reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachcianki i to co pysznego robimy do jedzonka ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ann, Nadalka, a Wy te goląbki bez zawijania, to jak robicie?? Korzystacie z tych gotowych proszków??
 
ja zawijam :tak: i robię sama. bez proszków! a M. na szczęście zawsze chwali co ugotuję :tak:
 
Acha, czyli Ty robisz takie normalne gołąbki z zawijaniem :-D:-D:-D ja kiedys w sklepie widziałam "przepis na gołąbki bez zawijania" czy jakos tak i myślałam, ze takie robisz :-D i byłam ciekawa:-p
 
Wika, ja czasem robię takie bez zawijania, np wczoraj:-D
do mielonego dodaje startą kapustę białą- w proporcji pół na pół i do tego ryż albo i bez, przyprawy jak do zwykłych gołąbków. Smażę "gołąbki", potem dodaje koncentrat, przyprawy i już:tak:
 
popieram anna25, tylko ja kapustę najpierw parze z 10 minut, a sos robię na tym co mam zazwyczaj koncentrat przyprawki cebulka, czosnek, dolewam wody a na koniec zalewam troszkę jogurtem naturalnym albo śmietana i wrzucam delikatnie podsmażone a`la gołąbki i w sosie dusze pod przykryciem jakieś 10-15 minut:-)
 
reklama
nadalka - trzymam kciuki :D

Wiecie co dziewczyny, opatentowałam, żeeee całkiem nieźle zamiast wina do gulaszu smakuje grzaniec z ikei bezalko :tak: miałam butelkę z zimy jeszcze i przydała się dzisiaj idealnie.

A to moje jedzonko:

gulasz z ciastem.jpg

W smaku mistrz, ale troszkę przypaliłam ciasto, bo posmarowałam samym mleczkiem bez jajek :<
 
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry