reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
Właśnie przed chwilą karmiłam Karolcie i potem przeczyściłam jej te kiełki, bidulka, żal mi jej bo troszkę zapłakała, zastanawiam się czy to naprawdę konieczne :baffled: Na szczęście zasnęła od razu jak zwykle.

Iza konieczne konieczne, lepiej teraz sie troszkę pomęczyć, Karolinka na pewno się przyzwyczai, a potem jz sama myć będzie chciała. Uważam, e nie powinno sie tego zaniedbywać, bo z próchnicą nie ma żartów.
Ja martwię się o ząbki Natalki, bo od 4 m-cy bierze żelazo, fakt, że jej przecieram za każdym razem dziasełka (teraz juz jeden ząbek :-) gazikiem, ale podobno to źle działa nawet na zawiązki :-( Oby było wszystko dobrze.
A teraz na dodatek do bolącego wychodzącego drugiego ząbka doszło nam przeziebienie, mówie Wam ZAŁAMKA:-( Jest tak bardzo marudna,że bardzie nie można ;-)

Margarett trzymaj sie! Duzo zdrówka dla Natalki!!!

A Karolcia już coraz bardziej przyzwyczaja się do szczoteczki i już tak nie protestuje jak na początku, a w kąpieli śmieje się na całego jak jej czyszcze:-D . Próbuję dawać jej do rączki ale póki co marne tego efekty.

Staram sie, staram, ale jest ciężko chorowac razem z dzieckiem :( Mam ochotkę sie położyc, a tu nici z tego, trzeba na czworaka i po podłodze gonić szkraba :-D
A widzisz, mówiłam, że sie Karolci spodoba :-) a tak w ogóle to wygląda super z tymi kiełkami :tak:

Margarett
A widzisz, mówiłam, że sie Karolci spodoba :-) a tak w ogóle to wygląda super z tymi kiełkami :tak:
:tak: :-) dzięki, czekam aż będzie jej widać w uśmiechu te górne kiełki :-) bo z tymi dolnymi to juz ma pełno fotek. Jak się śmieje to juz te górne widać ale na zdjęciu jeszcze nie udało mi się ich złapać :-D

Dzis bylismy z wizyta u lekarza bo Maja znow ma katar i kaszelek i sie okazlao ze.... ida dwie jedynki gorne.
Toz sie upiernicz...ly i wychodza parami samotne jakos nie lubia byc:)))

Czesc :)
Moja Ola ma juz pierwszy ząbek na dole, za moment wyjdzie jej kolejna jedyneczka. Białe dziąsełka ma tylko dlatego ze ząbek jej wychodzi i prześwituje przez dziąsła

reklama
A u nas na razie nic nie ma. Nie żeby mnie to martwiło:-D. Ile miały wasze dzieciaczki jak dostały pierwszy ząbek? Tak z dokładnością do pół miesiąca:-p

Do góry