reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabrze :)) Mamuski Odezwijcie Sie!

cos poważnego było?

Jak miał 4 miesiace zauwazylismy ze ma stopki krzywe...zanim dostałam termin do odpowiedniego lekarza minęlo kilka miesiecy no a potem 7 miesiecy rehabilitacja ćwiczenia i pomogło... Za szybko rosł i w stawie skokowym kości nie wyrabiały... wtedy miałam obawy czy bedzie normalnie chodził ale teraz jak na to patrze z perspektywy czasu to nie było sie czego bac... Młody biega szaleje a nawet nie poznac ze kiedys cos tam było nie tak :)))

reklama
Jak miał 4 miesiace zauwazylismy ze ma stopki krzywe...zanim dostałam termin do odpowiedniego lekarza minęlo kilka miesiecy no a potem 7 miesiecy rehabilitacja ćwiczenia i pomogło... Za szybko rosł i w stawie skokowym kości nie wyrabiały... wtedy miałam obawy czy bedzie normalnie chodził ale teraz jak na to patrze z perspektywy czasu to nie było sie czego bac... Młody biega szaleje a nawet nie poznac ze kiedys cos tam było nie tak :)))

no to fajnie ;] my tez chodzimy a raczej chodzilismy na rehabilitacje z winy wczesniactwa

a tu do poczytania o szczpeionkach ....
Szymonek Jurczak • Nie truj dziecka szczepionkami!
Szymonek Jurczak • „Szczepionkowa wojna”
Szymonek Jurczak • Szczepienia a autyzm

Dokładnie!!!! Wiadomo ze po niektorych szczepionkach moga wystąpić jakieś działania nie pożądane ale to raczej rzadko...

niedawno czytałam nawet w Twoim Dziecku że każda szczepionka zanim trafi na rynek jest dokładnie sprawdzana przez WHO.

Ja w każdym razie w to nie wierzę, a Bartek szczepiony był szczepionkami 5w1.

niedawno czytałam nawet w Twoim Dziecku że każda szczepionka zanim trafi na rynek jest dokładnie sprawdzana przez WHO.

Ja w każdym razie w to nie wierzę, a Bartek szczepiony był szczepionkami 5w1.

Ja tez szczepie dzieciaczki i jak dotąd nic sie nie stało i wątpie ze kiedykolwiek sie stanie... Nigdy nie miałam nic przeciwko szczepionek i troche nie rozumie tych mam które nie chcą szczepić swoich dzieci, no ale to ich dzieci i ich wybór.

otóż wszystkie sa badane i przechodzą jesli maja wypisane na etykiecie jakie mogą powodować skutki uboczne.
tez nie rozumiem rodziców którzy nie szczepią dzieci ja szczepie ale nie skojarzonymi !

Patrycja, a szczepiłaś na rota i pneumo?

Na rota nie bede szczepic w ogole bo po 1 kilka moich znajomych w różnych stron polski po zaszczepieniu dziecka na rota i tak na to zachorowały a po 2 nawet lekarka odradza szczepienie na rota. A co do pneumo to bede szczepic ok 3 miesiące przed pójściem do przedszkola.

reklama
Witam!
U nas ok,poza tym ze mały zepsul mi kompa znaczy klawiature w lapku ,no i jeszcze kaszelek i katar, nestety caly czas czekamy na to badanie alergologiczne,
co do szczepien ja jestem za szczepieniami, moj maly nie ma jeszcze wszystkich przez dluga zoltaczke i teraz caly czas choruje... a z dodatkowych szczepien to teraz bedziemy szczepic na pneumokoki i meningokoki, a jak skonczy 1r.z to przeciew zaapaleniu mozgu,bo ja uwielbiam lasy a nie chce malego narazac,

co tam jeszcze aa 1 lipca zaczynamy przeprowadzke to jeszcze 4 miechy, ale sie nie moge doczekac,
poza tym do 2lat mam zamiar oltworzyc sklep art. dla niemowlat w centrum zabrza, bo czegos takiego po prostu brakuje.;licze na dotacje z uni czy pupu, no i troche tesciowie obiecali pomoc.może sie uda,bo mam troche pomyslow:-)

Do góry