie te sprawy zalatwia, dlatego odpampersujemy sie zapewne na 3 latka. A mama moze wykrakala I beda blizniaki?... brzusio dalej tak szybko rosnie?

Katy fajna imprezka sie szykuje a ktorego dokladnie masz urodzinki?

Ilonka 'mamo ja zrobie obiad a ty sobie odpocznij' slodziak:tak:

reklama
scotland - nie no jakby miały być bliźniaki to by chyba lekarz juz widział co nie ? .... lepiej żeby była jedna kruszynka bo inaczej to bym sobie w łeb palnęła :-p

ja uważam że to całkiem fajnei jest dostać pare rzeczowych prezentów, bo ja jestem z nich zadowolona do dzisiaj, żaden mi się nie powtórzył i wiem że zawsze byłoby mi na to szkoda kasy bo wiadomo że wydatki inne są ważniejsze a tak to mam piękny komplet kryształów do alkoholu, zastawe, komplet sztućców ... a od kuzynki pedntaki dostałam super odkurzacz hihi ... były jeszcze oczywiscie standardowo ręczniki, pościel itd a reszta to kasa ... ja byłam zadowolona ;-)

możecie plecić mi jakiegoś dobrego robota kuchennego?

Do góry