reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaczynamy staranka :)

witajcie

Losia - jak będziesz świrować, to wypinasz dupkę, żebym mogła trafić, bo wiesz ja teraz nóżki wysoko nie zadrę (nóżki.... dobre sobie, nóżki to były kilka miesięcy temu), do góry głowa, wszystko będzie dobrze, skończy się tylko na strachu!

Axa - no ja kawy pić nie mogę, bo mi nie smakuje, a colę muszę, codziennie tak w sumie z pół szklanki, ale muszę, bo mnie skręca,

Karolcia - mi też słodkie na początku w ogóle nie podchodziło, wręcz po słodkim bolał mnie brzuch, teraz mogę, ale mnie nie ciągnie, co jest dziwne, bo ja łasuch jestem. Zjadam cząstkę lub dwie czekolady, żeby małe sprowokować do ruszania się, ale to tyle.

A co do jedzenia w ciąży to nie powinno się jeść:
- surowych jajek i ich pochodnych - ze wzgl. na salmonellę,
- surowego mięsa (np. tatar) - ze wzgl. na toxoplazmozę,
- serów pleśniowych i wyrobów z mleka niepasteryzowanego - listerioza,
i nie powinno się jeść za bardzo wątróbki (mimo, ze ma żelazo), bo wit. chyba A, którą zawiera w nadmiarze jest szkodliwa. To chyba tyle.

reklama
20110814027.jpg20110814025.jpg20110814029.jpg

ilonka generalnie to wszystko wyglada tak hehe plus kawałek tapety i sciany na przedpokoju w tle

scoti dojdziesz do wprawy jak codziennie cwiczyc bedziesz :-D

Ostatnia edycja:
Małami
chodzi mi o to ze tam gdzie meble bedzie GŁADKA CZYSTA TAPETA W ODCIENIU POMARANCZU, A TAM GDZIE ŁAWA I ŁÓZKO TAPETA W TE KWIATY POMARANCZOWE !!!!

czyli jak jest na zdjeciu te 2 pomaranczowe kolorki
tapety.jpg

Bardzo ładnie ma synek w pokoiczku, mój Jaś ma taki sam dywanik :) a na ścianach do połowy tapeta w biedronki i kurczaczki a do dołu sam pomarancz :) ale w lato chcemy zrobić inaczej to wszystko bo jak sie dzidzia pojawi i moze dziewczynka to połowa bedzie dla chłopaka zaprojektowana a połowa dla dziewczynki bo pokoik nie jest mały, fotka to tylko jego połowa część :)

201109021778.jpg

Dobry wieczor dziewczynki..... wrocilam z pracy, obiadek sie gotuje a ja odpoczywam.
Joweg to &&&&&&&&&&&&&&&7 za jutrzejszy egzamin;-)
Axarai to ty nie malych chlopcow rodzilas.....czas na mala dziewuszke.....:-)
Gosiulek a ktory masz dzien cyklu??? Ja raz w zyciu mialam cisnienie 60/40:szok::szok::szok: i myslalam ze zejde. Na poczatku nie wiedzialam co mi jest lezalam, wymiotowalam i glowe mi chcialo rozwalic....zmiezylam cisnienie i oczy mi wyszly:szok::szok::szok:. Wtedy maz mi zrobil takiego szatana ze espresso to pikus i za jakis czas bylo duzo lepiej.
Karolcia ja tez mam takie nogi i nazywam je nogami panczenistki:-D
Sylwia szkoda ze @ przyszla ale faktycznie bedziesz miec troche czasu uregulowac wszystko:tak:
Agnes to lepiej ze chorujesz teraz a nie w czasie owu....bo chyba owu poczeka na mezusia do poniedzialku;-)
Ilonka a przypomnij mi jak to jest z ta lutka , czy bromergonem itp bo bym sobie zamowila na wszelki wypadek...jak by mi sie kiedys udalo zebym mogla od razu zazywac
Tutaj moge w Pl sklepie zamowic bez recepty do niedzieli na i w czwartek mam juz leki....dziwne nie???? Latwiej tutaj je zdobyc niz w Polsce:tak:

Katy ale co chcesz wiedziec o lutce ( progesteron) ???????????????????

bromergeron ( czy jakoś tak ) to lek na prolaktyne
a lutka to progesteron

Ostatnia edycja:
katy mam nadzieję że owu poczeka do poniedziałku. jak tak patrze na moje oststnie cykle to zawsze 18-19 dc była. a mąż wraca w niedzielę więc mam nadzieję że do tego czasu ze mną będzie już lepiej i zadziałamy.

Agnes to ja trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ilonka chodzi mi o te wlasnie ktore bierzecie na podtrzymanie i w jakich ilosciach....bo jesli mam szanse sobie zamowic to wolalabym miec je w domu tak na wszelki wypadek . Jesli udalo by mi sie zajsc to chcialabym miec jakies wspomagacze:tak:

katy na podtrzymanie to luteina. różnie się ją bierze. to gin decyduje. pewnie dziewczyny ci tu napiszą jak one biorą. chyba 3 razy dziennie ale to pytaj specjalistek. ;-)

reklama
Katy ja od połowy cyklu brałam 2 tabletki dziennie, a jak zrobiłam test to od razu brałam 4 tabletki czyli 2x2, i lekarz powiedział ze to dobra dawka !!!!! wiec jak coś to tyle mozesz brac jak wyjdzie pozytywny teścik :) to nie zaszkodzi a moze pomóc :) kurcze ale super ze masz to bez recepty a drogo wychodzi na opakowanie ?>>?????

Do góry