reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie naszych dzieci

reklama
Nasza Mała weszła w etap "NIE CHCĘ" jak jej się coś nie udaje, szybko się niecierpliwi i marudzi, na spacerze, gdy ma wrócić do wózka, krzyczy oczywiście "nie chce" za to chce na ręce, koniecznie do mamy, nie pozwala mi nosić spiętych włosów, zaraz woła"ściągnąć" i zaczyna kręcić mi palcami loki

wiewióra, niezłe :)
Alicja za to podłapała jakieś teksty ze żłobka i jak coś jej się nie podoba to mówi STOP :))))

A dzisiaj w sklepie pozwoliłam jej ogladac zabawki w alejce świątecznej ale zaraz było "Ej mamo, nie takie abawki, te są amkniete, ej" (chodziło o to, ze zabawki nie mogą być w pudełkach bo nie można się nimi wtedy bawić).

A w niedzielę zaskoczyła mnie spostrzegawczością, pyta teścia "Dziadku gdzie idziesz?", teśc mówi, ze nigdzie, a Ala "a djaciego masz buty na nogach? " :)))). Rzeczywiście miał buty do wyjścia :)

MAMA słodko :)

Mój za to przyszedł ze swą groźną miną i mówi "Jasiu obrażony mamo ! " a dlatego, że zabrałam mu chrupki bo rozwalał je po całym pokoju. Troche potrwało zanim się odgniewał.

:-D

U mnie wczoraj OLi zsikał sie w majty i pierwszy raz od razu przyleciał i krzyczy "mamusiu przebierz mnie" ja juz sie wkurzylam i dalam wyklad blablabla ze bedzie chodził mokry i co nalezy robic jak zachce mu sie siku, OLi sie zdenerwowoał ze go nie chce przebrac i chodził po mieszkaniu płakał na siłę i krzyczał "O BOZIU!!!!"

Ja kocham kiedy mój Oli jak cos mu sie podoba lub gdzies chce wyjsc krzyczy "SUPEROWO" albo "SUPEROWO I BOMBOWO" ma wtedy super posniesiony z podniecenia głos :-D

Mam pytanko, czy któreś z Waszych maluchów tez chca zeby im potwierdzac wszystko co robia? tzn opisze o co chodzi...
w co bysmy sie nie bawili z Tomim, to kazdy ruch sie dopytuje, ukladamy klocki, to bierze jeden w reke, juz prawie ma go wpiac i trzyma w rece i mowi "tu!" i jak mo powiem "tak, tu" to wpina klocka. chce usiasc na stolku to staje obok i czeka, albo sie upomina zebym na niego patrzyla i jak powiem "usiadz" to dopiero siada itp itd.......

Mam pytanko, czy któreś z Waszych maluchów tez chca zeby im potwierdzac wszystko co robia? tzn opisze o co chodzi...
w co bysmy sie nie bawili z Tomim, to kazdy ruch sie dopytuje, ukladamy klocki, to bierze jeden w reke, juz prawie ma go wpiac i trzyma w rece i mowi "tu!" i jak mo powiem "tak, tu" to wpina klocka. chce usiasc na stolku to staje obok i czeka, albo sie upomina zebym na niego patrzyla i jak powiem "usiadz" to dopiero siada itp itd.......

Lotka u mnie jest zupelnie odwrotnie, to Alicja mówi mi gdzie mam iść i co robic, a jak robię "żle" to mówi "EJ, nie tak, nie tu" :)))))))))

reklama
Lotka u mnie tez tak nie ma.

Ale wiecie co zauwazylismy, kupiłam Olinkowi książeczkę abecadło i po 5 dniach czytania całkiem przypadkowo zaczęłam czytac krotkie wierszyki o zwierzatku na daną literkę nie dokonczając słowa w linijce Oli wszystko konczył, dam przykład:
literka A:
Pewna antylopa MŁODA
autem jedzie dzis W ZAWODACH
Już po drogach mknie AFRYKI
itd

wszystkie książki tak potrafi :-) ale to chyba na postępy powinnam wrzucic :tak:

Do góry