reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zachciewajki :)

Mięsa za nic nie mogę zjeść. Wędliny odpadły chyba tylko z dwa rodzaje zjem ale mięso mnie strasznie odstrasza. Za to o dziwo królują jajka z majonezem i zółty ser pod każda postacią ;-)

Wiolcia jak masz takie smaki to proponuję zrobić sobie pastę do kanapek. Trzeba zetrzeć na tartce jajka na twardo, ogórki kiszone, żółty ser (najlepiej się sprawdzi gouda lub edamski, w każdym razie żaden z tych śmierdzących z dużymi dziurami) do tego wszystkiego dodajemy majonez, solimy, pieprzymy i zajadamy. Proporcje według uznania, czy dasz więcej sera, czy ogórków, czy jajka i tak będzie pycha. Pasta najlepiej smakuje schłodzona i podana na bułeczkach podgrzanych w piekarniku. Ehh na samą myśl ślinka mi cieknie, szkoda tylko, że nie jest teraz łatwo dostać dobre ogórki kiszone.

reklama
ja taka pastę zrobiłam wczoraj wieczorem na kolacje i na dzisiejsze sniadanko tylko zamiast sera pokroiłam w maciupeńkie kawałeczki szynkę:tak:

a dzis robie pomidorową, ciągle ma na nią smaka:-p

co gorsze wróciła mi ochota na słodycze:/

z nektarynek przeszłam na białe winogrona, pycha:-D
tylko w sklepie zanim kupię to skubię i próbuję czy słodkie są,
i na słodycze włączyły mi się zachcianki, bo wcześniej prawie nie jadłam, a teraz albo batonik, albo ciasteczko, dziś szarlotka, jedząc tyle za chwilę przybędzie mi wagi na +

ja robie taka sama paste tylko ze czasem jak mnie ochota na rybe najdzie dodaje makreli jak ktos lubi a ryby sa jak najbardziej dla nas wskazane:-)
co do pomidorow to tez mam na nie ciagle ochote, na chlebie, w smietanie itd.

pomidorami się zajadam codziennie. chociaż od wczoraj w mojej diecie króluje czosnek hehe a pasty wszelkiego rodzaju lubię. uwielbiam taką z jajka, rzodkiewki i szczypiorku. albo ze świeżego ogórka, jajka i szyneczki...
ale ta twoja little pony też musi być pyszna więc pewnie wypróbuję :-)

reklama
Do góry