reklama
calo
Fanka BB :)
A ja od kilku dni ma okropne dusznosci i najlepiej jak bym spala przy otwartym na osciez oknie. Moja lekarka pierwszego kontaktu zalecila inhalacje w pomieszczeniu olejkami jakimis z mentolem i eukaliptusem i kawe z mlekiem przy moim niskim cisnieniu (90/60). Powiedziala, ze jak wypije kawe to maluszkowi nie zaszkodze, ciesnienie sie podniesie, kawa rozpuszczalan jest lagodna dla zoladka a wtedy jak wypije jest lozysko lepiej ukrwione Wiec jedna dziennie pije bez wyrzutow sumienia
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
A ja właśnie sobie wcinam na drugie śniadanko pełnoziarnistą bułeczkę z pastą z makrelki - taką z siekanym kiszonym ogóreczkiem i cebulką... PYCHA!!! Tylko malizną smierdzi Mogłoby być tego więcej Ale dobiję owocami...
dzieki za wiadomość
wlaśnie sobie wypiłam kawke inke mniam przed ciążą to nikt by mnie nie zmusil do wypicia inki bo bardzo mi nie samkowala hehe a teraz mniam mnaim
ja na drugie śniadanie zjadłam sobie jogurcik z platkami i bananem no i oczywiście wypiłam inke
wlaśnie sobie wypiłam kawke inke mniam przed ciążą to nikt by mnie nie zmusil do wypicia inki bo bardzo mi nie samkowala hehe a teraz mniam mnaim
ja na drugie śniadanie zjadłam sobie jogurcik z platkami i bananem no i oczywiście wypiłam inke
Kawka pewnie że może być mój gin powiedział tylko żeby pamiętać o uzupełnianiu potasu jak się pije kawkę (zwłaszcza ponad jedną filiżanke dziennie) i z własnego doświadczenia wiem że jeszcze o magnesie - bo jak go mało to skurcze łapią a w tym okresie ciąży skórcze zwłaszcza mogą nas nawiedzać. Polecam m. in. banany i sok pomidorowy
Ja też piję kawkę - zwłaszcza w pracy, w domu oszukuje się inką (na pewno zdrowa) i taką jeszcze jedną zbożowo - figową - ta to juz zupełnie podobnie do zwykłej rozpuszczalnej smakuje także jak któraś nie bedzie mogła zwykłej to polecam (u nas jest taka w carrefourze)
Ja też piję kawkę - zwłaszcza w pracy, w domu oszukuje się inką (na pewno zdrowa) i taką jeszcze jedną zbożowo - figową - ta to juz zupełnie podobnie do zwykłej rozpuszczalnej smakuje także jak któraś nie bedzie mogła zwykłej to polecam (u nas jest taka w carrefourze)
ja z dwa razy pozwolilam sobie na pól lampki czerwonego wina wczoraj kilka łyczków od tatusia Klaudysi- piwka ... :
Jeśli chodzi o kawkę..hmm..pół na pół z mleczkiem- codziennie rano - obowiazkowo! Zreszta przy moim tak niskim cisnieniu- 75/55 inaczej chyba bym sie nawet nie podniosła z lóżka..a tak 6.30 a my na nogach
Wracając do zachcianek..wczoraj zamarzylam sobie gulasz..i mąż- przytaknął- super pomysl! ale ale...gdzies poczułam ruskie pierogi..takie z cebulką...mmmm..no i- wlasnie skonczyłam jesc
Tatusiowi jeszcze zrobimy zupkę-pieczarkową
Jeśli chodzi o kawkę..hmm..pół na pół z mleczkiem- codziennie rano - obowiazkowo! Zreszta przy moim tak niskim cisnieniu- 75/55 inaczej chyba bym sie nawet nie podniosła z lóżka..a tak 6.30 a my na nogach
Wracając do zachcianek..wczoraj zamarzylam sobie gulasz..i mąż- przytaknął- super pomysl! ale ale...gdzies poczułam ruskie pierogi..takie z cebulką...mmmm..no i- wlasnie skonczyłam jesc
Tatusiowi jeszcze zrobimy zupkę-pieczarkową
reklama
Podziel się: