reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

A mi się marzy taka prawdziwa czarna z chmurką aromatu jak z reklamy TV............ale na taką to jeszcze z rok musze poczekać :(

reklama
A ja od kilku dni ma okropne dusznosci i najlepiej jak bym spala przy otwartym na osciez oknie. Moja lekarka pierwszego kontaktu zalecila inhalacje w pomieszczeniu olejkami jakimis z mentolem i eukaliptusem i kawe z mlekiem przy moim niskim cisnieniu (90/60). Powiedziala, ze jak wypije kawe to maluszkowi nie zaszkodze, ciesnienie sie podniesie, kawa rozpuszczalan jest lagodna dla zoladka a wtedy jak wypije jest lozysko lepiej ukrwione  :) Wiec jedna dziennie pije bez wyrzutow sumienia  :)

A ja właśnie sobie wcinam na drugie śniadanko pełnoziarnistą bułeczkę z pastą z makrelki - taką z siekanym kiszonym ogóreczkiem i cebulką... PYCHA!!! Tylko malizną smierdzi :) Mogłoby być tego więcej :) Ale dobiję owocami...

Nie mowila ;D Ale wiem z fizjologii ze malusienki lieliszek slodkiego czerwonego wina z prawdziwych owocow bez dodatku spirytusu poprawia tez krazenie i napewno nie zaszkodzi malenstwu raz na jakis czas.

dzieki za wiadomość:)
wlaśnie sobie wypiłam kawke inke mniam:) przed ciążą to nikt by mnie nie zmusil do wypicia inki bo bardzo mi nie samkowala hehe a teraz mniam mnaim
ja na drugie śniadanie zjadłam sobie jogurcik z platkami i bananem no i oczywiście wypiłam inke:)

Ja rzuciłam palenie jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży, rzuciłam cole którą piłam litrami ale kawki z mlekiem rozpuszczalnej z samego rana nie umiem sobie odmówić... Raz dziennie kawka musi być :D ;D

Kawka pewnie że może być :) mój gin powiedział tylko żeby pamiętać o uzupełnianiu potasu jak się pije kawkę (zwłaszcza ponad jedną filiżanke dziennie) i z własnego doświadczenia wiem że jeszcze o magnesie - bo jak go mało to skurcze łapią a w tym okresie ciąży skórcze zwłaszcza mogą nas nawiedzać. Polecam m. in. banany i sok pomidorowy :D
Ja też piję kawkę - zwłaszcza w pracy, w domu oszukuje się inką (na pewno zdrowa) i taką jeszcze jedną zbożowo - figową - ta to juz zupełnie podobnie do zwykłej rozpuszczalnej smakuje także jak któraś nie bedzie mogła zwykłej to polecam (u nas jest taka w carrefourze)

ja z dwa razy pozwolilam sobie na pól lampki czerwonego wina:) wczoraj kilka łyczków od tatusia Klaudysi:)- piwka:) ... ::)
Jeśli chodzi o kawkę..hmm..pół na pół z mleczkiem- codziennie rano - obowiazkowo! Zreszta przy moim tak niskim cisnieniu- 75/55 inaczej chyba bym sie nawet nie podniosła z lóżka..a tak 6.30 a my na nogach:)

Wracając do zachcianek..wczoraj zamarzylam sobie gulasz..i mąż- przytaknął- super pomysl! ale ale...gdzies poczułam ruskie pierogi..takie z cebulką...mmmm..no i- wlasnie skonczyłam jesc:)
Tatusiowi jeszcze zrobimy zupkę:)-pieczarkową:)

reklama
Calo - moglabys mi tez przeslac ten przepis na ciasteczka, narobilas mi smaku:))))

Ja drugi dzien dzisiaj serek bialy na sniadanko.

Do góry