reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

prawidlowy termin wedlug @ to 4 maj!! ale wedlug echa nadwislanskiego ktore jest wychwalane to jest na 3 maja....ale co tam...to 1 dzien roznicy a maluszek i tak przyjdzie jak bedzie chcial :):)

reklama
Gdzieś czytałam, że tylko kilka % dzieciaczków rodzi się dokładnie w terminie - reszta strzela w okolice ;) Więc ustalanie konkretnego dnia chyba można traktować równie poważnie jak przewidywanie pogody na za 8 m-cy ;) Ale chętnie bym sobie poprzepowiadała... ;)

Rusałko jak się czujesz? Napisz co u Ciebie! Robiłaś test z krwi?
A ja staram się staram  ;D ;D Może dzidzia zechce przyjść na świat w czerwcu...  ;)

Ines już gdzieś to pisałam... wczoraj przeczytałam że wrzesień jest najbardziej płodnym miesiącem w roku... więc teraz to napewno dzidziolki przyjdą do nas...:)

oj no to zabieramy się ostro do roboty dziewczynki  ::)-może wrzesień faktycznie będzie tym szczęśliwym miesiącem i właśnie teraz nam się uda  ::) ;D

i wiecie co - w gruncie rzeczy to i miesiące nie sa już takie ważne. Kiedyś spierałam sie o to z kolezanką,(tą która teraz ur we wrzesniu). Twierdziłam, ze skoro mogę sobie zaplanowac tak wszystko-to chce rodzić w miesiącach styczen-maj-no-czerwiec..ale nie poźniej...bo(ymyślałam- a to pogoda-gorąco, a to, ze puchnie sie, a to, ze fajnie wczesniej schudnać a potem z dzidzia gdzieś jechać, a np. we wrzesniu dł nie pospaceruje, bo to zaraz zmima itd)..słuchała i patrzyła na mnie jak na osiołka;)..i poiedziała(a starali się o dzidzusia 4 miesiace:).., ze to po pierwszej nieudanej próbie..drugiej itd-gdy pragnie sie dzidziusia-miesiac nie jest wazny-zuuupełnie..ani płec-nic-tylko, by dzidzia była zdrowa-wówczas jest wszystko tak cudowne, ze wcale nie mysli się o tym kiedy co i jak..i wiecie co..doiero teraz przyznaję jej rację....
a to jako ciekawostka:)- 5 moich koezanek ostatnimi czasy uroziło dzidziusia we wrzesniu:)!słowo!!:)dwie mam tyklko z terminem na pocz roku..tak większosć to dzieci wrzesniowe:)-czyli owocne starania w grudniu-heh

Witajcie!
Dzis miałam masakryczny poczatek dnia!!!
Obudziłam sie z nieziemskim bólem brzucha-cały-od dołu..krzyz..w górę-az na wymioty darlo mnie..Ledwie podniosłam sie z łóżka!-horror-Nigdy tak nie mialam!!!..Do toalety-przyszła@-cóż-poniekąd ucieszyłam sie-bo miałam dosć niepewnosci. mierzyłam temp..spadła..36,8
W pracy ból nasilal sie..nie mogłam stać na nogach..wyłam doslownie z bólu. Maż przywiózl mnie z powrotem do domu dał tabletkę przeciwbólową-zadziałała(aspirin)dzięki Bogu!(nie pamiętam kiedy bralam coś przeciwbólowego-a już nie na@ w całym życiu moz raz wziełam..-myślałam, ze się wykończe!Wierzcie mi-ja nigdy bolesnych miesiączek nie miałam(moze na samym poczatku- w wieku 12 l)..teraz nawet nie czułam kiedy przychodzi . Dziwny ten cykl miałam-baardzo dziwny. Od owul miałam bóle..a dzis taki maxior-ze aż boję sie poruszyć-by nie wrócił.
Mam pytanie-od czego to zalezy???Dlaczego taki ból-skąd??skoro nigdy go nie było??
Wczoraj tak fatalnie sie czułam, ze usnęłam juz o 21..mialam zawroty głowy..no i ten ból w dole..

Plus, ze napięcie ze mnie spadło..lepiej się czuję psychicznie..niepewnosc najbardziej mnie wykańcza
Jadac z mezem do pracy widzieliśmy dwa boćki:)- szepnęliśmy im o starających sie:)-że jeszcze nas tu troche zostało:)!

reklama
Rusałko jak skończy się wstręciucha idź koniecznie do gina dla uspokojenie siebie. Z jednej strony szkoda, że przyszła a z drugiej niepewność jest najgorsza. Jak już wcześniej dziewczyny zauważyły wrzesień jest najbadziej płodym miesiącem w roku i mam nadzieję, że wszystkie będziemy miały okazję sprawdzić czy to jest prawda ;)

Do góry