reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

Ładne imię - Olga:tak:

Ja, odpukać, ciążę znoszę w miarę ok...zero mdłości, żadnej zgagi..do tej pory przytyłam 9 kg, a teraz zostało mi 8 tygodni do końca..więc nie mogę narzekać:-)

A gdzie chodzicie z maluszkiem na basen? Do Gliwic czy do Rudy Śl.? Mój jest dość tak zainteresowany robieniem z maluszka pływaczki;-)

nie wiem czy poza mną ktoś tutaj chodzi z dzieciaczkiem na basenik, my chodzimy do Rudy Śl i jesteśmy bardzo zadowoleni :tak:

dwie foteczki ;-)

Zobacz załącznik 167971 DSCN3316.jpg

reklama
My też chcemy chodzić na basen z nasza Ninką, ale nie wiemy gdzie się odbywają takie zajęcia. Wiem, że w Katowicach, ale to troszkę daleko. Szukam czegoś bliżej, jeśli mogę prosić o namiary na te baseny w Gliwicach i Rudzie to byłabym wdzięczna :-)

My też chcemy chodzić na basen z nasza Ninką, ale nie wiemy gdzie się odbywają takie zajęcia. Wiem, że w Katowicach, ale to troszkę daleko. Szukam czegoś bliżej, jeśli mogę prosić o namiary na te baseny w Gliwicach i Rudzie to byłabym wdzięczna :-)

Kochana, w Rudzie Śląskiej to jest bardzo blizutko Zabrza, właściwie to jest na granicy Zaborza i Rudy, jak jest to rondo na którym się wjeżdża na średnicówkę, to na tym rondzie jedziesz w lewo i zaraz jest ten basen :tak::tak: dokładnie jest to ul. Chryzantem 10. Jest tam jakieś gimnazjum czy coś i obok jest basenik. Poszukam nr tel, jak znajdę wyślę Ci PW :tak:

A my po weekendzie pierwsi :tak:
Ollcia a ile kosztują takie zajęcia na basenie? My jesteśmy zainteresowani, tylko tak się wybieramy jak sójki :sorry:
Maxwell80 to mało przytyłaś :tak: Ja w obu ciążach przytyłam ponad 20 kilo :sorry: tyle, że bardzo szybko schudłam.:-D

Widzę, że wasze maluchy były wstydliwe na usg, a mój w 17 tygodniu pokazał co ma miedzy nóżkami i tak nam świecił tymi klejnotami na każdym usg ;-) a nie chciał pokazać buzi, przykrywał ją rączkami. Mały agent :laugh2:

A tak w ogóle to siada mi system :wściekła/y: i nie wiem czy popołudniu zajrzę, uruchamiałam go dzisiaj z 20 razy.

Marzenka1 słyszałam, że te dwa ostatnie miesiące najbardziej się tyje..:-(a ja nie umiem się oprzeć słodyczom:tak: najgorzej, że potem ciężko mi zrzucić zbędne kilogramy..Jaka była Twoja metoda na zrzucenie tych nadprogramowych kg?

Ollcia82, a jaka jest tam woda? Chlorowana czy ozonowana? I od ilu miesięcy można z maluszkiem zacząć chodzić na basen?

Zrobiłam właśnie małe zakupy na Allegro dla dzidzi..same pierdołki, a wydałam 300 zł - :szok:..ech, się zacznie...

Ollcia a ile kosztują takie zajęcia na basenie? My jesteśmy zainteresowani, tylko tak się wybieramy jak sójki :sorry:

zajęcia są co sobotę i wykupuje się karnet na cały miesiąc, zależy ile jest sobót w miesiącu, za każdą płaci się 20zł, czyli 80-100zł miesięcznie. Każde zajęcia trwają 30 min.

Marzenka1 słyszałam, że te dwa ostatnie miesiące najbardziej się tyje..:-(a ja nie umiem się oprzeć słodyczom:tak: najgorzej, że potem ciężko mi zrzucić zbędne kilogramy..Jaka była Twoja metoda na zrzucenie tych nadprogramowych kg?

ja przytyłam aż 26 kg :szok: w sumie wszystko zrzuciłam, ale co z tego jak swojej figury jeszcze nie odzyskałam :crazy: brzuch mam brzydki i uda :no: ale jeszcze się ich pozbędę :tak:

Ollcia82, a jaka jest tam woda? Chlorowana czy ozonowana? I od ilu miesięcy można z maluszkiem zacząć chodzić na basen?

ozonowana :tak: a od ilu miesięcy to dokładnie nie wiem, ale mogę zapytać :tak: zdaje mi się że od 5, ale pewności nie mam. My dopiero od początku września chodzimy, czyli Bartek miał 8,5 jak zaczęliśmy i większość dzieciaczków w podobnym wieku zaczyna ( 7-8 miesięcy ), ale były i starsze.

Zrobiłam właśnie małe zakupy na Allegro dla dzidzi..same pierdołki, a wydałam 300 zł - :szok:..ech, się zacznie...

uwielbiam robić zakupy dla Bartka :-D:-D:-D

Ollcia, zdradź mi, jak Ci się udało zrzucić te kg? Czy to po prostu przy dzieciach tak się zrzuca?:-)
Oj, ja tez uwielbiam zakupy..tym bardziej, że takie śliczne rzeczy są dla dzieciaczków..nic tylko wybierać, przebierać, ach, no i mały napad na bank by się przydał:-D

Dzisiaj w końcu poczytałam sobie w miarę całe "zabrzańskie" forum:tak:..żeby tak w miarę się zorientować i nie zadawać głupich pytań, jak było w przypadku rehabilitacji Bartusia do Marzeny..

Ale i tak się zapytam np. jakiego pediatrę polecacie dziewczyny?Jedna koleżanka polecała mi poradnię na Trocera, a tam dr Pindel..Słyszałyście o niej?

reklama
Ale i tak się zapytam np. jakiego pediatrę polecacie dziewczyny?Jedna koleżanka polecała mi poradnię na Trocera, a tam dr Pindel..Słyszałyście o niej?

Ja chodzę do tej poradni i do tej pani doktór. Ciężko jest mi coś powiedzieć, bo mimo, że składaliśmy deklarację na tę konkretną panią doktor to jak byłyśmy 3 razy to za każdym razem inna pediatra nas przyjmowała. Aczkolwiek jest to pani doktor bardzo polecana i podobno konkretna. Ja tez po jednej wizycie odniosłam dobre i miłe wrażenie. Koleżanka która ma roczną córcię tez do niej chodzi i chwali. Ja też słyszałam o panu doktorze Robert Szylo podobno super jest. Tu jest fajna stronka gdzie można sobie poczytać opinie o lekarzach (o ile ktoś je tam umieścił) Największy ranking lekarzy - opinie, wyszukiwarka, mapa a swoją drogą do jakiego ginekologa chodzicie?

Do góry