Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
- Dołączył(a)
- 9 Październik 2005
- Postów
- 2 159
rosol mozna nawet na samych warzywach ugotowac! na swieta tak zupe grzybowa robilam
zageszczalam co prawda smietana, ale ty chyba nie mozesz jej jesc? :
a jajka mozesz? bo zoltko dodane do zupy tez zageszcza fajnie.
sola i pieprzem mozna duzo zdzialac
no i wiadomo jak kupisz porcje rosolowa i wloszczyzne to rosolek super i na bazie takiego bulionu wszystko mozna juz zrobic ;D
ja bardzo lubie do gotowania dodawac korzen imbiru, ale u nas to jest tanie i wszedzie mozna kupic, nie wiem jak u was.....no i to raczej do kuchni azjatyckiej, ale nozki z kurczaka z imbirem, cebula, rodzynkami i miodem pyyyycha! tylko trzeba dosyc dlugo pichcic.
jakis czas temu zrobilam zupe krem z selera, ugotowalam bulion, zmiksowalam w tym ugotowanego selera, popieprzylam, posolilam, dodalam zoltko i mniam mniam.
zageszczalam co prawda smietana, ale ty chyba nie mozesz jej jesc? :
a jajka mozesz? bo zoltko dodane do zupy tez zageszcza fajnie.
sola i pieprzem mozna duzo zdzialac
no i wiadomo jak kupisz porcje rosolowa i wloszczyzne to rosolek super i na bazie takiego bulionu wszystko mozna juz zrobic ;D
ja bardzo lubie do gotowania dodawac korzen imbiru, ale u nas to jest tanie i wszedzie mozna kupic, nie wiem jak u was.....no i to raczej do kuchni azjatyckiej, ale nozki z kurczaka z imbirem, cebula, rodzynkami i miodem pyyyycha! tylko trzeba dosyc dlugo pichcic.
jakis czas temu zrobilam zupe krem z selera, ugotowalam bulion, zmiksowalam w tym ugotowanego selera, popieprzylam, posolilam, dodalam zoltko i mniam mniam.