reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

A no wieje nudą :-) Chyba dziewczyny po innych wątkach szaleją. Ja się melduję, zaglądam tutaj i czytam , co tam w naszym Zabrzu :-)

reklama
Dziewczyny z Zaborza, w poradni Vademecum( przy Kościele św. Franciszka) przyjmuję kilkoro nowych , super pediatrów:tak::-):happy: jestem bardzo zadowolona i moja córcia także:happy: Gdzie chodzicie do lakarza ? Pozdrawiamy <3

Cześć dziewczyny :)
Dawno tu nie zaglądałam jak tam dzieciaczki zdrowe?
Moja mała w przedszkolu na reszcie przestała chorować za to przeszło na syna ciągle jakiś zaziębiony. :-(
Zbliża się mikołaj i swięta. Przypominam ze 3 grudnia wypada Dzień Darmowej Dostawy :-) wszystkie sklepy na tej stronie tego dnia wysylaja za darmo Dzień Darmowej Dostawy | Udane zakupy internetowe ze sprawdzonymi sklepami
Ja bardzo skorzystała w zeszłym roku i w tym też planuje coś upolować.
Zawsze taniej a po sklepach za prezentami z dziećmi to sie chodzić nie da a sama nie mam czasu na takie latanie.

Pogoda na razie dopisuje obiecałam dzieciom, że zrobimy w weekend karmnik dla ptaków. Miałyście karmniki na balkonie? Myśle, że gorzej jak po gołębiach to nie będzie :-D

Ostatnia edycja:
Klio, dzieki za stronkę :-)
Co do karmnika. 2 lata temu dosyc wczesnie, bo juz jesienia sypalismy jedzenie dla ptaszków na balkonie, słoninka dl sikorek, ryż i kasza dla pozostałych i ptaszki sie pojawiały. Zeszłej zimy chyba za późno się za to zabralismy, bo wśrodku białej już zimy i przyznam, że chyba żaden ptaszek nas nie odwiedził:sorry2: Być może dlatego, że powiesiłam gotowe karmy z Biedro*** i nie smakowało ;-) W tym roku musze wcześniej się zorganizowac z tym karmnikiem.
Miłego dnia dla Was !

Dziś w gazecie zabrzańskiej pisało, że przy ul. Bohaterów Monte Cassino mają stawiać Netto.
Kiedyś narzekaliśmy, otworzyli Platana w centrum ale ilość marketów jaka ostatnio jest budowana przeraża. W centrum stawiają aldika, na zaborzu zresztą też. Biedronki sie mnożą jak oszalałe a tu mi jeszcze netto pod nosem budują. Nie powiem dobrze jest mieć blisko do sklepu ale ostatno jak miałam iść z dziećmi na spacer to praktycznie nie ma już gdzie. Parki są tak malutkie, że niewiele można z nich skorzystać. Zostaną mi wycieczki po marketach w weekendy :-(.

To fakt :( w Zabrzu inwestuje się w dyscounty, stadiony i ostatnio budynki szkół, nic poza tym dla mieszkańców, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi.Nawet budowa basenu stanęła pod znakiem zapytania, kolejny big sklep to kolejne zamykanie drobnych sklepów, knajpek, ech.... Spacer niedzielny do netto :/ I na moim osiedlu sa juz plany zabudowy pomiedzy blokami(sic!) kolejnego centrum handlowego, ale zadnych szczegółów mieszkancvom spółdzielnia nie ujawniła.:cool: a tak tu zielono i przestrzennie, dlatego tu zamieszkaliśmy.kasa sie liczy i tyle na ten temat.
Mimo wszystko, dużo pogody i spokoju na weekend dla Was :-)

Cześć dziewczyny jak tam przygotowania do świąt? Ja próboj sie zabrać za szafki ale jak zwykle przegrywam z czasem. Musiałabym chyba wziążć urlop na tydzień żeby wszystko ogarnąć. Przy dzieciach ten casz strasznie ucieka.
Jakie ciacha pieczecie na święta? Ja przymierzam się z dziećmi do pierniczkow:)

Beniaminka: ja tez chodzę do vademecum i tez jestem z zaborza, chociaz w sumie mam blizej do naszej rodzinki i mialam sie tu przepisac bo pediatrzy z vademecum tam przeszli. a ilu tych pediatrow ? do kogo sie teraz tam kierowac?

reklama
Hej Addaaa :-) Do końca grudnia w Vademecum jest 5 lekarzy pediatrów, od stycznia 2013 pozostaje 2 stałych na etatatach świetnych lekarzy pediatrów- obie panie doktor naprawdę super, zauważyłam że nie nadużywaja antybiotyków( co zdarzało się wcześniej innemu pediatrze niestety), zlecają niezbędne badania, maja duże doświadczenie i sa otwarte na wiedzę, nowości i sugestie rodziców - naprawdę fajne.Niezmiernie się cieszę, że będą przyjmowały dzieciątka w naszej przychodni :-) Panie doktor to: Poths-Mazurek i Kołodziejczyk I powiem szczerze, że nie wiem która wybrac. Pewnie będziemy odwiedzac obie panie doktor. Pozdrawiam cieplutko wszystkie zabrzańskie mamusie z forum :-)

Do góry