reklama
Buba jak czyścisz Frankowi ząbki? Wiem już chyba o tym mówiłaś ale nie mam czasu się szukać. Masz szczoteczkę z włosiem? Myjesz mu wieczorem, wodą z kranu czy przegotowaną? Trochę mnie przeraziłaś tym że w nocy ząbki są atakowane chyba będę musiała czyścic w nocy Karolci te ząbki
iza my mamy szczoteczke silikonowa zakladanaq na palec i wieczorem przy kapieli czyscimy malej zabki - wprawdzie mala jeszcze potem je przed spaniem cyca ale potem nie ma juz jak myc - szorowanie w nocy to chyba nie jest za drobre rozwiazanie - jakos sobie tego nie wyobrazam ... pozostaje nam tylko w miare mozliwosci jak najszybciej zmienic rozklad dnia i nocy zeby dziecko nie jadlo w nocy lub przed samym spaniem
Iza Franek myje zabki szczoteczka z wlosia(syntetycznego) z gruba raczka.uzywamy wody nieprzegotowanej,ale odstanej.Czyscimy w trakcie kapieli po ostatnim posilku o 20.00.A wyglada to tak ze najpierw dokladnie i sprawnie mu wyszoruje a potem dwie minutki on sam sobie czysci.Stopniowo jak mu bedzie coraz lepiej szlo bede skracala czas mojej pomocy.Ale to przyszlosciowa perspektywa :-)
maarta trzymaj sie dzielnie!!
Idziu fajne te silikonowe szczoteczki sa bardzo.My uzywalismy takowej do masowania dziaselek bo jak kielki sie pojawily to wolalam palca do paszczeki Franka nie wkladac ;-)
maarta trzymaj sie dzielnie!!
Idziu fajne te silikonowe szczoteczki sa bardzo.My uzywalismy takowej do masowania dziaselek bo jak kielki sie pojawily to wolalam palca do paszczeki Franka nie wkladac ;-)
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Maarta trzymaj sie dzielnie,wiesz co dzieciaczki przechodza
Ja nie odczowalam jak mi osemki szly troche cmilo ale nic nie dokuczalo:-)
Ja nie odczowalam jak mi osemki szly troche cmilo ale nic nie dokuczalo:-)
Dziś kupiłam Karolci szczoteczkę Oral-b i od dziś szczotkujemy, nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ale mam zamiar w nocy też jej czyścić, oczywiście nie długo tak tylko żeby zmyć mleczko z ząbków, mam nadzieję ze się nie rozbudzi przy tym za bardzo Dziś pierwszy raz czyściłam jej w kąpieli i nawet się jej podobało :-)
reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Iza super oby tak dalej,higiena to podstawa.Tylko ostroznie z przesadzaniem;-)
Podziel się: