reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

heh- ja za pączkami nie przepadam..wiec nie wiem, czy w ogóle zjem..(nie pamiętam kiedy jadłam..moze jakieś 7 lat temu.. ::) ..albo dalej... :)

Dzis na obiadek zjadłam coś pysznego (straasznie mi smakowalo..mniamuśne! - rybkę smazoną z gotowanym bobem (sama sobie taka kombinacje wymyśliłam..z masełkiem i solą...- niebo w gębie :D..mąż mial do tego gotowane ziemniaczki jeszcze :p

reklama
cicha, nie martw sie, u nas tez nie ma prawdziwych paczkow....sa takie w amerykanskim stylu czyli zadne paczki!
ale jest nadzieja, bo tutaj maja polskie sklepy :D
kurcze, dobrze, ze mi przypomnialyscie!!!!!
zupelnie zapomnialam mimo ze jeszcze w weekend sie napalalam hehe

Rusalko, a tak z innej beczki, czy ty gdzies z wielkopolski nie jestes? ::)
bo ja jestem z Poznania i czasem uzywasz takich wyrazen typowo wielkopolskich!

Nie Agatatje - jestem z Dolnego Śląska -a znaczna część rodziny mam na wschodzie Polski (tam spedzałam tez dzieciństwo). - takze sporo podrózowalam (pomieszkiwalam w Opolu, Kaliszu, Gorzowie Wielkopolskim :) ..

Rusalko, ale Kalisz i Gorzow Wielkopolski to juz blisko, a na Slasku tez pewnie jakies podobienstwa, w koncu tez wplywy z niemieckiego sa!
teraz przykladu nie podam, ale nie raz juz u Ciebie widzialam jakies takie fajne wyrazenia charakterystyczne wlasnie w Wielkopolsce :D

Mój lekarz sam osobiście powiedział żeby wziąć cytrynkę więc na pewno nie fałszuje...Ja planuje chyba w przyszłą środę bo gin zażyczył sobie w 27 tyg, zresztą tak mi najbardziej pasuje iść
Co do pączków - to tez nie przepadam i pewnie sobie daruję, ale za to faworków robionych przez moją mamę nie mogę się doczekać :D

Wiem wiem,Agatatje - dlatego napisalam- że moze stad, ze pomieszkiwałam sobie tam..:) (aczykolwiek malo precyzyjnie to wyjaśniłam  ;)

Z innej beczki - wczoraj objadłam sie tego bobu ..(zresztą i mąż :)- smakowało nam baardzo! - a potem- suszyło - potwornie- do wieczora wypiliśmy wszystko co bylo można..brzuszek pękal :)- raz wzdęty od bobu :)- dwa od upojenia - masakra :)- czułam sie jakbym miała zaraz rodzić:) - a maz wczuł się chyba w te sytuacje :D

Dziewczynki a ja sie melduję juz po glukozie i powiem wam że z cytrynką luzik (nawet mi smakowała haha) a tak się bałam ;D ;D ;D

Ja też, Sumka, myślałam przed, że będzie gorzej. To teraz uderzaj w pączki :) Bo ja juz mam za sobą trzy! teraz wrzucę sałatkę grecką (ach, ta feta!!), żeby się "odsłodzić", a potem będę wcinać czwartego. A do wieczoru daleko :):):) No, która wygra w pączkowym rankingu?? :)

reklama
No AniaS ja co prawda znalazłam z różą, ale sredniej jakości, a do prawdziwej pączkarni była taka koleja, że musiałabym chyba ze 3 godziny stać. Narazie zjadłam 2 i 4 miniturki i coś czarno widzę dalsze spożycie, ale oczywiście podejmuję rękawice do pączkowego pojedynku. ;D ;D ;D

Do góry