reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachcianki?:):):):):)-Wszystko o jedzonku:)

O rany Basiu, to te skurcze ja mam od picia kawki?????
Nie wiedziałam, ze wypłukuje magnez. Boże dziewczynki ja przez te cholerne skurcze nie moge spać po nocach a nawet po drodze do pracy potrafią mnie złapać i boję się, że kiedyś jak gwizdnę o chodnik to aż się ziemia zatrzęsie. Do gina ide za tydzień to mi da pewnie magnes do łykania

reklama
Mi gin zapisał na skurcze magnez..już skonczylam go brać..i pomógł. Bralam 2 razy dziennie.

A ja dzisiaj sałatke jarzynową musiałam zjeść bo cały dzień za mną chodziła:))) Koniecznie z kiszonym ogóreczkiem:))))

Monika - pewnie od samej słabej kawki to nie masz skurczy ale...generalnie podobno w tym okresie ciąży magnes się łatwo wypłukuje - czy szybciej "zużywa" więc może troszeczkę kawka na to wpływa...ale na pewno nie jest jedynym winnym i ja bym ją tak ulgowo potraktowała - zwłaszcza jeśli nieduża i słaba :D
A magnes myślę że można i bez recepty brać póki lekarz się nie wypowie - ja sobie od czasu do czasu zapodaję taki rozpuszczalny (jak wapno) a jeśli lekarz ci powie że trzeba mocniejszą dawkę to ci pewnie jakiś silniejszy przepisze

A poszłam za waszymi radami i kupiłam sobie vitaxa melisa z gruszka i wlasnie sobie popijam - smaczna i miłe urozmaicenie - tym bardziej ze zwyklej herbaty w ogole nie pije - tylko nałogowo zieloną na zmianę z inką :)

A ja takich fajowych herbatek to bede musiala sobie tutaj poszukac. Dobrze, ze chociaz Inke sobie przywiozlam i od czasu do czasu popijam choc w niedziele to robie sobie zykla kawke z expresu. Moze zreszta zrezygnuje bo ostatni tez narzekam na skurcze i twardszy brzuch. Myslalam, ze to po podrozy, tak ze zmeczenia ale choc wypoczywam powracaja - wiec moze tez poszukam magnezu. W kazdym badz razie dobrze wiedziec, ze to w miare normalne choc malo przyjemne. Ja przez to i fakt, ze ucze sie spac na boku (co mi nie bardzo wychodzi) to mam troche przechlapane noce.
No i jeszcze powiem, ze co do winka to ja od czasu do czasu pozwalam sobie na pol kieliszka wytrawnego czerwonego wina. Ponoc mozna a do niektorych posilkow to nawet wskazane (choc przyznaje ze ochota na wino jakby mniejsza i tak naprawde to chyba jedynie z przyzwyczajenia dla smaku do potraw sie skuszam od czasu do czasu).
A z przepisu na ciasteczka tez chetnie skorzystam :laugh:

Nie mam sily, poddaje sie dziewczyny  ;D  ;D  ;D Mamusie, kto chce niech korzysta  :)

2 jajka i 0,5 szklanki cukru utrzec na "bialo" (czytaj: zrobic kogel mogel  ), dodac kostke margaryny lub masla (jak kto woli) dalej ucierac, do wszystkiego dodac paczke kleiku kukurydzianego Nestle plus 3 łyzki wiorkow kokosowych. Wymieszac lapkami, robic kuleczki i ukladac na brytfance posmarowanej tluszczem. Ozdobic wg uznania; ja to robie orzechami laskowymi, ale mozna dac inne lub rodzynki lub marmoladke. Piec na zloty kolor w temp.200 stopni 

Wersja swiateczna:
1 opakowanie kleiku kukurydzianego + 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka imbiru zmielonego, 1/2 łyzeczki utłuczonego na miazgę ziela angielskiego oraz 1 szklanka orzechów włoskich zmielonych
3/4 szklanki cukru,
1 kostka margaryny lub masła
3 jajka

Nam smakuja wysmienicie i sa to ciasteczka, ktore zrobione mozna wlozyc do pudelka i pozostaja swieze nawet 2 tygodnie 

co to dziś - nikt nie miał zachcianek?? :)
to ja Wam powiem, ze cos dziś nic mi do końca nie smakowało..ale nagle w głowie, w brzuszku zrodziła sie kanapeczka - chlebek razowy słonecznikowy, z ramą olivio i chuda szyneczka, a do tego ło Matko! dwie główki czerwonej cebulki:):)- było pyyyszne!

Calo-dzieki za przepis na ciasteczka, moze w weekend uda mi sie wyprobowac
odnosnie herbatek, ja uwielbiam:cynamonowa, gozdzikowa, truskawkowo-waniliowa.
Musze sprobowac ta meliske gruszkowa.

Ja wlasnie wrabalam szpinaczek:))))Mniam, mniam:)

reklama
Do góry