reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

reklama
Sumka najlepszy najprostszy czyli z konfiturka i lukrem. Taki slodko - kwasny troche ;D Problem, ze talentu do pieczenia to ja w ogole nie mam - ale dzis przegladalam troche strony z przepisami i od zamieszczonych tam zdjec to mi jeszcze gorzej - takie to wszystko apetyczne i ladne :p.
A masz jakis domowy sprawdzony przepis?

No u mnie z pieczeniem bardzo krucho więc sprawdzonego przepisu nie mam ;D Mazurek robiłam tylko raz ale nie sni mi sie to po nocach jako traumatyczne przeżycie dlatego napisałam że się łatwo piecze, ale może ktoś zna jakiś domowy przepis?

oj moja mama robi suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper mazurki, przyjezdza do mnie w dlugi weekend majowy wiec to blisko od wielkanocy i planuje zlozyc zamowienie na mnostwo mazurkow :D

ja raczej nie bede ryzykowac produkcji tego typu wypiekow, chyba poprzestane na drozdzowych plackach i szarlotce :D

ciacha, placki, ciasteczka :mad: W mojej diecie nie ma na nie miejsca... A szkoda tak lubię piec i w ogóle przyżądzać wiele dań... Ale typowego mazurka to ja jeszcze nie piekłam :p

Ja mam swój uproszczony patent na mazurka - kruche ciasto (ale przepisu z pamięci nie podam :) ) a polewa z ugotowanego mleka skondensowanego - robi się karmel, na to zawsze jakiś baranek, kurczaczek, bazie z migdałków i innych bakalii - można się nieźle zasłodzić ale mój mąż mógłby tak całego na raz ... ;)

My cos z Klaudysia ostatnio podskubujemy chude mieska..a to sznycelki..a to fileciki z piersi kurczaczka, a to szyneczki, polędwiczki..no no- zmiana jadłospisu..- to pewnie chwilowe, bo jak pisałam - nowowsc - ja az tak za mięsem sie nie trzese..i zazwyczaj - no- powiedzmy- mogłoby nie istnieć ::)..a tu..- paluszki lizac:)
i oczywiscie - mniam- sok grejfrutowy a i goraca herbatka z cytrynką i miodem- która po prostu ubóstwiam!:)

Dziś na obiadek bedzie leczo ;)

A wiesz, Rusałko, że miód rozpuszczzony w wodzie działa obniżająco na ciśnienie?? Mój tata ma problemy ze zbyt wysokim ciśnieniem i od jakiegoś czasu wypija szklankę takiego specyfiku dziennie (chyba za 2 łyżki tam daje miodu, ale nie jestem pewna) i od tego czasu mu sie ciśnienie sporo obniżyło. Nie jest jeszcze idealnie, ale różnica z całą pewnością widoczna. Tak więc może w ten sposób wspomagasz to swoje niskie ciśnienie...

reklama
hmm - tzn cisnienie mi się w miarę unormowało..- bo ostatnio było 120/60..teraz 105/55..a herbatkę z cytrynką piję teraz..- jakoś od tego tygonia, bo przeziębiona bylam.., no ale przesadzac w takim razie nie bede - dzieki AniuS za radę!:)

Dzis miałam mega zachcianke!:)- czekolada z nadzieniem toffi i sok pomarańczowy...fuj..teraz mnie mdli :p

Do góry